Σούνιο: Πλημμύρισε με νότες ο ναός του Ποσειδώνα (VIDEO)
Από το Σούνιο ξεκίνησε η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου, μεγαλύτερη μέρα του χρόνου και ταυτόχρονα η μελωδικότερη σημαίνοντας την αρχή εκατοντάδων εκδηλώσεων που για 5 ημέρες θα «ηχήσουν» σε πάνω από 50 πόλεις της Ελλάδας

Η Τελετή Έναρξης της Γιορτής στην Αττική πραγματοποιήθηκε στον Αρχαιολογικό Χώρο του Ιερού του Ποσειδώνος. Η εκδήλωση βασίστηκε σε ένα πρωτότυπο πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σύμπραξη μεταξύ Χορωδιακής, Βυζαντινής, Παραδοσιακής και Τζαζ μουσικής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μια από τις σπάνιες φορές που διοργανώνεται μια εκδήλωση εντός του αρχαιολογικού χώρου του Ιερού του Ποσειδώνα, καθώς πρόκειται για μια μουσική πρόταση που βασίζεται στην ισορροπία μεταξύ Αρχαίων μνημείων, φυσικού περιβάλλοντος και των καλλιτεχνικών ερμηνειών που παρουσίασαν επιλεγμένα και ειδικά διασκευασμένα μουσικά έργα.

Συντελεστές
Γεώργιος Χατζηχρόνογλου Άρχων Υμνωδός της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας – Ψαλμωδίες
Χάρης Λαμπράκης – Νέυ και φωνή
Ντίνος Μάνος – Κοντραμπάσο και φωνή
Βασίλης Ποδαράς – Κρουστά και φωνή
Μάξιμος Δράκος – Πλήκτρα και φωνή
Βασίλης Ρακόπουλος – Κιθάρα και φωνή

Η εκδήλωση έγινε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Αττικής και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού .

Από το Σούνιο ξεκίνησε η 18η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ημέρα του θερινού ηλιοστασίου,…

Publié par Πέτρος Φιλίππου – Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής sur mercredi 21 juin 2017

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.