Η Ανδρούτσου απαντά στην ΠΟΕ ΟΤΑ: Διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα
Η δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου απαντά στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΠΟΕ ΟΤΑ, σχετικά με το ερωτηματολόγιο της έρευνας του Δήμου, για τη Βιώσιμη Ανάπτυξης της πόλης.

Οι συνδικαλιστές των ΟΤΑ, κατηγόρησαν τη δήμαρχο, ότι βάζει στο στόχαστρο Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ελευθερίες και Δικαιώματα.

“Αντί να μπουν στον κόπο να ζητήσουν ορισμένες εξηγήσεις, εξέδωσαν άρον – άρον μια καταγγελτική ανακοίνωση, η οποία δυστυχώς τους εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι τόσο για το κακόβουλο, αλαζονικό και συκοφαντικό ύφος που τη διέπει, αλλά κυρίως για την εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας” λέει η δήμαρχος.

“Η ανακοίνωση αυτή προξενεί εύλογα ερωτήματα, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στους εργαζόμενους στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, αλλά και θέτει υπό αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία του κεντρικού τους συνδικαλιστικού οργάνου” καταλήγει η Μαρία Ανδρούτσου.

Δείτε ολόκληρη την απάντηση της δημάρχου:

Το μένος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, προκάλεσε το ερωτηματολόγιο που διακινείται διαδικτυακά τις τελευταίες μέρες, στο πλαίσιο έρευνας που διενεργεί ο Δήμος Αγ. Δημητρίου για να καταγράψει τις τάσεις της κοινωνίας στις προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν για τη Βιώσιμη Ανάπτυξης της πόλης.

Στην έρευνα αυτή επιχειρήσαμε να καλύψουμε το φάσμα και των τριών πυλώνων της Βιώσιμης Ανάπτυξης, να ασχοληθούμε δηλαδή με ζητήματα που αφορούν στην Κοινωνία, την Οικονομία και το Περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι ένα ερωτηματολόγιο και ζητώντας από τους πολίτες, τον πυρήνα της πόλης μας, να μας πουν τη γνώμη τους, να μας βοηθήσουν να αξιολογήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση, να αποτυπώσουμε τις ανάγκες και να ιεραρχήσουμε τις προτεραιότητες, για τη βελτίωση της πόλης μας.

Το κεντρικό ερώτημα του ερωτηματολογίου διατυπώνεται ως εξής:
«Παρακαλούμε αξιολογήστε τις προτεραιότητες που πρέπει να θέσει ο Δήμος τα επόμενα χρόνια για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη της πόλης».

Ακολουθούν 38 ερωτήματα για θέματα που η διοίκηση του Δήμου θεωρεί σημαντικά και «εκ των ουκ άνευ» για τη βιώσιμη ανάπτυξη της πόλης και απλά ζητάει από τα άτομα που συμμετέχουν στην έρευνα να τα ιεραρχήσουν ως προτεραιότητα.

Αυτονόητο είναι ότι η έρευνα αυτή λειτουργεί και ως αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, αφού σε ζητήματα που θα καταγραφούν ως χαμηλής προτεραιότητας, εξυπακούεται ότι ή υπάρχει ένα επίπεδο που ικανοποιεί τους πολίτες ή έχουν ελλιπή πληροφόρηση, οπότε χρειάζονται περαιτέρω ενέργειες και δράσεις, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, για την ενημέρωσή τους.

Το 37ο ερώτημα αυτής της έρευνας έχει ως αντικείμενο την «Ελευθερία του συνδικαλισμού στο εσωτερικό του Δήμου (Αφορά στη δυνατότητα που δίνεται στους εργαζομένους του Δήμου να ασκήσουν το δικαίωμα της ελευθερίας του συνδικαλισμού και συλλογικής διαπραγμάτευσης για την προάσπιση των συμφερόντων τους)» και προφανώς τίθεται για να καταγραφούν ανάγκες λήψης περαιτέρω μέτρων για την άσκηση αυτού του θεμελιώδους δικαιώματος των εργαζομένων που αποτελεί και θεμελιώδη προϋπόθεση βιώσιμης ανάπτυξης για μια κοινωνία.

Αυτό προφανώς δεν έγινε κατανοητό από τους συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ.
Όμως, αντί να μπουν στον κόπο να ζητήσουν ορισμένες εξηγήσεις, εξέδωσαν άρον – άρον μια καταγγελτική ανακοίνωση, η οποία δυστυχώς τους εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι τόσο για το κακόβουλο, αλαζονικό και συκοφαντικό ύφος που τη διέπει, αλλά κυρίως για την εξόφθαλμη διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

Καταγγέλλομαι προσωπικά γιατί, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, «καλούνται οι Δημότες του Αγίου Δημητρίου μέσω αυτής της έρευνας να απαντήσουν ανώνυμα σε ερωτήματα όπως, η ελευθερία του Συνδικαλισμού στο εσωτερικό του Δήμου. Δηλαδή, αν πρέπει ή όχι να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ασκούν το δικαίωμα της Ελευθερίας του Συνδικαλισμού και της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης για την προάσπιση των συμφερόντων τους».

Η διατύπωση αυτή προφανώς δεν υπάρχει πουθενά στο ερωτηματολόγιο, αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των συνδικαλιστών της ΠΟΕ-ΟΤΑ και μπορεί να οφείλεται σε δύο λόγους: είτε στην αδυναμία εκ μέρους τους να κατανοήσουν ένα απλό κείμενο είτε στη σκοπιμότητα συκοφάντησης και «στοχοποίησης» της διοίκησης του Δήμου Αγ. Δημητρίου για τους δικούς τους «συνδικαλιστικούς λόγους» –μιας διοίκησης που πρωτοστατεί με έργα και πράξεις στην κατοχύρωση των συνδικαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα.-

Υιοθετώντας τη λογική της ΠΟΕ-ΟΤΑ και θέτοντας το δικό της διαστρεβλωμένο ερώτημα «αν πρέπει ή όχι», που επαναλαμβάνω δεν υπάρχει πουθενά στο ερωτηματολόγιο, σε κάθε ερώτημα που υπάρχει, θέτουμε υπό αναίρεση θεμελιώδεις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης για το περιβάλλον, τις μεταφορές, την ενέργεια κ.ο.κ. Αυτό κατάλαβε άραγε η ΠΟΕ-ΟΤΑ;

Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση αυτή προξενεί εύλογα ερωτήματα, προσφέρει πολύ κακές υπηρεσίες στους εργαζόμενους στο Δήμο Αγ. Δημητρίου, αλλά και θέτει υπό αμφισβήτηση το κύρος και την αξιοπιστία του κεντρικού τους συνδικαλιστικού οργάνου.

Η Δήμαρχος

Μαρία Ανδρούτσου

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΕ ΟΤΑ

Πρωτοπόρος» και «πέραν του δέοντος Δημοκρατική» αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου, καθώς ξεκίνησε την διεξαγωγή διαδικτυακής έρευνας με την οποία απευθύνεται στους Δημότες Αγίου Δημητρίου και τους θέτει ερωτήματα μεταξύ άλλων, που αφορούν Συνταγματικά κατοχυρωμένες Ελευθερίες, Δικαιώματα και έννοιες.
Συγκεκριμένα, καλούνται οι Δημότες του Αγίου Δημητρίου μέσω αυτής της έρευνας να απαντήσουν ανώνυμα σε ερωτήματα όπως, η ελευθερία του Συνδικαλισμού στο εσωτερικό του Δήμου.

Δηλαδή, αν πρέπει ή όχι να δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ασκούν το δικαίωμα της Ελευθερίας του Συνδικαλισμού και της Συλλογικής Διαπραγμάτευσης για την προάσπιση των
συμφερόντων τους.

Επίσης τους θέτει ερωτήματα για την Υγιεινή και Ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους εργασίας και τις ανάλογες παροχές για την πρόληψη ατυχημάτων και τραυματισμών αλλά και την θέσπιση εσωτερικού «μηχανισμού» αξιολόγησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων του Δήμου Αγίου Δημητρίου.

Είναι πασιφανές ότι η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου και οι ιδιώτες συνεργάτες της εφαρμόζοντας τέτοιες τακτικές και πολιτικές βαδίζουν με προσήλωση στα χνάρια των δανειστών της χώρας μας, δίνοντας μάλιστα μια άλλη διάσταση στις μνημονιακές πολιτικές και την κατάργηση Ελευθεριών και Δικαιωμάτων των εργαζομένων που έχουν κατακτηθεί με αιματηρούς αγώνες δεκαετιών.

Την ώρα που η σημερινή συγκυβέρνηση (ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ.) συνεχίζει απτόητη και με αμείωτο ρυθμό το έργο της διάλυσης του Δημόσιου Τομέα και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της εφαρμογής της μνημονιακής αξιολόγησης και κινητικότητας, της εξαφάνισης κάθε Συνδικαλιστικής Ελευθερίας και κάθε αντίδρασης των εργαζομένων, της κατάργησης των Σ.Σ.Ε. και κάθε έννοιας
Εργασιακού Δικαιώματος, βρίσκει «άξιους συμμάχους» όπως η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου που της συμπαραστέκεται και την ενισχύει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καλεί την Δήμαρχο Αγίου Δημητρίου κα Μαρία Ανδρούτσου να αποσύρει άμεσα τις ερωτήσεις που αφορούν στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των εργαζομένων στους χώρους εργασίας από την ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα που έχει ξεκινήσει, καθώς θίγει, μειώνει και απαξιώνει σε μέγιστο βαθμό τους εργαζόμενους τόσο στο Δήμο Αγίου Δημητρίου όσο και στη Τοπική Αυτοδιοίκηση γενικότερα.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Ο Πρόεδρος                                  Ο Γεν. Γραμματέας
Νίκος Τράκας                              Βασίλης Πετρόπουλος

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.