Ελληνικό: Πως έγινε η “εκκαθάριση” της μαφίας




Οι αστυνομικές υπηρεσίες εκκαθάρισαν τα μέλη της «μαφίας» της δομής του Ελληνικού προκειμένου να εξελιχθεί ομαλά η επιχείρηση εκκένωσης και μεταφοράς των προσφύγων και μεταναστών στο οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας στη Θήβα.

Αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν καταγράψει πολύ καιρό τώρα τους πέντε «αρχηγούς» εκβιαστικών ομάδων της δομής που έχουν στήσει το «στρατηγείο» τους στο κτίριο αφίξεων του παλιού αεροδρομίου. Οι εκβιασμοί, οι απειλές, τα μαχαιρώματα, η διακίνηση ναρκωτικών, οι απόπειρες εμπρησμού αποθηκών του προκειμένου να μεταπωλούν τα υφαρπαγμένα προϊόντα και οι καταγγελίες βιασμών, αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, σύμφωνα με τους αξιωματικούς της αστυνομίας που παρακολουθούν τις δραστηριότητες των υπόπτων.

Οι αστυνομικοί είχαν κάνει μια «ακτινοσκοπική» απεικόνιση του προφίλ των πέντε «αρχηγών» από το Αφγανιστάν, οι οποίοι μόνιμα προκαλούσαν τριβές και προβλήματα στη δομή και στις οικογένειες προσφύγων και μεταναστών που είχαν βρει καταφύγιο στο Ελληνικό.

Τρεις από αυτούς είναι 20 χρόνων, με τον έναν να έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί όπλων και ναρκωτικών, ο δεύτερος έχει κατηγορηθεί για απόπειρες εμπρησμού καθώς σκόπιμα έχει βάλει τρεις φορές φωτιά σε αποθήκες τροφίμων, ιματισμού και ειδών πρώτης ανάγκης της δομής, προκειμένου η «συμμορία» να πωλεί εκβιαστικά τα παράνομα προϊόντα της στους φιλοξενούμενους αλλοδαπούς.

Για έναν τρίτο εκκρεμεί καταγγελία βιασμού μιας γυναίκας, η οποία διέμενε με την οικογένειά της στη δομή, ωστόσο δεν προχώρησε υπό τον φόβο των αντιποίνων. Στον συγκεκριμένο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια των τριών παιδιών του, εξαιτίας περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Δύο ακόμη Αφγανοί συμπλήρωναν την ηγετική ομάδα.

Μέλη της «μαφίας» ήταν αυτά που τον περασμένο Φεβρουάριο υποκίνησαν επεισόδια και εντάσεις στο Ελληνικό, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλα, ενώ ένας από τους «αρχηγούς» ήταν πρωταγωνιστής στην απόπειρα χειροδικίας σε βάρος του αρμόδιου υπουργού, όταν εκείνος είχε επιχειρήσει να ανοίξει το λουκέτο της δομής.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός, ότι μέλη της σπείρας δήλωναν περισσότερους διαμένοντες στη δομή, προκειμένου να παραλαμβάνουν διπλάσιες μερίδες φαγητού, για να πωλούν το πλεόνασμα αλλά και να δίνουν μεγαλύτερο αριθμητικό δείγμα των ατόμων που μένουν εκεί με σκοπό να μην κλείσει το Ελληνικό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 19 Απριλίου 2016 ένας 40χρονος Ιρανός σκότωσε έναν 50χρονο από το Αφγανιστάν στο Πεδίο του Άρεως, μετά από διαφορά στην αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών. Δράστης και θύμα διέμεναν με τις οικογένειές τους στο Ελληνικό. Στις 14 Ιουλίου 2016 με αφορμή το «κουμάντο» στις καθημερινές δραστηριότητες των αλλοδαπών που διαβιούσαν στο ανοικτό κέντρο φιλοξενίας, εξελίχθηκε άγρια συμπλοκή ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες. Ο 16χρονος Μοχάμαντ από το Αφγανιστάν έπεσε νεκρός, ενώ δύο ακόμη άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν αντέδρασαν στις αρχηγικές πιέσεις ομοεθνών τους.

Οι δράστες της δολοφονίας, ήταν δύο αδέρφια από το Αφγανιστάν 18 και 23 χρόνων και ένας ακόμη 37χρονος συμπατριώτης τους. Οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει ομάδα και κυκλοφορούσαν οπλισμένοι με μαχαίρια, ρόπαλα και άλλα αντικείμενα τρομοκρατώντας τους υπόλοιπους μετανάστες, επιχειρώντας να επιβάλλουν το αρχηγικό προφίλ τους. Ως «αρχηγός» εμφανιζόταν ο 18χρονος δράστης και «υπαρχηγός» ο 23χρονος αδερφός του.

Το 16χρονο θύμα είχε δεχθεί πολλαπλά χτυπήματα από μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματος όπως και τραύματα από ρόπαλα στο κεφάλι. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου κατέληξε λίγο αργότερα.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.