Boύλα: Δάσκαλοι και γονείς, μαζί στο σανίδι! (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Μια ιδιαίτερη θεατρική ομάδα λειτουργεί στη Βούλα τα τελευταία έξι χρόνια. Είναι ιδιαίτερη γιατί αποτελείται από μια ιδιότυπη παρέα. Δάσκαλοι και γονείς του 2ου Δημοτικού σχολείου Βούλας αποτελούν τα μέλη της. Ερασιτέχνες, με αγάπη στο θέατρο και τη δημιουργία.

Με παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα και με αποτέλεσμα, μέχρι στιγμής, έξι θεατρικές παραστάσεις και μία βράβευση από το Φεστιβάλ ερασιτεχνικών θιάσων.

Διδάσκει και σκηνοθετεί ο ηθοποιός Δημήτρης Αγοράς που είναι και γονιός του σχολείου.
Ξεκίνησε αρχικά μια μικρή ομάδα τεσσάρων γυναικών που ανέβασαν το θεατρικό μονόλογο «Δεσποινίς Μαργαρίτα» του Ρομπέρτο Ατάιντε.

Boύλα: Δάσκαλοι και γονείς, μαζί στο σανίδι!

Boύλα: Δάσκαλοι και γονείς, μαζί στο σανίδι!

Την επόμενη σχολική χρονιά η ομάδα μεγάλωσε και ανέβασαν το έργο «The Confusions» του Άλαν Άικμπορν. Από την επιτυχία αυτής της προσπάθειας η θεατρική ομάδα βαφτίστηκε «The Confusions».

Boύλα: Δάσκαλοι και γονείς, μαζί στο σανίδι!

Στη συνέχεια η παρέα μεγάλωσε ακόμα περισσότερο και το θεατρικό έργο που χώρεσε όλα τα μέλη ήταν το «Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» του Γουίλιαμ Σαίξπηρ.
Κατόπιν, οι «Confusions» ήθελαν μυστήριο. Παρουσίασαν Αγκάθα Κρίστι, μπλέκοντας έξυπνα τρία έργα της, όπως «η Ποντικοπαγίδα», «οι Δέκα Μικροί Νέγροι» και «ο Μάρτυρας Κατηγορίας».

Και πέρυσι διασκεύασαν διασκεδάζοντας κόμικς του Αρκά, όπως «ο Ισοβίτης», «Χαμηλές πτήσεις», «Μαλλί με Μαλλί», «Καστράτο» και «Ζωή μετά», μια παράσταση που φέτος ανέβηκε στο θέατρο Vault, με επαγγελματίες ηθοποιούς.

Αυτή τη χρονιά, λοιπόν, παρουσιάζουν μία μαύρη κωμωδία, μια πικρή σάτιρα της ελληνικής κοινωνίας, βασισμένη σε κείμενα των Κώστα Μουρσελά και Μάριου Ποντίκα που γράφτηκαν την περίοδο της δικτατορίας ή στην αρχή της μεταπολίτευσης, πάντα υπό την καθοδήγηση και τη σκηνοθεσία του Δημήτρη Αγορά.

 

Η θεατρική ομάδα γονέων και δασκάλων «Confusions» του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας σας καλεί να παρακολουθήσετε τη θεατρική παράσταση «Κοίτα τους μπαμπά», μία μαύρη κωμωδία βασισμένη σε κείμενα των Κ. Μουρσελά και Μ. Ποντίκα, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αγορά.
Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας τη Δευτέρα 19/6, την Τρίτη 20/6, το Σάββατο 24/6 και την Κυριακή 25/6, ώρα 21:00.
Ως προαιρετική εισφορά για την ενίσχυση των εσόδων του σχολείου οι γονείς μπορούν να καταβάλουν το ποσό των €5.
Η παράσταση δεν είναι κατάλληλη για μαθητές δημοτικού.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.