Αμφισβητούν τις μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ για την ποιότητα των νερών
(ANAKOIΝΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)

Το σοβαρό θέμα της ποιότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης, απασχολεί και φέτος την ΡΙΚΙΠ  ΒΒΒ και για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δημοσιοποιεί τις επίσημες μετρήσεις.
 Η επίσημη ιστοσελίδα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΝ για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων των ελέγχων δεν λειτουργεί από τις αρχές Μαΐου 2016 και παρά τις διαβεβαιώσεις που λάβαμε, κατά την παρέμβαση μας στις αρχές Μαρτίου για θέματα του Δήμου μας, από τους αρμόδιους στο υπουργείο ότι θα λειτουργήσει, τελικά ακόμη δεν ενημερώνεται.
Έτσι  η ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ συνεχίζει τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της μηνιαίας μέτρησης των παραμέτρων που δείχνουν το επίπεδο της ποιότητας και της καθαρότητας των υδάτων των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και όλης της περιφέρειας Αττικής .
Ο Δήμος δεν έχει σε προτεραιότητα τέτοιου είδους  θέματα, για την ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.
Η  ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ ανέλαβε την πρωτοβουλία για άμεση και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το ευαίσθητο αυτό θέμα και κατέθεσε πέρυσι επίσημο αίτημα στη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής για την παροχή των στοιχείων αυτών.
Η πρωτοβουλία αυτή βρήκε μεγάλη ανταπόκριση και από πολλές περιοχές ζητήθηκε η ανάρτηση των επίσημων αποτελεσμάτων για όλη την περιφέρεια Αττικής.
Έτσι αναρτώνται πλέον όλες οι επίσημες μετρήσεις για όλες τις ακτές κολύμβησης της Αττικής.
Όλα τα στοιχεία αυτά ήδη αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΡΙΚΙΠ ΒΒΒ τακτικά κάθε μήνα, μαζί με όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για το θέμα
 (http://rikipvvv.blogspot.gr/ – ΥΔΑΤΑ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ).
Ο Δήμος μας ενημερώνεται υπερεσιακά για τις μετρήσεις αυτές, αλλά παρά τις διαχρονικές οχλήσεις μας για δημοσιοποίησή τους ( με δημόσιες τοποθετήσεις μας στο Δημοτικό Συμβούλιο, με κατάθεση έγγραφων προτάσεων στα πλαίσια των ετήσιων τεχνικών προγραμμάτων & των στρατηγικών στόχων του πενταετούς σχεδιασμού 2014-2019)  , δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με την ενημέρωση των πολιτών.
Καλούμε ακόμη μία φορά τη διοίκηση του  Δήμου να συμμετέχει στην  ενημέρωση των πολιτών  και την προβολή των ακτών κολύμβησης στα όρια του Δήμου.
Στο ίδιο κομμάτι της ιστοσελίδας μας δημοσιεύονται ήδη πληροφορίες για το ΠΑΚΟΕ  (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών), για τις μετρήσεις που επίσης διενεργεί στις ακτές   και για τα ‘’ενδιαφέροντα’’ αποτελέσματά τους, που αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των καθαρών νερών εντοπίζονται  σε οργανωμένες παραλίες, δηλαδή σε επιχειρήσεις πάνω    στο κύμα.
Για το θέμα αυτό και για κάποιες επίσης ενδιαφέρουσες συμπτώσεις υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένες καταγγελίες τοπικών αρχών πανελλαδικά εναντίον του ΠΑΚΟΕ.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.