Αυτές είναι οι παραστάσεις που θα δείτε στο 2ο Φεστιβάλ Εφηβικού-Νεανικού Θεάτρου του Δήμου Αλίμου




Για 2η συνεχή χρονιά, η γιορτή του Εφηβικού-Νεανικού Θεάτρου του Δήμου Αλίμου, μας περιμένει, να απολαύσουμε 4 εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις, την Κυριακή 18 Ιουνίου, στη θεατρική σκηνή “Κάρολος Κουν” (Υψηλάντου και Θησείου).

Οι ομάδες που συμμετέχουν, στη συνέχεια θα συνομιλήσουν με το κοινό σχετικά με τη δημιουργική διαδικασία, τους προβληματισμούς και τις επιθυμίες τους

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

«Παιδοκρατία» βασισμένο στο βιβλίο της Άλκης Ζέη «Ματίας ο Α»

Θεατρική Ομάδα Εφήβων Πειραματικής Σκηνής Μήλου

Συντονίζει: H Μαίρη Λογοθέτη

Σε μια χώρα μακρινή, ίσως όχι και πολύ, ο βασιλιάς πεθαίνει και τη διακυβέρνηση αναλαμβάνει ο 9χρονος γιος του.

Ο απατηλός κόσμος της εξουσίας και των ενηλίκων αποκαλύπτεται κι ο μικρός ήρωας, παρέα με τους φίλους του, αφού παίρνει ένα γερό μάθημα, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μια παράσταση για τη δύναμη, την ευαισθησία, την ελπίδα αλλά και την απάτη, τον απατηλό κόσμο των ΜΜΕ και τις ζαβολιές των ενηλίκων…

 

«Όρνιθες» του Αριστοφάνη της Θεατρικής ομάδας του 5ου Γυμνασίου Aλίμου

Σκηνοθεσία: Αγγελική Παγώνη, Σκηνικά: Αλέξανδρος Λουκίσας

Ο Πεσθέταιρος (πιστός φίλος) και ο Ευελπίδης (με καλές ελπίδες) φεύγουν από την Αθήνα έχοντας βαρεθεί τη φαγωμάρα , την γκρίνια και τη διχόνοια των ανθρώπων.

Βρίσκουν τον Τσαλαπετινό . Παίρνουν πληροφορίες για την έξω από τις πόλεις ζωή και καταλήγουν να γίνουν πουλιά και να φτιάξουν ένα κόσμο χωρίς τις πληγές που τους έκαναν να σιχαθούν την οργανωμένη κοινωνία τους .

Μέσα στην καινούρια κατοικία των πουλιών την Νεφελοκοκκυγία , πάνε να τρυπώσουν όλα τα παράσιτα της επίγειας ζωής, όλοι διώκονται κακήν κακώς. Η Νεφελοκοκκυγία σώζεται από τα πουλιά της!

Στο τέλος ο Πεισθέταιρος παντρεύεται τη Βασιλεία την ουράνια θεά και καταφέρνει να πάρει την εξουσία από τους θεούς.

 

«Οι Ηλίθιοι» βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Νηλ Σάιμον

Εφηβική-Νεανική Θεατρική ομάδα του ΘΟΠΑΑ Συντονίζει: Η Μάρω Μάνθου, Μουσική: Αλέξανδρος Σαρινόπουλος Επιμέλεια Κίνησης: Έλλη Ταμπάκη

Στο χωριό Κουλιέντσνικοφ της Ρωσίας οι κάτοικοι πιστεύουν ότι είναι ηλίθιοι λόγω μίας κατάρας που έπεσε στο χωριό πριν από 200 χρόνια. Υποχείρια της εξουσίας ή θύματα του νου τους; Μία κωμωδία-αναζήτηση πάνω στο ζήτημα της ατομικής ευθύνης.

«Το όνομά μου είναι …Κανένας», η παράσταση αποτελεί τη βασική δραστηριότητα του προγράμματος Αγωγής Υγείας «Οδύσσειες, παλιές και νέες» του 2ου Γυμνασίου Αλίμου, Υπεύθυνη προγράμματος: Αγγελική Μητσάκη

Η παράσταση αποτελεί σύνθεση δύο πηγών: -Των «Μονολόγων από το Αιγαίο», μαρτυριών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα. Αυτά τα κείμενα-μαρτυρίες προέκυψαν από δράση του Πανελλήνιου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση στο πλαίσιο του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ;» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. -Της Οδύσσειας του Ομήρου, σε ελεύθερη διασκευή ορισμένων σκηνών και με χρήση ορισμένων αποσπασμάτων από το βιβλίο της Αλεξάνδρας Μητσιάλη «Ταξίδι με την Οδύσσεια».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.