2ο Λύκειο Βούλας: Οι μαθητές της πρώτης τάξης ταξιδεύουν στην Ήπειρο




Ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Λυκείου Βούλας, με την συνδρομή του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, διοργανώνει πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδρομή την περίοδο 8 Ιουνίου έως 13 Ιουνίου 2017, που αφορά τα παιδιά της Πρώτης Τάξης του Σχολείου, με δυνατότητα συνοδείας από γονείς.
Η εκδρομή θα καλύψει την πανέμορφη Ήπειρο και ιδιαίτερα τον νομό Ιωαννίνων, έναν τόπο που από πολλούς θεωρείται ο ομορφότερος σε όλη την χώρα, χάρη στο υπέροχο φυσικό του κάλλος. Η περιοχή του Δυτικού Ζαγορίου θα είναι το ορμητήριό μας στην αναζήτηση της περιπέτειας και της γνώσης διά μέσου των επιβλητικών βουνών που αποτελούν κομμάτια της Πίνδου.
Κατά την διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές και οι γονείς τους θα «γυρίσουν» ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ με τα τοπία και τα ιστορικά μνημεία που θα επισκεφθούμε, χρησιμοποιώντας προηγμένη Ψηφιακή τεχνολογία με κάμερες υψηλής ανάλυσης, όπως επίσης κάμερες go-pro και drone, όπου θα έχουμε και την συνδρομή επαγγελματικής κινηματογραφικής ομάδας. Το υλικό θα μονταριστεί σε DVD που θα μοιραστεί στα σχολεία, ενώ θα παρουσιαστεί από τα παιδιά, σε ειδική εκδήλωση στην έναρξη της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, σε συνεργασία με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Ενδεικτικά αναφέρουμε μέρη που έχουν προγραμματιστεί, χωρίς να αποκλείονται και επιπλέον επισκέψεις :
-ΦΑΡΑΓΓΙ ΒΙΚΟΥ
-ΠΟΤΑΜΟΣ ΒΟΪΔΟΜΑΤΗΣ
-ΠΟΤΑΜΟΣ ΑΩΟΣ
-ΤΑ ΓΕΦΥΡΙΑ ΤΟΥ ΖΑΓΟΡΙΟΥ
-ΖΑΓΟΡΙΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ
-ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ
-ΠΑΠΙΓΚΟ – ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΠΙΓΚΟΥ
-ΤΣΕΠΕΛΟΒΟ
-ΜΟΝΟΔΕΝΔΡΙ – ΟΞΥΑ
-ΑΡΙΣΤΗ
-ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΙ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ
-ΜΟΝΗ ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ
-ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ
ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΑΦΕ ΑΡΚΟΥΔΑΣ ΤΗΣ ΠΙΝΔΟΥ

Το πρόγραμμα συνδυάζει την γνώση και την ψυχαγωγία των
παιδιών και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, παραπέντε, Rafting, Canoe & Kayak, και μπάνιο στον Βοϊδομάτη, μπάνιο και όλα τα θαλάσσια σπορ στα Σύβοτα, νυκτερινή έξοδο σε Πάπιγκο, Ιωάννινα, ταβέρνες σε Αρίστη, Ελαφότοπο, Μπουραζάνι κ.λ.π.
Όλες οι διανυκτερεύσεις της εξαήμερης, με τα πρωινά και έξι γεύματα και όλη η μετακίνηση με πούλμαν, θα στοιχίσουν σε κάθε παιδί, 148 ευρώ.

Ευχαριστούμε για την ουσιαστική συμβολή τους για να γίνει αυτή η εκδρομή, ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΖΑΓΟΡΙΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΣΠΥΡΟΥ, ΤΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΠΑΠΙΓΚΟΥ κ.ΕΞΑΡΧΟΥ, ΤΟΝ ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΒΟΥΛΑΣ- Η ΘΕΜΙΣ, ΤΟ ΚΑΦΕ ”PAVIN”, ΤΗΝ ΑΡΤΕΜΙΣ ΓΕΩΡΓΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΙΚΡΟΓΕΥΜΑΤΑ, ΤΟΝ ΜΕΝΕΛΑΟ ΣΥΚΟΒΕΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΑΔΑ, ΤΟΝ ΟΡΕΙΒΑΤΗ ΑΝΤΩΝΗ ΒΡΟΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑΝΝΗ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟ.

Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσουμε την ΜΑΡΙΑ ΜΠΡΑΪΜΝΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΑΠΠΑ για τις ταχύτατες ενέργειές τους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η συμμετοχή του Δήμου στην συνδιοργάνωση.
(φωτο, Η ΔΡΑΚΟΛΙΜΝΗ ΤΗΣ ΤΥΜΦΗΣ στα 2.300μ. υψ.)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.