Παλαιό Φάληρο: Εκδήλωση για το “Κίνημα του Ναυτικού”




Σε εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου του «Κινήματος του Ναυτικού», που έγινε τον Μάη του 1973 ενάντια στη δικτατορία, παραβρέθηκε και μίλησε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο αντιτορπιλικό «ΒΕΛΟΣ», που στις 25 Μάη του 1973 εγκατέλειψε τα γυμνάσια του ΝΑΤΟ στα οποία συμμετείχε και κατευθύνθηκε στην Ιταλία, όπου το πλήρωμά του ζήτησε πολιτικό άσυλο.

Σήμερα το «ΒΕΛΟΣ», στη μαρίνα του Φλοίσβου, λειτουργεί ως μουσείο αντιδικτατορικού αγώνα.
Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων συμμετείχαν εκπρόσωποι των κομμάτων, ενώ χαιρέτισαν ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Π. Καμμένος, ο αρχηγός ΓΕΝ Ν. Τσούνης και ο Σ. Χαραλαμπόπουλος, κυβερνήτης του «ΒΕΛΟΣ».
Επίσης μίλησε ο επίτιμος υποναύαρχος ΠΝ Γεώργιος Στράτος, που αναφέρθηκε στο «Κίνημα του Ναυτικού», σημειώνοντας ότι αυτό έδωσε ελπίδα, αφού ανέδειξε ότι το δικτατορικό καθεστώς δεν ήταν τόσο συμπαγές όσο έδειχνε.
«Το κίνημα του Ναυτικού και η ανταρσία του αντιτορπιλικού “Βέλος” αμφισβήτησαν το δικτατορικό καθεστώς και διέψευσε τον ισχυρισμό του ότι στηρίζεται στις ένοπλες δυνάμεις», επισήμανε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης. «Όλοι μας» πρόσθεσε «θα πρέπει να υπηρετούμε τη δημοκρατία με τις ενέργειες μας, όπως έπραξαν οι συμμετέχοντες στο Κίνημα του Ναυτικού». Εξάλλου ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου υπογράμμισε την ανάγκη διατήρησης της ιστορικής μνήμης και παρατήρησε γενικότερα, ότι τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων «μόνο έδωσαν και δίνουν χωρίς να παίρνουν αυτό που τους αναλογεί για την καθημερινή τους επιβίωση, με κίνδυνο να μετατραπούν σε μία λάμπουσα πενία».
Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. επεσήμανε: ¨ Δέσμευση όλων μας είναι με τη βοήθεια όλων των κομμάτων, να συνεχιστεί και να αποκατασταθεί πλήρως η οικονομική πίεση την οποία εδέχθησαν τα εν ενεργεία, αλλά και τα εν αποστρατεία στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης¨.
Στην εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βϊτσας, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές Σοφία Βούλτεψη, Αθανάσιος Δαβάκης, Ιωάννης Τραγάκης , Αναστάσιος Τασούλας, εκπρόσωποι από όλα τα κόμματα της Βουλής και άλλοι επίσημοι.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.