Ειρηνοδρομία 2017: “Τρέχουμε για την ειρήνη” (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Μαϊου 2017, δυο εβδομάδες πριν από τη διοργάνωση, η 3η και τελική συνέντευξη τύπου για την Ειρηνοδρομία 2017, στο Δημαρχείο του Αγίου Δημητρίου,παρουσία της Δημάρχου Μαρίας Ανδρούτσου, του Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα, Χρήστου Καπάταη, εκπροσώπων των Μεγάλων Χορηγών και Χορηγών, συνεργαζόμενων φορέων, της Ολυμπιονίκη Νίκης Μπακογιάννη, άλλων πρωταθλητών και εκπροσώπων Τύπου.

Με κεντρικό μήνυμα “Τρέχουμε για την ειρήνη”, αυτή την πανανθρώπινη αξία και διαχρονικό ιδανικό, ζητούμενο στις δύσκολες εποχές που βιώνουμε, όπως δήλωσε η Δήμαρχος, θα πραγματοποιηθεί και φέτος η Ειρηνοδρομία, στο πλαίσιο των τριήμερων εκδηλώσεων Παναγούλεια 2017, αφιερωμένων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας, Αλέξανδρου Παναγούλη. Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017 και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Μάϊου 2017.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η Δήμαρχος, όλο το τριήμερο αποτελεί για το Δήμο Αγ. Δημητρίου σημείο αναφοράς τα τελευταία 37 χρόνια στις πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές διεκδικήσεις της τοπικής μας κοινωνίας. Ο Αλέξανδρος Παναγούλης που άφησε τόσο άδικα την τελευταία του πνοή στην πόλη μας, μοιάζει να μας έχει σημαδέψει. Οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στη μνήμη του, αλλά και η Ειρηνοδρομία, ο αγώνας δρόμου με τον τόσο συμβολικό χαρακτήρα, εμπλέκει μαθητές, δημότες, κατοίκους από τις γύρω περιοχές, αθλητές, πρωταθλητές, επιχειρήσεις, συνενώνοντας δυνάμεις και βάζοντας το όραμα της διεκδίκησης μιας καλύτερης και δικαιότερης κοινωνίας σε μια κοινή βάση.

Στη συνέντευξη τύπου που ανακοινώθηκαν οι Μεγάλοι Χορηγοί και χορηγοί της Ειρηνοδρομίας, χωρίς την υποστήριξη τους η επιτυχία της τα τελευταία χρόνια θα ήταν αμφίβολη, έδωσε «το παρών» ο Δ/νων Σύμβουλος του Ομίλου Affidea στην Ελλάδα, Θεόδωρος Καρούτζος, ο οποίος υπογράμμισε: «Ένας φορέας πρωτοβάθμιας υγείας όπως είναι η Affidea δεν θα μπορούσε να λείπει και να μην συμμετέχει σε μια αθλητική διοργάνωση της τοπικής κοινωνίας που σφύζει από υγεία. Γιατί μαζί με την επιχειρηματική δράση κάθε Ομίλου πρέπει να συμβαδίζει και η Κοινωνική του Ευθύνη. Προσωπικά δεσμεύομαι πως ο Δήμος Αγ. Δημητρίου θα μας βρει στο πλάι του όταν υλοποιεί τέτοιου είδους δράσεις με όραμα και έντονους συμβολισμούς όπως η Ειρηνοδρομία. Γιατί η εταιρική δράση όταν δεν συνοδεύεται από κοινωνική δράση δεν έχει καμία αξία».

από αριστερά: Σωτήρης Καλταμπάνης (Διοικητής Τροχαίας Ελληνικού), Μαρία Ανδρούτσου (Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου), Νίκη Μπακογιάννη (Ολυμπιονίκης), Σπήλιος Διαβολίτσης (Αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής), Θεόδωρος Καρούτζος (Διευθύνων Σύμβουλος – Affidea), Μαρία Νικολαΐδη (Διοικητική Υπεύθυνη Κέντρου Affidea Αγίου Δημητρίου), Νικόλαος Δασόπουλος (Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Αγ. Δημητρίου)

Στο πλαίσιο της χορηγίας της η Affidea θα παραχωρήσει πλήρη καρδιολογικό έλεγχο με καρδιολόγο και κινητή μονάδα εξέτασης για όλους τους συμμετέχοντες. Οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται στο ιατρείο που βρίσκεται στο δημοτικό στάδιο, τις εξής ημέρες και ώρες

  • Δευτέρα 8/5, ώρες 9:00-11:00
  • Τρίτη 9/5, ώρες 15:00-17:00
  • Τετάρτη 10/5, ώρες 15:00-17:00
  • Πέμπτη 11/5, ώρες 15:00-17:00
  • Παρασκευή 12/5, ώρες 9:00-11:00

Επίσης, ο άλλος μεγάλος Χορηγός της Ειρηνοδρομίας είναι ΟΠΑΠ που με την πολύτιμη βοήθειά του συμβάλλει στην αρτιότερη διοργάνωση της Ειρηνοδρομίας.

Παρούσα στη Συνέντευξη Τύπου εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή της αλλά και τη βέβαιη συμμετοχή της ήταν και η Ολυμπιονίκης, Νίκη Μπακογιάννη, που έκανε λόγο για την αίσθηση ελευθερίας που σου χαρίζει η ενασχόληση με τον αθλητισμό και πόσω μάλλον όταν αυτό γίνεται για καλό σκοπό.

από αριστερά: Σωτήρης Καλταμπάνης (Διοικητής Τροχαίας Ελληνικού), Σπήλιος Διαβολίτσης (Αντιδήμαρχος ποιότητας ζωής), Μαρία Ανδρούτσου (Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου), Χρήστος Καπάταης (Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Αττικής), Νίκη Μπακογιάννη (Ολυμπιονίκης), Νικόλαος Δασόπουλος (Αντιπρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Αγ. Δημητρίου), Ευάγγελος Παπαποστόλου (Τεχνικός Δ/ντής διοργάνωσης Ειρηνοδρομίας)

Στο πάνελ συμμετείχαν ακόμη με δηλώσεις τους η Ειδική Γραμματέας του ΣΕΓΑΣ και εκπρόσωπος του ΟΦΚΑ Καρδαρά Μαρίκα, ο Τεχνικός Διευθυντής της Ειρηνοδρομίας, Ευάγγελος Παπαποστόλου, ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και υπεύθυνος του Δήμου για την Ειρηνοδρομία, Σπήλιος Διαβολίτσης, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος, Νίκος Δασόπουλος και ο Διοικητής Τροχαίας Ελληνικού,Σωτήρης Καλταμπάνης που θα βοηθήσει από την πλευρά του στην ασφάλεια των δρομέων την ημέρα του αγώνα, σε συνεργασία με την τροχαία Καλλιθέας και ο πρωταθλητής τριάθλου Γρηγόρης Σκουλαρίκης που για ακόμη μια χρονιά θα στηρίξει συμμετέχοντας τη διοργάνωση.

Η διοργάνωση έχει πολύ υψηλά στάνταρτ ασφάλειας και ποιότητας αφού όπως ανέφερε ο υπεύθυνος της Ειρηνοδρομίας, Σπήλιος Διαβολίτσης, η σύμπραξη του Δήμου μας με τόσο ισχυρούς σε τεχνογνωσία θεσμικούς φορείς που ο καθένας έχει να προσθέσει και κάτι διαφορετικό στον αγώνα, διασφαλίζει το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης.  Ισχυρό όμως είναι και το κοινωνικό μήνυμα, αφού έσοδα από τις συμμετοχές των δρομέων θα διατεθούν στην Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Αναμένεται ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και θα αγγίξει τους 2.500 δρομείς, ενώ σημαντική είναι και η συμβολή των 300 εθελοντών, των εργαζόμενων του Δήμου και όλων όσοι θα συμβάλλουν.

notia facebook page

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Υπενθυμίζεται πως χορηγός Επικοινωνίας των Παναγουλείων και της Ειρηνοδρομίας και των Παναγουλείων είναι η ΕΡΤ για την τηλεόραση και το Πρώτο Πρόγραμμα για το ραδιόφωνο.

Η Ειρηνοδρομία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής σε συν-διοργάνωση με την Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του αθλητικού σωματείου Ο.Φ.Κ.Α ΟΔΥΣΣΕΑΣ και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του ΣΕΟ,στο πλαίσιο των καθιερωμένων εορταστικών εκδηλώσεων στη μνήμη του αγωνιστή της Δημοκρατίας Αλέκου Παναγούλη.

Οι εγγραφές των δρομέων γίνονται εδώ:https://www.eirinodromia.gr/eggrafes/

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.