Οι γιακαράντες ομορφαίνουν τη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Με γιακαράντες στη Σοφία Βέμπο και στην Παπανδρέου και κουκουναριές στην 5η παραλία συνεχίζονται οι δενδροφυτεύσεις, στη Γλυφάδα, με στόχο να μετατραπεί σε πράσινη πόλη.

Οι γιακαράντες, είναι δέντρα ύψους 4-8μ μοιάζουν με τις ακακίες, είναι αρκετά διακλαδισμένα και έχουν μεγάλα αντίθετα διπλά πτερωτά φύλλα αποτελούμενα από αντίθετα φυλλάρια που καλύπτονται από ένα ελαφρό χνούδι.

Τα λουλούδια σωληνοειδή με τα χείλη της στεφάνης πολύ ανοιχτά και βελούδινα έχουν ένα χαρακτηριστικό γαλανό –ιώδες χρώμα και εμφανίζονται ενωμένα σε μεγάλους επάκριους βότρεις. Στην πραγματικότητα καλλιεργούνται μόνο δύο είδη τα πιο ανθεκτικά τα οποία είναι κατάλληλα για δεντροστοιχίες στις λεωφόρους των παραλιακών περιοχών.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, δήλωσε:

“Η Γλυφάδα μας καθημερινά μετατρέπεται σε μια αυθεντικά «Πράσινη Πόλη»! Είναι πραγματικά συναρπαστικό πως αλλάζει όψη και αισθητική και πως αποκτά ζωντάνια και ομορφιά μια πόλη με εκτεταμένη δενδροφύτευση, όπως αυτή που πραγματοποιούμε τους τελευταίους μήνες σε κάθε γωνιά της Γλυφάδας.

Αυτές τις ημέρες φυτεύουμε στη Σοφία Βέμπο και στην Παπανδρέου γιακαράντες (ένα δένδρο γρήγορης ανάπτυξης, με εντυπωσιακή μπλε-μωβ ανθοφορία την άνοιξη) και κουκουναριές στην πέμπτη παραλία, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα προχωράμε στη Γούναρη και στη Γεννηματά (όπου συνεχίζεται παράλληλα η ασφαλτόστρωση).

Επίσης, με μια βόλτα στην οδό Τσιτσάνη, δίπλα στο Γκολφ, θα δείτε ότι δημιουργείται ένας μοναδικός χώρος περιπάτου και ποδηλάτου. Συνεχίζουμε σε κάθε γωνιά και σε κάθε γειτονιά, για μια «Πράσινη Πόλη» που θα χαιρόμαστε όλοι να ζούμε και να εργαζόμαστε”.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Οι γιακαράντες ομορφαίνουν τη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

  • 22/05/2017 at 5:17 μμ
    Permalink

    Είμαστε τυχεροί μετα απο πενήντα χρονια βρέθηκε ένας δήμαρχος να αγαπήσει
    Αυτό το πανέμορφο Προάστειο και να το αξιοποίηση περισσότερο.
    Έχω όμως την πικρία οτι προσπαθώ τόσο εγω όσο και συγκάτοικοι μου
    Να φτιάξουμε το πιο ομορφο δρομάκι της Γλυφαδας στο κεντρο στην Πλατεια Κατράκη την οδό Κωνσταντινουπολεως.
    Τα πεζοδρόμια σπασμένα και η στενότητα του δρόμου,μαγαζια κλειστά και παρατημένα αυτοκίνητα εκατερωθεν του δρόμου δεν ειναι οτι καλλιτερο για την Πλατεια.
    Παρακαλώ τόσο εγω όσο και οι συγκάτοικοι μου τον Κύριο Δήμαρχο να ασχοληθεί
    Με αυτόν το μικρό δρομάκι είτε κάνοντας τον πεζόδρομο είτε φτιάχνοντας τα πεζοδρόμια είτε αφήνοντας το παρκιν αυτοκινήτων μόνο απο μια πλευρά είτε φυτεύοντας τον θα γινει το πιο ωραίο δρομάκι της Γλυφαδας.
    Θα ηθελα οποίος το διάβαση να απάντηση εαν συμφωνεί η οχι
    Ευχαριστω

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.