Παλαιό Φάληρο: Σινεμά με ελεύθερη είσοδο




 

Ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος – Πρασίνου & Υπεύθυνη των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Βίκυ Ανδρικοπούλου σας προσκαλούν στην προβολή της ταινίας:

«Διακοπές στη Ρώμη» («Roman Holiday»)

Σκηνοθεσία: Γουΐλιαμ Γουάιλερ

Πρωταγωνιστούν: Γκρέγκορυ Πεκ, Ώντρεϋ Χέπμπορν

Πολυχώρος Δημαρχείου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017, ώρα : 19:00

Την ταινία θα παρουσιάσει ο ιστορικός κινηματογράφου Κωνσταντίνος Δάφνος

Αφόρητα καταπιεσμένη από το ασφυκτικά υπερπροστατευτικό περιβάλλον της, μια όμορφη πριγκίπισσα αποφασίζει να το σκάσει κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Ρώμη. Εκεί θα γνωρίσει έναν μποέμ δημοσιογράφο που θα της προσφέρει τις καθημερινές απολαύσεις που της στερούσε όλα αυτά τα χρόνια το μοναρχικό της αξίωμα.

Συνοπτική κριτική
Βασισμένη σε μια αφελή σεναριακή δομή, η ’50s παιχνιδιάρικη ρομαντική κομεντί καταφέρνει ακόμη και σήμερα να παραμένει μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές του είδους. Ξετυλίγοντας προσεκτικά τις αρετές του κλασικού αμερικανικού κινηματογράφου, ο Γουάιλερ χειρίζεται τα ασπρόμαυρο πλάνα με τέτοιο τρόπο ώστε να τονίζονται οι φυσικές ομορφιές της Ρώμης και προσφέρει τον απαραίτητο κινηματογραφικό χώρο για να αναδειχτεί το αστέρι της Όντρεϊ Χέπμπορν

(athinorama.gr)

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.