Άλιμος: Ο Ανδρέας Κονδύλης έδωσε κόκκινη κάρτα σε δημοτικό σύμβουλο
Toν δημοτικό σύμβουλο Ταξιάρχη (Σάκη) Δήμου, καρατόμησε ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης επειδή απαιτούσε να καταλάβει έμμισθη θέση και μάλιστα όπως αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης “ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ”, διέσπειρε βαρύτατα υπονοούμενα σε βάρος συναδέλφων του, με αόριστες αναφορές και εντελώς δυσφημιστικό, αναληθές και συκοφαντικό περιεχόμενο.

“Αποφασίσαμε ομόφωνα τη διαγραφή του από τη δημοτική παράταξη «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» για να διαφυλάξουμε την τοπική κοινωνία από όποιον προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το αξίωμα τού Δημοτικού Συμβούλου για να αποσπάσει οικονομικά, υλικά και προσωπικά οφέλη” αναφέρει η ανακοίνωση.

Μάλιστα γίνεται λόγος και για ατυχείς ενέργειες του κ.Δήμου σε ευαίσθητα ζητήματα (π.χ. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος).

Ο αποπεμφθείς δημοτικός σύμβουλος απουσίαζε από τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όταν ο Νίκος Παπανικολάου από την παράταξη του πρώην δημάρχου Θάνου Ορφανού, ρώτησε τον δήμαρχο τι ακριβώς εννοεί για την εμπλοκή του κ.Δήμου σε ευαίσθητα ζητήματα, ο Ανδρέας Κονδύλης απάντησε ότι πρόκειται για θέματα που δεν μπορούν να συζητηθούν δημόσια.

Από συνεδρίαση της δημοτικής ομάδας του Ανδρέα Κονδύλη για την αποπομπή του Ταξιάρχη Δήμου, που έγινε την περασμένη Κυριακή, απουσίαζαν για προσωπικούς λόγους οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Δημάκης και Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ 

Πριν από 4 περίπου χρόνια ξεκινήσαμε μία προσπάθεια για να αλλάξουμε την πόλη μας, τον Άλιμο. Προϋπόθεση για να το πετύχουμε αυτό, ήταν πρώτα από όλα εμείς οι ίδιοι να γίνουμε το παράδειγμα της διαφορετικής πολιτικής συμπεριφοράς που θέλαμε να δούμε γύρω μας.

Αυτό που είχε ανάγκη ο τόπος μας, ο Άλιμος, αλλά και συνολικά η Ελλάδα, ήταν μια άλλη νοοτροπία, μια άλλη κοσμοθεωρία, μία άλλη πολιτική ηθική.

Αδιαπραγμάτευτη θέση μας ήταν και είναι ότι η συμμετοχή κάθε μέλους, δημοτικού συμβούλου ή απλού στελέχους, στην παράταξη μας είναι εθελοντική και τιμητική, με κοινό συλλογικό στόχο την ποιοτική καθημερινότητα στην πόλη μας. Για να περιφρουρηθούν όλα αυτά, αυτοδεσμευτήκαμε όλοι σε ορισμένους κανόνες του δέοντος, του πρέποντος, του απαραίτητου, του αυτονόητου, ώστε η νέα αυτή πολιτική αντίληψη να γίνει πραγματικότητα.

Ο στόχος ήταν δύσκολος, το ξέραμε, γιαυτό και η περιφρούρηση… Μέρα με τη μέρα, με σκληρή δουλειά, πετυχαίνουμε το στόχο μας. Ταυτόχρονα, όμως, επαγρυπνούμε.

Έτσι, όταν διαπιστώσαμε ότι η πολιτική συμπεριφορά μέλους της παράταξής μας ερχόταν σε αντίθεση με τις αρχές που είχαμε ορίσει, οφείλαμε να δράσουμε. Κανείς δεν μπορεί να συναρτά, και πολύ περισσότερο να εξαρτά, τη συμμετοχή του στην παράταξή μας από οικονομικά και προσωπικά ωφελήματα. Η συμμετοχή στην ομάδα μας πρέπει να είναι αποτέλεσμα συνειδητής πολιτικής επιλογής, με μοναδικό κίνητρο έναν κοινό συλλογικό στόχο: το να αλλάξουμε την πόλη μας προς το καλύτερο, υλοποιώντας το κοινό όραμα μας.

Όποιος δεν συμμερίζεται αυτόν τον κοινό στόχο, αλλά αποδεικνύεται στην πορεία ότι συνέπραξε μαζί μας αποσκοπώντας σε ατομικά και προσωπικά ωφελήματα, δεν μπορεί να έχει θέση ανάμεσά μας.

Για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αποπέμψουμε τον κ. Ταξιάρχη (Σάκη) Δήμου από την παράταξη της πλειοψηφίας και να τον διαγράψουμε από Δημοτικό Σύμβουλο της δημοτικής μας ομάδας.

Η ομόφωνη απόφασή μας έρχεται ως αποτέλεσμα των αθέμιτων και αντιδεοντολογικών πρακτικών εκ μέρους του κ. Δήμου, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τους κανόνες πολιτικής ηθικής, δεοντολογίας και νοοτροπίας που παραπάνω αναφέραμε.

Τους κανόνες αυτούς ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος έχει εδώ και καιρό παραβεί συστηματικά και παρά τις πολλαπλές προσπάθειες συνέτισής του, δεν υπήρξε αποτέλεσμα. Ως εκ τούτου, δεν έχει θέση πλέον στη Δημοτική μας Ομάδα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι κατά τις πρόσφατες Δημαιρεσίες ο συγκεκριμένος συνάδελφος απαίτησε να καταλάβει έμμισθη θέση, εξαρτώντας ουσιαστικά από αυτό την περαιτέρω συνεργασία του μαζί μας. Επειδή η απαίτησή του δεν έγινε αποδεκτή, ενέτεινε στην συνέχεια την τακτική του να διασπείρει βαρύτατα υπονοούμενα σε βάρος συναδέλφων, εντός και εκτός Δημοτικής Ομάδας, με αόριστες αναφορές και εντελώς δυσφημιστικό, αναληθές και συκοφαντικό περιεχόμενο. Δυστυχώς θα πρέπει να αναφερθούμε επίσης και στις ατυχείς ενέργειες του συναδέλφου σε ευαίσθητα ζητήματα (π.χ. Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος), για τις οποίες έγκαιρα του είχαμε κάνει αυστηρές συστάσεις.

Κατόπιν αυτών, και πολλών ακόμα που δεν χρειάζεται να αναφέρουμε, στη συνεδρίαση της Δημοτικής μας Ομάδας την Κυριακή 23/4/2017 αποφασίσαμε ομόφωνα τη διαγραφή του από τη δημοτική παράταξη «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ».

Πραγματικά, μας είναι πολύ δυσάρεστο, που αποπέμπεται ένας συνάδελφος από την παράταξη μας. Όμως, αποτελεί υποχρέωσή μας να διαφυλάττουμε τη Δημοτική Αρχή και την τοπική κοινωνία από όποιον προσπαθεί να χρησιμοποιήσει το αξίωμα τού Δημοτικού Συμβούλου για να αποσπάσει οικονομικά, υλικά και προσωπικά οφέλη.

Η Δημοτική Αρχή της πόλης μας συνεχίζει το έργο της, σύμφωνα με όσα πίστεψε και όσα ονειρεύτηκε, χωρίς να υποχωρεί, χωρίς να διαπραγματεύεται με οποιονδήποτε αποβλέπει σε ιδιωτικά του συμφέροντα, παραμένοντας πάντοτε πιστή στις αρχές της για ένα νέο πολιτικό ήθος και στο όραμά της για τον Άλιμο.

 

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» & ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΛΙΜΟΥ

ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΝΔΥΛΗΣ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΑΛΙΜΟ» &

ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΣΙΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΡΥΦΑΛΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ 
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΑΝΑΝΙΑΔΟΥ-ΠΑΓΟΥΡΤΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΒΡΑΝΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
ΜΑΡΙΟΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΟΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΟΥΔΩΝΗ ΕΥΔΟΞΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΡΑΤΟΥ ΛΟΥΚΙΑ
ΠΑΠΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΥΡΜΑ ΘΕΟΔΩΡΑ
ΑΡΑΠΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΚΕΣΙΣΟΓΛΟΥ ΑΝΝΑ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Άλιμος: Ο Ανδρέας Κονδύλης έδωσε κόκκινη κάρτα σε δημοτικό σύμβουλο

 • 27/04/2017 at 9:59 πμ
  Permalink

  Ησυχίαν είχεν ο Δήμος και αντέλεγε ουδείς, δεδιώς και ορών ότι πολύ το ξυνεστηκός.
  Μετἀφραση: ο λαός σώπαινε, και κανείς δεν μιλούσε, γιατί ήταν φοβισμένος και έβλεπε πως οι συνωμότες ήταν πολλοί.
  Θουκυδἰδης ο Αλιμοὐσιος

  Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.