“Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από το πρ. Αεροδρόμιο”




Ανακοίνωση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης με αφορμή την έκθεση της “Διεθνούς Αμνηστίας” για το Ελληνικό

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, με εξαίρεση τα ακριτικά νησιά, από τον Σεπτέμβριο του 2015 είναι ο “μακροβιότερος” Δήμος στη φιλοξενία χιλιάδων μεταναστών επιτελώντας το ανθρωπιστικό του καθήκον, το οποίο και θα συνεχίσει να επιτελεί.

Εδώ και μήνες, ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος έχει επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι ο καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων στο πρ. Αεροδρόμιο του Ελληνικού εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια τόσο των ίδιων των ανθρώπων που φιλοξενούνται εκεί όσο και των κατοίκων των όμορων δήμων.

“Φωνή βοώντος εν τη ερήμω” όμως, από τις αρμόδιες αρχές και ιδιαίτερα από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλα, από τον οποίο έχουμε χορτάσει παχιά λόγια, υποσχέσεις και ευχολόγια.

Η αναφορά της “Διεθνούς Αμνηστίας” για τις συνθήκες φιλοξενίας είναι γροθιά στο στομάχι μίας κοινωνίας που θέλει να λέγεται πολιτισμένη, και δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του δημάρχου.

“Γυναίκες και κορίτσια βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο σεξουαλικής και έμφυλης βίας. Πολλοί μετανάστες πάσχουν από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος ενώ δεν λείπουν οι απόπειρες αυτοκτονίας”, αναφέρει η “Διεθνής Αμνηστία” τονίζοντας πως όλα τα παραπάνω είναι αποτελέσματα των συνθηκών φιλοξενίας”.

“Όλοι χάνουν τα λογικά τους στο Ελληνικό” αναφέρει γυναίκα πρόσφυγας. Μία φράση συγκλονιστική που παραπέμπει σε κολαστήριο και όχι σε οργανωμένο χώρο φιλοξενίας.

Απαιτούμε από την Ελληνική πολιτεία την άμεση απομάκρυνση των μεταναστών από τον πρ. Αεροδρόμιο, και την φιλοξενία των προσφύγων και μεταναστών σε οργανωμένους χώρους οι οποίοι θα σέβονται την ανθρώπινη υπόσταση.

Ελπίζουμε η απάντηση του κ. Μουζάλα αυτή την φορά να μην είναι ότι “οι μετανάστες έχουν “βολευτεί στο Ελληνικό…”

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.