Άνοιξε τις πύλες της η Δημοτική Βιβλιοθήκη Νέας Σμύρνης




Με 4000 τίτλους που καλύπτουν διάφορες θεματικές ενότητες, η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Νέας Σμύρνης ξεκίνησε και επισήμως τη λειτουργία της στις 24 Απριλίου του 2017.

Στην Αϊδινίου 28 σε ένα διώροφο νεοκλασικό ανακαινισμένο χώρο θα βρείτε εκτός των άλλων, μια συλλογή εγχειριδίων που αφορούν την Ιστορία και τον Πολιτισμό της Σμύρνης, ως συνδετικός κρίκος παρελθόντος και παρόντος και διαχρονικός αναμεταδότης αξιών.

«Στα βιβλία κάθε εποχής αποτυπώνεται το πολιτιστικό στίγμα ενός λαού και αναδεικνύεται η πνευματική του ταυτότητα και εξέλιξη», εξηγεί ο Βαγγέλης Χατζατουριάν, διευθυντής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης, ο οποίος θεωρεί ότι η Βιβλιοθήκη θα αποτελέσει σημείο δημιουργικής συνάντησης για τους δημότες της Νέας Σμύρνης και όχι μόνο.

Στόχος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Νέας Σμύρνης είναι να αποτελέσει η Βιβλιοθήκη εστία φιλαναγνωσίας και πνευματικής δημιουργικής συνπύπαρξης επισκεπτών όλων των ηλικιών και κάθε δημοτικής κοινότητας.

H Βιβλιοθήκη περιβάλλεται από έναν υπέροχο φυσικό χώρο που προσφέρεται για πρωινές αναγνώσεις και εσπερινές βιβλιοπαρουσιάσεις. Το φυσικό φως που διαχέεται σε όλο το κτήριο συντελεί στη δημιουργία ενός φιλόξενου χώρου για ατομική, καθώς και συνεργατική ανάγνωση και μάθηση, με το χώρο του αναγνωστηρίου να αποτελεί σημείο δημιουργικής συνάντησης. Σε δεύτερο χρόνο ο Πολιτιστικός Οργανισμός σχεδιάζει να επεκτείνει τη διαρρύθμιση στο υπόγειο το οποίο βρίσκεται σε άμεση επαφή με τον κήπο. Με τη μελλοντική αναδιαμόρφωση του υπογείου και του κήπου η Βιβλιοθήκη θα μπορεί να φιλοξενεί χώρους εναλλακτικής ανάγνωσης και παιδικής βιβλιοθήκης και υπαίθριες χρήσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, προβολές και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Η συλλογή της δανειστικής Βιβλιοθήκης ανταποκρίνεται πλήρως στις διαρκώς μεταβαλλόμενες απαιτήσεις και προκλήσεις του πνεύματος της εποχής μας, περιλαμβάνοντας ένα ευρύ φάσμα 4000 βιβλίων που οι υπεύθυνοί της φιλοδοξούν κάθε χρόνο να ανανεώνουν με νέους τίτλους και καινούργιες εκδόσεις.

Τα βιβλία διαχωρίζονται θεματικά στις παρακάτω κατηγορίες:

  • Γενικά έργα
  • Φιλοσοφία – Ψυχολογία – Παραφυσικά φαινόμενα
  • Θρησκεία
  • Κοινωνικές επιστήμες
  • Γλώσσα και γλωσσολογία
  • Θετικές επιστήμες
  • Εφαρμοσμένες επιστήμες και τεχνολογία
  • Τέχνη
  • Λογοτεχνία ( νεανική – εφηβική- σύγχρονη – κλασσική)
  • Γεωγραφία
  • Ιστορία
  • Αλλοι επιστημονικοί κλάδοι

Στην αίθουσα χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών λειτουργεί Ψηφιακή Βιβλιοθήκη με πρόσβαση σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και σε εκατοντάδες τίτλους από σημαντικές βιβλιοθήκες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Να σημειωθεί ότι οι δωρέες βιβλίων θα γίνονται δεκτές μετά τον έλεγχο από ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης.

Ωράριο Λειτουργίας:

Χειμερινό Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 – 14:00, Δευτέρα & Τετάρτη 9:00 – 14:00 και 17:00 – 20:00

Εαρινό Δευτέρα έως Σάββατο 9:00 – 14:00, Δευτέρα & Τετάρτη 9:00 – 14:00 και 18:00 – 21:00

Για περισσότερες πληροφορίες

Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης
210 9310408 και 2132025922 & 924
Email: [email protected]

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.