“2η Έξοδος – εν τυμπάνω και χορώ”
Tη Δευτέρα 24 Απριλίου 2017 και από ώρα 11:00 π.μ το 5o Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων, την ενορία του Αγίου Βασιλείου και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου διοργανώνει ένα ιδιότυπο πολιτιστικό δρώμενο.

2η Έξοδος – εν τυμπάνω και χορώ

Με παραδοσιακά όργανα υπαίθρου (γκάιντες, τσαμπούνες, ζουρνάδες και νταούλια) θα πραγματοποιηθεί έξοδος από το 5ο Γυμνάσιο (Νάξου 36) προς το άγαλμα του Αθανασίου Διάκου (με αφορμή την ημέρα μνήμης του), στον Άγιο Βασίλειο όπου θα ακολουθήσει γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και τη συμμετοχή όλων.

Σας προσκαλούμε με την πεποίθηση πως η επαφή των παιδιών με ήχους της ελληνικής υπαίθρου θα φέρει στο αστικό περιβάλλον της περιοχής το υφος και λίγο από τον αέρα της παράδοσης του τόπου μας συνδέοντας την ιστορία με την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.

Ελπίζουμε στην συμμετοχή σας και ευχόμαστε καλή αντάμωση.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες. ( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.