Στο Πειθαρχικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ο πρώην δήμαρχος Αλίμου, για το «Ακρωτήρι» του Σταθοκωστόπουλου




Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, παραπέμπεται ο πρώην δήμαρχος Αλίμου, Θάνος Ορφανός,  για το αδίκημα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια.
Σύμφωνα με έκθεση του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), ο πρώην δήμαρχος Αλίμου εξέδωσε άδεια λειτουργίας για το club “Ακρωτήρι”, στον Άγιο Κοσμά (συμφερόντων Βλάση Σταθοκωστόπουλου), παραβλέποντας το γεγονός ότι η επιχείρηση χρωστούσε χρήματα στο δήμο.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο καλείται να αποφασίσει για την ποινή που μπορεί να είναι αργία ή και έκπτωση από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Αποστέλλουμε στο Συμβούλιό σας πειθαρχικό φάκελο, που αφορά σε υπόθεση σχετική με το Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Αλίμου (τέως Δημάρχου), κ. Αθανάσιο Ορφανό, προκειμένου να γνωμοδοτήσετε υπέρ ή μη της θέσης αυτού σε αργία για σοβαρή παράβαση καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια, καθώς και τη διάρκεια αυτής, ή την έκπτωσή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 234 Ν. 3852/2010.
Ειδικότερα, με την υπ’ αρ. 323/Α/2016 Έκθεση Επιθεώρησης Ελέγχου των Επιθεωρητών Ελεγκτών του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ., η οποία είχε ως αντικείμενο τη νομιμότητα λειτουργίας του καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος “ΑΚΡΩΤΗΡΙ” στην παραλία Αγίου Κοσμά, επιτάσσεται η άσκηση πειθαρχικού ελέγχου εις βάρος του προαναφερόμενου τέως Δημάρχου Αλίμου και νυν Δημοτικού Συμβούλου για το πειθαρχικό αδίκημα της σοβαρής παράβασης καθήκοντος από δόλο ή βαριά αμέλεια κατά τα άρθρα 233 επομ. του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) και πιο συγκεκριμένα για τις σε αυτήν περιγραφόμενες πράξεις του ιδίου ως αρμοδίου οργάνου για την έκδοση της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας των ανωτέρω Κ.Υ.Ε κατά παράβαση των διατάξεων άρθρου 2 παρ. 1ε και 7 της υπ’ αρ. ΔΙΑΔΠ/ Φ.Α.2.1/31600/9.12.2013 Κ.Υ.Α και του άρθρου 285 του Ν. 3463/2006.

Η ΑΣΚΟΥΣΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΚΑΡΔΑΜΙΤΣΗ
ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΧΩΡ. & ΠΕΡ. ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.