Το κύκλωμα με τα «χάπια των τζιχαντιστών» και η χλιδάτη ζωή στο Παλαιό Φάληρο
Με κινηματογραφικό τρόπο κατάφεραν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή να ξεγλιστρήσουν από τους άνδρες του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ. ο αρχηγός του κυκλώματος διακίνησης χαπιών «Captagon» με το ψευδώνυμο «Αντρέας» και ο συνταξιούχος αστυνομικός, γνωστός ως «Σάκης».

Αυτό αποκαλύπτεται από τη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης εντοπισμού 635.000 παράνομων δισκίων (γνωστά ως ναρκωτικά των τζιχαντιστών), που έρχεται στο φως από τον «Ελεύθερο Τύπο». Από τις 26 Δεκεμβρίου 2016 μέχρι τις 2 Μαρτίου 2017, ημέρα που έγινε η αστυνομική επιχείρηση, τα μέλη του κυκλώματος βρίσκονταν υπό στενή παρακολούθηση και τα δύο κρησφύγετά τους υπό 24ωρη επιτήρηση. Παρόλαυτά ο 47χρονος «Αντρέας», αλβανικής καταγωγής, και ο 53χρονος «Σάκης», ο οποίος ήταν υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ξεγλίστρησαν.

Ο πρώτος πήδηξε, σύμφωνα με μαρτυρία, από το μπαλκόνι του σπιτιού του στον ακάλυπτο όταν αντιλήφθηκε την παρουσία ανδρών του ΣΔΟΕ και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο δεύτερος κρύφτηκε μέσα σε δασάκι δίπλα από το εργαστήριο της οργάνωσης στη Νέα Πέραμο.

Για την περίπτωση του αρχηγού περιγράφεται από άνδρα του ΣΔΟΕ στη δικογραφία: «Σε επιχείρηση στις 2 Μαρτίου 2017 στην οδό πλατείας Κύπρου στο Γαλάτσι, η γυναίκα του 47χρονου βγήκε από το σπίτι. Την πλησίασαν συνάδελφοι και τη ρώτησαν που βρίσκεται ο σύζυγός της. Τους απάντησε ότι είναι εντός της οικίας ασθενής. Μεταβαίνοντας στην οικία προς διαπίστωση των λεγομένων της δεν εντοπίστηκε ο αρχηγός, ενώ η πεθερά του, που βρισκόταν στο σπίτι, είπε ότι είχε πηδήξει στον ακάλυπτο χώρο από το μπαλκόνι. Παρά τις έρευνες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του».

Στο σπίτι του βρέθηκε μπλοκ σημειώσεων που έγραφε «Κουβέιτ Χημικά – Οξέα βιομηχανικής χρήσης», όπως και μία διεύθυνση e-mailγια κρυπτογραφημένες επαφές.

Την ίδια ημέρα αποφασίστηκε η επέμβαση των Αρχών στο εργαστήριο του κυκλώματος στην οδό Διγενή Ακρίτα στη Νέα Πέραμο, το οποίο επιτηρούνταν μέχρι εκείνη τη στιγμή από μυστικούς άνδρες του ΣΔΟΕ.

«Κατά τη διάρκεια της φρούρησης του εργαστηρίου εμφανίστηκε ο 44χρονος οδηγός ταξί (κατηγορούμενος) με αυτοκίνητο μάρκας Mercedes στο οποίο επέβαινε και ο αστυνομικός. Το όχημα σταμάτησε μπροστά από το εργαστήριο. Ο 44χρονος κατέβηκε και έλεγξε το λουκέτο και όταν οι υπάλληλοι τον πλησίασαν για να τον ακινητοποιήσουν πρόλαβε να επιβιβαστεί και να διαφύγει προσωρινά. Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε λίγα λεπτά αργότερα σε χωματόδρομο λοφίσκου και ο μεν αυτοκινητιστής ακινητοποιήθηκε, ο δε αστυνομικός, ο οποίος είχε ανέβει υψηλότερα στο λοφίσκο για να παρατηρεί τις κινήσεις στον περιβάλλοντα χώρο του εργαστηρίου, ενώ εκλήθη να παραδοθεί και να μείνει ακίνητος διέφυγε τρέχοντας σε διπλανό αλσύλλιο. Παρά τις έρευνες δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του».

Ο 53χρονος αστυνομικός, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του στο Facebook, ήταν λάτρης των νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, από όπου συνήθιζε να ανεβάζει βίντεο και φωτογραφίες από το πρόγραμμα γνωστών τραγουδιστών. Σε επικοινωνία του «ΕΤ» με τον επικεφαλής του συνδυασμού με τον οποίο κατέβηκε υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές ειπώθηκε: «Όταν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια δεν είχε απασχολήσει για κάτι. Δεν μπορούσα να φανταστώ την εμπλοκή του σε ένα τέτοιο κύκλωμα».

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία, στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο αστυνομικός είχε συνάντηση με τον «Αντρέα» σε καφέ της Γλυφάδας, όπου ο αρχηγός φέρεται να του είπε: «Θα πρέπει να βρεις έναν τρόπο να βάζεις καύσιμα αλλιώς δεν θα σε φτάσουν».

Οι Αρχές του αποδίδουν το ρόλο του υπεύθυνου «για την παροχή συμβουλευτικού έργου και την ανεύρεση και στρατολόγηση τεχνικού για τις εργασίες επί του σκάφους που θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά και περαιτέρω διακίνηση των ναρκωτικών στο εξωτερικό». Ένας από τους κατηγορουμένους, ηλικίας 57 ετών με επάγγελμα τις επισκευές ταχυπλόων, φέρεται να επιστρατεύτηκε από τον αστυνομικό –κατ’ εντολή του αρχηγού- προκειμένου να φτιάξει κρύπτες στο ταχύπλοο που θα χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

Οι «αόρατοι» Τούρκοι

Τα στοιχεία που προκάλεσαν μεγάλη εντύπωση στους αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. είναι οι «αόρατες» διελεύσεις μελών της οργάνωσης από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, ο απότομος πλουτισμός 40χρονου Τούρκου που έκανε χλιδάτη ζωή στο Παλαιό Φάληρο (παρότι είχε διαταχθεί η απέλασή του από την Ελλάδα) και η αποστολή –«ορισμένου χρόνου»- Τούρκου «χημικού» στην Αθήνα που ανέλαβε όλη τη διαδικασία παρασκευής των χαπιών.

Ο 47χρονος «Αντρέας» και ο 40χρονος Τούρκος συνεργός του κατάφερναν τον περασμένο Δεκέμβριο να πραγματοποιούν ταξίδια στην Αλβανία χωρίς να καταγράφεται πουθενά η διέλευσή τους. «Ο 40χρονος αναχώρησε από την Ελλάδα για Αλβανία τον περασμένο Ιούλιο από το συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Διαπιστώθηκε από τις αφίξεις-αναχωρήσεις αλλοδαπών ότι ο 40χρονος είχε εισέλθει στην Ελλάδα από την Αλβανία με σερβικό διαβατήριο χωρίς όμως να φαίνεται πουθενά έξοδος από την Ελλάδα προγενέστερα. Είναι προφανές ότι μετά την αναχώρησή του στις 16 Ιουλίου 2016 για Αλβανία με τουρκικό διαβατήριο που κατείχε νόμιμα εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα σε άγνωστο χρόνο αφού δεν φαίνεται είσοδός του πουθενά».

«Αόρατες» διελεύσεις έκανα και ο «Αντρέας»: «Με άγνωστο σε εμάς τρόπο κατόρθωσε να αναχωρήσει στις 21 Ιανουαρίου 2017 από την Ελλάδα έτσι ώστε να προμηθευτεί διαβατήριο Σερβίας για να εισέλθει εκ νέου στην ελληνική επικράτεια με τα αυτά μεν στοιχεία αλλά με άλλο διαβατήριο έτσι ώστε να αποφύγει σε τυχόν έλεγχο την αποκάλυψη της παράνομης εισόδου του».

Τόσο ο αρχηγός όσο και ο συνεργός του ήταν λάτρεις της καλής ζωής. Ο «Αντρέας», αφού πρώτα τάισε τα σκυλιά που είχε βάλει στο εργαστήριο ναρκωτικών για τη φύλαξη του χώρου, αναχώρησε στις 1 Φεβρουαρίου 2017 μαζί με τη σύζυγό του για τον εξωτικό Άγιο Δομίνικο, όπου έκαναν για μία εβδομάδα διακοπές. Ο δε 40χρονος, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, είχε αγοράσει πρόσφατα στο όνομα της συζύγου διαμέρισμα στην οδό Μουσών στο Παλαιό Φάληρο αξίας 250.000 ευρώ. Παλιότερα είχε συλληφθεί χωρίς άδεια παραμονής και είχε διαταχθεί η απέλασή του.

Ο Τούρκος είναι αυτός που παρέλαβε από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου 2017 έναν ομοεθνή του, τον περίφημο «χημικό», που ανέλαβε τη διαδικασία παρασκευής των ναρκωτικών. Πρόκειται για άτομο που είχε έρθει ξανά λίγο καιρό πριν στην Αθήνα αποκλειστικά για το σκοπό αυτό, διέμενε σε πολυτελές ξενοδοχείο του Παλαιού Φαλήρου και έφυγε για τελευταία φορά από την Ελλάδα με προορισμό την Κωνσταντινούπολη στις 15 Ιανουαρίου καταφέρνοντας να διαφύγει της σύλληψης. Συνολικά έμεινε στην Αθήνα ένα μήνα, διάστημα κατά το οποίο παρασκευάστηκαν στο κρησφύγετο της Νέας Περάμου 635.000 ναρκωτικά δισκία. Τρεις ημέρες πριν την αναχώρησή του ολοκληρώθηκαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι διαδικασίες παραγωγής. Περίπου ένα μήνα μετά οι άνδρες του ΣΔΟΕ είδαν έναν από τους κατηγορουμένους να πετάει στα σκουπίδια τρεις σακούλες. Αποφάσισαν να τις πάρουν, τις μετέφεραν για εξέταση και διαπίστωσαν ότι περιείχαν 50 ναρκωτικά χάπια.

Στο εργαστήριο του κυκλώματος επιβλέπων ήταν ένας 33χρονος Αλβανός, ο οποίος κυκλοφορούσε με δύο Volkswagen Passat και δήλωνε οικοδόμος. Ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του «Αντρέα», ο οποίος είχε παντρευτεί την αδερφή του. Ο 33χρονος είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις τουρκικές Αρχές, καθώς συνελήφθη το 2008 να μεταφέρει 22 κιλά ηρωίνης προσπαθώντας να εισέλθει στην Ελλάδα με αυτοκίνητο που όπως διαπιστώθηκε ανήκε στον 47χρονο «Αντρέα».

Υπενθυμίζεται ότι στην επιχείρηση της 2ης Μαρτίου συνελήφθησαν τέσσερα μέλη του κυκλώματος και κατάφεραν να διαφύγουν τρία (ο 47χρονος αρχηγός, ο «χημικός» και ο αστυνομικός). Προχθές οι τρεις από τους τέσσερις συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ ο τέταρτος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Πηγή: Eλεύθερος Τύπος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.