Παλαιό Φάληρο: Πήγε σε συμπλοκή χούλιγκαν με σκούτερ αγορασμένο από την ΠΑΕ!




Ένας 22χρονος οπαδός του Παναθηναϊκού, που συνελήφθη για συμμετοχή στο «ραντεβού» συμπλοκής με αντίπαλους χούλιγκαν του Ολυμπιακού, στο Π. Φάληρο, στις 4 Μαρτίου, είχε στην κατοχή του μοτοσυκλέτα που ανήκε στην ΠΑΕ!

Το μαύρο σκούτερ, μάρκας SYM, ήταν ανάμεσα στις 15 μοτοσυκλέτες, που κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς μετά τη σύρραξη ανάμεσα στους χούλιγκαν.

Αναζητώντας τους ιδιοκτήτες, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι αυτό ανήκε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός και είχε αγοραστεί στις 17 Δεκεμβρίου 2014.

Το βρήκαν με τα κλειδιά πάνω στη μίζα, με μπρελόκ της ομάδας, και αναζήτησαν το άτομο που το χρησιμοποιούσε, ανάμεσα στους εννέα συλληφθέντες.

Ο 22χρονος παραδέχθηκε ότι εκείνος το χρησιμοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου και είχε κινηθεί μαζί με την μοτοπορεία, που ξεκίνησε από την Βάρης-Κορωπίου, έκανε «παράκαμψη» για το τηλεφωνικό ραντεβού συμπλοκής με οπαδούς του Ολυμπιακού στο Π. Φάληρο.

Ο νεαρός είναι σεσημασμένος για παραβάσεις του αθλητικού νόμου, έχοντας συλληφθεί τουλάχιστον δύο φορές για επεισόδια οπαδών της ομάδας του.

Η συμπλοκή ανάμεσα στους χούλιγκαν οργανώθηκε «τηλεφωνικά» με αφορμή τον αγώνα βόλεϊ γυναικών μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στη Γλυφάδα για το Final 4 του Κυπέλλου Ελλάδος. Η σύρραξη είχε και «επετειακό» χαρακτήρα, την συμπλήρωση 10 χρόνων από την δολοφονία του 22χρονου οπαδού του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλου σε «ραντεβού θανάτου» πριν από αντίστοιχο αγώνα γυναικών, στη Λ. Λαυρίου στην Παιανία, στις 29 Μαρτίου 2007.

Λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου 4 Μαρτίου 2017, μία ομάδα οπαδών του Παναθηναϊκού με 50 μοτοσυκλέτες και μία άλλη οπαδών του Ολυμπιακού με ακόμη 100 μηχανάκια, συναντήθηκαν σε προκαθορισμένο ραντεβού, στην περιοχή του Φλοίσβου. Οι χούλιγκαν συνεπλάκησαν μεταξύ τους και άρχισαν να κυνηγιούνται ανάμεσα στα αυτοκίνητα και πάρκα της περιοχής όπου βρίσκονταν οικογένειες με τα παιδιά τους. Οι οπαδοί άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ, πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα, προκαλώντας φθορές σε οχήματα, ενώ έκαψαν μια μοτοσυκλέτα οπαδού του Ολυμπιακού. Οι αστυνομικές δυνάμεις που ακολουθούσαν τις μηχανοκίνητες πορείες των χούλιγκαν επενέβησαν άμεσα, προβαίνοντας σε εννέα συλλήψεις ατόμων ηλικίας από 21 έως 28 χρόνων, και επτά προσαγωγές.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν 15 μοτοσυκλέτες που εγκατέλειψαν οι χούλιγκαν στα σημεία των συμπλοκών, όπως επίσης βόμβες μολότοφ, φωτοβολίδες, ξύλινα και μεταλλικά ρόπαλα και κράνη μοτοσυκλετιστών. Από την αναζήτηση των ιδιοκτητών των μοτοσυκλετών και στοιχεία που προέκυψαν από τα ευρήματα οι κατηγορούμενοι φαίνεται να αυξήθηκαν. Την προανάκριση ανέλαβαν αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, οι οποίοι σχημάτισαν δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των συλληφθέντων, που οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα. Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση αναμένεται να καλέσει σε απολογία όλους τους ιδιοκτήτες των μοτοσυκλετών που κατασχέθηκαν από τον χώρο της συμπλοκής, όπως και υπευθύνους της ΠΑΕ ΠΑΟ.

Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί νομικά, όπως ενημέρωσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ο οποίος εξήγησε ότι το μηχανάκι χρησιμοποιείται από άλλο πρόσωπο, το οποίο χωρίς να ενημερώσει την ΠΑΕ το δάνεισε σε έναν από τους κατηγορούμενους για τα επεισόδια.

Ο δικηγόρος Μιχάλης Δημητρακόπουλος εκ μέρους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δήλωσε: «Ο Μ.Ν. που χρησιμοποιεί μηχανάκι ιδιοκτησίας της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, χωρίς να ενημερώσει και χωρίς να λάβει την άδεια της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παραχώρησε τη χρήση του άνω δικύκλου για μία μέρα στον Γ.Μ., ο οποίος κατηγορήθηκε για συμμετοχή στα πρόσφατα επεισόδια στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επιφυλάσσεται κάθε νομίμου δικαιώματός της για την εν αγνοία της χρήση του άνω δικύκλου».

Παναγιώτης Σπυρόπουλος-thetoc.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.