Ο Κονδύλης στηρίζει τη Σύρμα
Την απόλυτη στήριξή του, στην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Δώρα Σύρμα  εξέφρασε ο δήμαρχος Αλίμου, Ανδρέας Κονδύλης, με αφορμή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων.

“Η καταγγελία του συλλόγου είναι ασαφής, αόριστα κάποιοι λένε ότι επλήγη η προσωπικότητά τους” είπε ο δήμαρχος.

“Στηρίζω πλήρως την κ. Σύρμα”.

“Δεν καταλαβαίνω σε ποια γεγονότα αναφέρεται ο σύλλογος” είπε η Δώρα Σύρμα απαντώντας σε ερώτηση που έκανε για το θέμα η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “Άνω Κάτω στο Καλαμάκι”, Ελένη Μπελιά, στο Δημοτικό Συμβούλιο.

“Στην υπηρεσία είμαι μόνο μια εβδομάδα. Από την πρώτη μέρα που ανέλαβα ευχαρίστησα τους εργαζόμενους για την πολύ καλή δουλειά που κάνουν στην καθαριότητα και τους μετέφερα και τα συγχαρητήρια του δημάρχου. Δεν έχω κάνει καμία αναφορά για την κατάργηση του κυλικείου, όπως ισχυρίζεται ο σύλλογος. Μάλλον έχουν πέσει θύματα παραπληροφόρησης.

Θα συναντηθούμε την επόμενη Τρίτη και θα τα ξεκαθαρίσουμε όλα”.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ 

Μετά τα τελευταία γεγονότα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος που έχουν να κάνουν με τη συμπεριφορά της Αντιδημάρχου κυρίας Σύρμα, συμπεριφορά η οποία θεωρούμε ότι έχει να κάνει με συμπεριφορά που αρμόζει σε αντικείμενο και όχι σε άνθρωπο και μετά την πληροφόρηση που είχαμε ότι θέλει να κλείσει το κυλικείο το οποίο λειτουργεί χρόνια και προβλέπεται από τον νόμο, απαντάμε ότι και στα δύο θέματα μας βρίσκει αντίθετους.

Πρώτον, όσον αφορά τη συμπεριφορά της προς εργαζόμενους θα πρέπει να ξέρει ότι οι εργαζόμενοι έχουν αξιοπρέπεια κι αυτήν πρέπει όλοι να σέβονται σε όποια θέση κι αν βρίσκονται και δεύτερον όσον αφορά στο κλείσιμο του κυλικείου πρέπει να γνωρίζει ότι το κυλικείο λειτουργεί χρόνια και σε όλους τους Δήμους και είναι ένας χώρος ο οποίος προβλέπεται από τον νόμο( Π.Δ. ΥΠ’ΑΡΙΘ. 16/1996, ΦΕΚ 10/Α/1996, άρθρο 18, χώροι ανάπαυσης ) και πρέπει να υπάρχει ένας χώρος και μια καρέκλα ξεκούρασης για κάθε εργαζόμενο, εύκολα προσπελάσιμος επαρκών διαστάσεων, με επαρκή αερισμό και φωτισμό.

Επίσης, στην αρχική οικοδομική άδεια ανέγερσης του ακινήτου έχει κατοχυρωθεί ως κυλικείο, για την κατάργησή του θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αλλαγή χρήσης ακινήτου.

Για να μπορούμε να μιλάμε για αξιοπρεπείς συνθήκες για εργαζόμενους που μοχθούν και δίνουν καθημερινό αγώνα σε αντίξοες συνθήκες.

Ζητάμε από την Αντιδήμαρχο, κυρία Σύρμα να καταλάβει ότι μπορεί οι εργαζόμενοι να δουλεύουν στα απορρίμματα αλλά δεν είναι σκουπίδια για να αντιμετωπίζονται ως τέτοια.

Ο κάθε εργαζόμενος έχει αξιοπρέπεια και αξίζει σεβασμό.

Η συνεννόηση και η συνεργασία μεταξύ Διοίκησης και εργαζόμενων φέρνει πάντα τα καλύτερα αποτελέσματα για την υπηρεσία και κατ’ επέκταση για του Δημότες.

Την καλούμε επίσης, να σεβαστεί τα νομοθετημένα δικαιώματα των εργαζόμενων και την μακροχρόνια λειτουργία του κυλικείου που σκοπό έχει να παρέχει τις ελάχιστες αξιοπρεπείς συνθήκες ξεκούρασης κατά τη διάρκεια του διαλείμματος του συνάδελφου εργαζόμενου ειδάλλως ο Σύλλογος θα προχωρήσει σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις.

Τέλος, ζητάμε άμεσα συνάντηση.

Ψήφισαν υπέρ: Καπράλος Γ. , Παπαχρίστου Α. , Δημητρίου Δ. , Χατζηδάκη Α. , Γεωργακόπουλος Δ.
Απόντες: Κουρτέλης Κ. Αλεξανδρίδου Α.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Η Γραμματέας
Καπράλος Ι.                            Παπαχρίστου Α.

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Ο Κονδύλης στηρίζει τη Σύρμα

  • 29/03/2017 at 5:04 μμ
    Permalink

    ‘Οσα σκαμνάκια “απόλυτης στήριξης” και να τύχουν κάποιοι, αν δεν έχουν ήθος και παιδεία , δεν μπορούν να … ψηλώσουν!! Ψηλώνουν μόνον όταν ακούν, συνεργάζονται και σέβονται!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.