“Μυρίζει μπαρούτι” στη Βάρκιζα με τους Ρομά (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Οι Ρομά ήρθαν νωρίτερα φέτος στη Βάρκιζα, στήνοντας τις σκηνές τους, στην είσοδο της πλαζ.

Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν με την παρουσία τους, ενώ με παρέμβασή του στην ομάδα Το Forum των 3Β”, ο Παναγιώτης Σωτηρόπουλος – Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Απορριμμάτων, Ανακύκλωσης και Πυρασφάλειας, γράφει:

“Δεν πάει άλλο..θα μας αναγκάσουν να χρησιμοποιήσουμε βία”

Παναγιώτης Σωτηρόπουλος:Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα…Ο Δήμαρχος μας μου έχει αναθέσει να το επιλυσω..Πρόκειται για αδίστακτη ….Συμμορία. ..Τους έχουμε διώξει κατ. Επαναληψι..Και πάλι τους βρίσκουμε μπροστά μας.. Ο ρατσισμός..Και ο τσαμπουκάς Τους καθημερινός..απειλούν..χειροδικουν..Έχουμε πολλά παρόμοια συμβάντα ..καταγεγραμμένα στο αστυνομικό Δελτίο..έχουν συμορριτη αρχηγό ..οι απειλές καθημερινές..Πχ..ξέρω που Μένεις …θα τα πούμε.. Ένας άλλος σήκωσε λοστό να κτυπήσει τον αντιδήμαρχο..η αστυνομία αδυνατεί να διαθέτει καθημερινά προσωπικό…αλλάζουν θέσεις συνεχώς… Ο Δήμαρχος μας ζήτησε την παρέμβαση του αστυνομικού Διευθυντή Αν Αττικής..Δεν πάει άλλο..θα μας αναγκάσουν να χρησιμοποιήσουμε βια.

ΦΩΤΟ: Margia Georgiadou

..Στην Β.πλαζ σπάνε τα λουκέτα και βάζουν και τα αυτοκίνητα τους μέσα..παρεμβαίνουμε ..Τους βγάζουμε έξω ..Και μετά 1. 2..ώρες. Είναι πάλι εκεί..Εκεί και ως έχει αφοδευουν..Εκεί κάνουν την μπουγάδα τους.Εκεί μας διασειρουν ως ευνομούμενη πολιτεία..Και μας έχουν φτάσει στα όρια μας..Και δεν αποκλείεται να μας προσδώσουν και κάποιον απαξιωτικό ορισμό. Οι δήθεν…… ευαισθητοι. ….να και ανεστητοι. Γνωστοί. Αλληλέγγυοι. ..

Η ΟΠΟΙΑ παραδοχή…ανοχή της καταστάσεως που έχει σχέσει με την ανεξελεκτη εγκατάσταση γυφτων Η εξευγενισμενα. Ρόμα..μα και κάθε άλλης μορφής καταλήψεις δημοσίου χώρου με αφθαιρετο τρόπο…γιατι..Έτσι γουστάρει..Και πως δεν με νιαζει..ας έρθουν οι αστυνομικοί…να μου κάνουν μήνυση..Έχει περάσει και στις αρχές που έχουν κατά τον νόμο την ευθυνη για την τήρηση της νομιμότητας….Έχουμε λοιπόν ελειμα Προστασίας της ενομου τάξεως και αυτήν δεν την έχει άλλος από την κρατική αρχή..Καιθ βεβαίως..Έτσι το κράτος λιδορειται.αυτοανερουμενο..Και είναι ντροπή ..Η οποία ανοχή. Είναι συνενοχη και κάποιοι πρέπει να ελεχθουν Και μάλιστα παραδειγματικά…ώστε οι υπόλοιποι να υποχρεωθούν να αναλάβουν τις ευθείες τους…φτάνει ποια…Η ενομη τάξη δεν μπορεί να βρίσκετε σε διαρκεί άδεια”

ΦΩΤΟ: Margia Georgiadou

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε στις 23 Ιανουαρίου αποφασίστηκε, όπως έγραψε το notiareport.gr, η ανάθεση της φύλαξης των παραλιών σε ιδιωτική εταιρεία security. Οι περιπολίες θα ξεκινήσουν με την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν δηλαδή την 1η Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις 31 Οκτωβρίου.

Χαρακτηριστικά, οι άνδρες της ιδιωτικής εταιρείας security, θα περιπολούν καθημερινά 18 ώρες το 24ωρο τα σημεία που συνηθίζουν να κατασκηνώνουν οι Αθίγγανοι και σε πρώτη φάση θα υπάρχουν τρία οχήματα (περιπολικά). Το κόστος της συγκεκριμένης φύλαξης ανέρχεται στο ποσό των 78.000€ για έξι μήνες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.