Μήνυμα της Δούρου από το Τροκαντερό: “Πραγματική αυτοδιοίκηση και όχι ετεροδιοίκηση”
Λίγες μέρες μετά τα δημοσιεύματα του φέρνουν τον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, να “κατεβαίνει” και πάλι υποψήφιος το 2019 με τη στήριξη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, η Περιφερειάρχης Aττικής Ρένα Δούρου, από το Παλαιό Φάληρο, στέλνει μήνυμα σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος:

“Χωρίς προσχήματα και χρονοτριβές, να πάρουν μέρος στον γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος και της μεταρρύθμισης του καλλικρατικού πλαισίου.

Να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαραίτητες αλλαγές που θα ενδυναμώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστώντας την πραγματική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και όχι ετεροδιοίκηση όπως είναι σήμερα”

είπε στην ομιλία της σήμερα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του νέου Πάρκου Αγίου Γεωργίου – Τροκαντερό, που τέλεσε με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, παρουσία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Διονύση Χατζηδάκη.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ. Συμεών.

Η ομιλία της Ρένας Δούρου

Εγκαινιάζουμε σήμερα ένα έργο που ξεκίνησε από την προηγούμενη διοίκηση της Περιφέρειας για να ολοκληρωθεί σήμερα. Και μόνο αυτή η διαπίστωση φανερώνει πόσα ακόμη πρέπει να γίνουν, ώστε η Τοπική Αυτοδιοίκηση να λειτουργεί με όρους χρηστής διοίκησης, αποτελεσματικότητας, στην υπηρεσία του πολίτη.

Φανερώνει πόσα πρέπει όλοι μας, ο καθένας από τη θεσμική του θέση, να κάνουμε, μακριά από μικροκομματικές λογικές και προσωπικές στρατηγικές, για να αντιμετωπίσουμε χρόνιες παθογένειες και κακές πρακτικές που υποβαθμίζουν και αποδυναμώνουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Δράττομαι της παρουσίας των εκπροσώπων των κομμάτων σε τούτη την εκδήλωση για να καλέσω όλα τα κόμματα του δημοκρατικού φάσματος χωρίς προσχήματα και χρονοτριβές, να πάρουν μέρος στον γόνιμο διάλογο που αναπτύσσεται ενόψει της Αναθεώρησης του Συντάγματος και της μεταρρύθμισης του καλλικρατικού πλαισίου.

Γιατί μόνο μέσα από τον δημόσιο διάλογο, την αντιπαράθεση και τελικά τη σύνθεση, θα προχωρήσουμε όλοι μαζί στις απαραίτητες αλλαγές που θα ενδυναμώσουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση καθιστώντας την πραγματική Αυτοδιοίκηση προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών και όχι ετεροδιοίκηση όπως είναι σήμερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΡΚΟ

 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.