Κωνσταντέλλος: “Δεν θα μείνει ούτε ένας χωματόδρομος στη Βάρη”




Oλοκληρώθηκε η εργολαβία, ύψους 500.000 €, “κατασκευής οδοποιίας, ανακατασκευής – συντήρησης οδοστρώματος και ανακατασκευής τσιμεντόδρομων” σε διάφορες περιοχές του Δήμου. Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, “εκπληρώνεται η δέσμευση του Δημάρχου, Γρηγόρη Κωνσταντέλλου, ότι στο τέλος του 2017 δεν θα υπάρχει ούτε ένας χωματόδρομος στη Βάρη”.

Οι νέοι δρόμοι που κατασκευάστηκαν είναι:

Δ.Ε. Βάρης:
Τήνου, Σύμης (πρώην Ζήνωνος) από Ευριπίδη μέχρι Αρετής, Σύμης (πρώην Ζήνωνος) από Ηράκλειας μέχρι Μικράς Βάρης, Σύμης (πρώην Ζήνωνος) από Μικράς Βάρης μέχρι Ευριπίδη, Μ. Κοτοπούλη (Πρώην Αγίας Ειρήνης) από Αρετής μέχρι Αθανασίου Διάκου, Ύδρας από Προφήτη Ηλίας μέχρι Μεταναστών, Ανώνυμη οδός, Αμαζόνων (πρώην Κρήτης).

Δ.Ε. Βούλας:

Σπύρου Μελά. Στη συγκεκριμένη οδό κατά τη διάρκεια των εργασιών βρέθηκαν αρχαία με αποτέλεσμα να σταματήσει το έργο. Μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο αρχαίος δρόμος θα σκεπαστεί και θα φτιαχτεί ομοίωμά του και με τον τρόπο αυτόν θα συνεχιστεί το έργο.
Παράλληλα, έγινε ανακατασκευή στις ακόλουθες οδούς:
Χανίων Γραβιάς στο Δίλοφο και τμήμα της Οδού Παπάγου στη Βούλα.
Σε εξέλιξη βρίσκεται δεύτερη εργολαβία, συνολικού ύψους 800 000 € για εργασίες κατασκευής οδοποιίας, συντήρηση οδών και επισκευή τσιμεντοδρόμων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Για την υλοποίηση του έργου εκτελούνται οι παρακάτω εργασίες:
Χωματουργικές εργασίες, τεχνικά Έργα, οδόστρωση, απόξεση ασφαλτικού τάπητα, ασφαλτικά, και τσιμεντοστρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα θα κατασκευαστούν – συντηρηθούν οι ακόλουθοι οδοί και πεζόδρομοι, οι οποίοι εμφανίζουν σημαντικά προβλήματα προσβασιμότητας:

Δ.Ε. Βάρης:

Δημοτική οδοποιία:

Περιοχή Μηλαδέζα: Σικίνου, Ηρακλείτου, Στυμφαλίας, Πύργου Δύρρου, Ευριπίδη, Φλωρίνης, Σανταρόζα, Ξενοφανούς, Θαλή

Περιοχή Ασυρμάτου: Θεοφίλου, Παππού, Αγ. Πάντων.

Περιοχή Λαθούριζα – Τρίγωνο: Ακροπόλεως, Δικάστρου, Ιόλης, Ναυσικάς

Περιοχή Βάρκιζα – Καμίνι: Πεισιστράτου (Διάνοιξη), Ρίτσου και τμήμα της Νάξου, Εθν. Παλιγγενεσίας, Πριάμου

Δ.Ε Βούλας:

Περιοχή Πανόραμα: Επισκευή Τσιμεντοδρόμων Τροίας, Άρτης, Ηροδότου

Δ.Ε. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ:

Συντήρηση οδών: Αφροδίτης, Αδμήτου, Ήρας

Τέλος, εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο οι όροι προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Περιφέρειας Αττικής για τη δημοπράτηση έργου 1.500.000,00 € εκ. ευρώ, που αφορά τη συντήρηση του οδοστρώματος των υφιστάμενων εγκεκριμένων οδών και πεζόδρομων σε διάφορες περιοχές του Δήμου.

Οι εργασίες που περιλαμβάνει το νέο έργο είναι χωματουργικές εργασίες, σκυροδετήσεις, κρασπεδώσεις – πλακοστρώσεις, οδοστρωσίες και ασφαλτοστρώσεις.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού, επεκτάσεις και βελτίωσης της βατότητας θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές και εγκεκριμένους οδούς και πεζοδρόμους:
Δ.Ε. Βάρης:

Περιοχή Μηλαδέζα: Οδοί: Αγ. Βασιλείου, Τμήμα Μ. Βάρης, Τμήμα Ηράκλειας και οι πεζόδροιμοι: Τζ. Καρέζη, Τμήμα Μ. Βάρης και Τμήμα Ηράκλειας

Περιοχή Λαθούριζα: Οδοί: Αγάπης, Γαλήνης, Φιλίας και οι πεζόδρομοι Ναυαρίνου, Ευταξίας, Μουσών και Δάφνης.

Περιοχή Ασύρματος: Οδοί: Βασιλείου Β., Μαθίου, Μαυρίκου και ο πεζόδρομος: Π. Φωτίου

Εργασίες συντήρησης οδοστρώματος θα πραγματοποιηθούν στις ακόλουθες περιοχές και εγκεκριμένους οδούς:

Δ.Ε. Βάρης: Ηφαίστου και Αφροδίτης.

Δ.Ε. Βούλας: Ίριδος, Παπάγου, Ιπποκράτους, Αργυρόκαστρου, Σολωμού, Δωδώνης, Ηρακλείδων, Βασ. Γεωργίου, Ζέφυρου, Αθηνάς, Παλαμά, Σπετσών
Δ.Ε. Βουλιαγμένης: Παναγούλη, Πραξιτέλους, Ηλέκτρας.

Σημειώνουμε πως όπου υπάρχουν χαρακτηρισμένοι πεζόδρομοι, ο Δήμος πλέον τοποθετεί κυβόλιθους. Εκτός από τις αναφερόμενες εργασίες, που θα αλλάξουν ουσιαστικά την εικόνα της πόλης και ειδικότερα της Δ.Ε. Βάρης, έχει ενταχθεί επιπλέον ένα εκατομμύριο ευρώ στον προϋπολογισμό του 2017 για αντίστοιχες εργασίες οδοποιίας.

Για το Γραφείο Τύπου

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.