Έφοδος των “ράμπο” σε μεγάλη πίστα της παραλιακής
Στην παγίδα των “ράμπο” της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων πέφτουν ακόμα και τα… καλύτερα παιδιά, όταν κάνουν κόλπα. Αν δεν πιστεύετε διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.

Χτες (Παρασκευή 24 Μαρτίου) το βράδυ περί τις 02.30, οκτώ ελεγκτές της ΑΑΔΕ πηγαίνουν σε μεγάλη παραλιακή πίστα όπου τραγουδούν δύο πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής σόου μπιζ.

Επί δύο ώρες κάθονται σε καίρια σημεία ώστε να ελέγχουν το ταμείο, τα λουλούδια και ό,τι άλλο έχει σχέση με παραγγελίες και εισπράξεις. Κι αφού επί δύο ώρες παρακολουθούν, όχι μόνο το πρόγραμμα των διάσημων τραγουδιστών, αλλά κυρίως τα ταμεία, στις 04.30 η παρέα συμπληρώνεται και από δικαστικό επιμελητή, οπότε αρχίζουν να παίζουν τα… “όργανα”, δηλαδή αρχίζει ο έλεγχος.

Κοιτάζουν ταμειακές μηχανές, βιβλία, παραγγελιοληψίες και όλα τα βρίσκουν σωστά, αφού το μαγαζί έκοβε όλες τις αποδείξεις, που σημαίνει ότι σε αυτό το σκέλος ήταν …καλό παιδί, το καλύτερο για τις συνήθειες της νύχτας.

Στη συνέχεια τσεκάρουν το POS, γιατί σήμερα, ακόμα και τα ξενυχτάδικα που σέβονται τον εαυτό τους έχουν POS, και στη συνέχεια κατάσχουν και τα βιβλία, καθώς και τις εισπράξεις οι οποίες ήταν περίπου 30.000 ευρώ.

Αν αναρωτηθείτε γιατί έγινε η κατάσχεση αφού κόβονταν οι αποδείξεις, η απάντηση είναι διότι το μαγαζί έκοβε μεν τις αποδείξεις, αλλά… ξεχνούσε να αποδώσει το ΦΠΑ με αποτέλεσμα να χρωστά 1,2 εκατομμύρια ευρώ.

Τώρα θα συνεχιστεί ο έλεγχος για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές που γίνονταν μέσω του POS πήγαιναν σε λογαριασμό του καταστήματος ή σε κάποιο άλλο φυσικό ή νομικό πρόσωπο, γιατί όπως λένε οι ελεγκτές έχει διαπιστωθεί ότι τα POS λειτουργούν κανονικά, αλλά τα χρήματα κατατίθενται σε άλλους λογαριασμούς.

Θα ελεγχθεί επίσης αν επιχείρηση έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση το 2015 γιατί οι “ράμπο” της ΑΑΔΕ έχουν υπόνοιες πως το… ξέχασαν οι αρμόδιοι.

Θανάσης Λυρτσογιάννης newsit.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.