Ανακυκλώνεις και σερφάρεις δωρεάν στο internet
Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, πρώτος σε παγκόσμιο επίπεδο, εφαρμόζει καινοτόμο λύση για την αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης σε σχέση με το συνολικό όγκο οικιακών απορριμμάτων και την επιβράβευση των πολιτών που ανακυκλώνουν.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει πιλοτική λειτουργία άμεσα, με την προμήθεια 1000 συσκευασιών σε πολίτες, χωρίς καμία επιβάρυνση, οι οποίες θα περιλαμβάνουν σακούλες ανακύκλωσης με ειδική σήμανση, (qr code), μοναδική για κάθε χρήστη.

Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να καταμετρηθεί η ποσότητα απορριμμάτων που ανακυκλώνει το συγκεκριμένο νοικοκυριό και αναλόγως να επιβραβεύεται με σειρά εκπτώσεων και παροχών (ΔΩΡΕΑΝ δεδομένα (MB) για να σερφάρουν στο Ιντερνετ).
Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην πιλοτική φάση της δράσης και να απολαύσουν εκπτώσεις σε συγκεκριμένες υπηρεσίες, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάνοντας εγγραφή στην ακόλουθη ιστοσελίδα: https://www.cyclefi.com/gr/register.

Οι συσκευασίες θα διανεμηθούν σε όσους έχουν κάνει προεγγραφή, σε πρώτη φάση, σε ειδική ημερίδα του Δήμου που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 18.00 στην αίθουσα «Ιωνία». Για τη διάθεση των 1000 δωρεάν συμμετοχών, θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
Η ορθή και βιώσιμη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δήμου Βάρης Βούλας-Βουλιαγμένης.

Στόχος είναι η καίρια αντιμετώπιση του προβλήματος των χαμηλών ποσοστών ανακύκλωσης και η αύξηση της αποτελεσματικότητας της διαλογής των απορριμμάτων συσκευασίας, τα οποία αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό της συνολικής ποσότητας παραγόμενων απορριμμάτων του Δήμου.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.