3B: Ο απολογισμός του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)




Αναλυτική αναφορά στο έργο της Δημοτικής Αρχής κατά τα πρώτα δυόμιση χρόνια της τρέχουσας Δημοτικής περιόδου έκανε ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, το Σάββατο 4 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης.

Εκτός από τους σχεδόν 2000 δημότες και κατοίκους της πόλης, στην εκδήλωση προσήλθαν να παρακολουθήσουν και πολλοί εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Συγκεκριμένα, παρόντες ήταν:

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης,

Ο Δήμαρχος Πειραιά, κ. Γιάννη Μόραλης,

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σοφρώνης

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, κ. Γιώργος Παπανικολοάου

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος

Ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη. Ρέντη, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κ. Δημήτρης Λουκάς

Ο Δήμαρχος Δάφνης, κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Ο πρώην Δήμαρχος Βούλας, κ. Γιώργος Μάντεσης

Ο πρώην Δήμαρχος Βουλιαγμένης, κ. Πατρίκιος Καραγεώργος

Ο πρώην Δήμαρχος Ψυχικού, κ. Δημήτρης Μαναός

Ο πρώην Δήμαρχος Κρωπιάς, κ. Πέτρος Παπαγιαννόπουλος

Η Αναπληρώτρια Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κα. Σοφία Βούλτεψη η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Θανάσης Μπούρας (Ν.Δ.)

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Κώστα Κατσίκης (ΑΝ.ΕΛ)

Ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Δημήτρης Καβαδέλας (Ένωση Κεντρώων)

Ο βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Μάριος Γεωργιάδης (Ένωση Κεντρώων)

Ο πρώην βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, κ. Νίκος Καντερές (ΝΔ)

Τέλος, η Ένωση Κεντρώων εκπροσωπήθηκε επίσης από τους Κουτουλάκη και Μποτώνη ενώ παρευρέθηκε ο κ. Γρηγόρης Λαμπράκης από το Ίδρυμα Λαμπράκη και ο πρώην διοικητής του Ασκληπιείου, κ. Ηρακλής Καραγεώργος.

Ο Δήμαρχος ξεκίνησε την ομιλία του αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα που έχει διατελέσει η Δημοτική Αρχή μέχρι σήμερα, αφού πρώτα έκανε ειδικά αναφορά στη συνεργασία του Δήμου με την Περιφέρεια Αττικής. Ευχαρίστησε προσωπικά την Περιφερειάρχη, κα Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Πέτρο Φιλίππου για το γεγονός ότι παρά τις διαφορετικές πολιτικές και κομματικές καταβολές που έχουν με τη Δημοτική Αρχή, ήταν συνεπείς στην εξαγγελία τους ότι όποιος Δήμους εργάζεται, είναι επιμελής και προσκομίσει ώριμες μελέτες, θα χρηματοδοτηθεί για τα έργα. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχοντας προσκομίσει πολλές μελέτες για μεγάλα έργα, να έχει πετύχει μέχρι στιγμής τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση μεταξύ των δήμων της Αττικής.

Η αναφορά στα έργα ξεκίνησε με την ανακοίνωση ότι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, πολλές συναντήσεις με την κεντρική εξουσία, από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τα γραφεία της ΕΤΑΔ, έχουν ήδη υπογραφεί δύο από τις πέντε συμβάσεις μέσω των οποίων θα παραχωρηθούν στο Δήμο μας για διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση, 500 στρέμματα παραλιακού μετώπου της πόλης μας. Οι άλλες τρεις θα έχουν υπογραφεί εντός των επόμενων ημερών με αποτέλεσμα το όνειρο πολλών να γίνεται πραγματικότητα και ο Δήμος πλέον να διαχειρίζεται τις ακτές του.

«Η επιστημονική προσέγγιση της διαχείρισης των απορριμμάτων μας και η ριζική αλλαγή στον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε, αποτελούν μονόδρομο για εμάς» τόνισε ο κ. Κωνσταντέλλος παρουσιάζοντας τις παρεμβάσεις και τις καινοτομίες της Δημοτικής Αρχής σε θέματα διαχείρισης απορριμμάτων και ανακύκλωσης που καθιστούν τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πρωτοπόρο για τα δεδομένα της Ευρώπης.

Αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του Δήμου στη μεγάλη επένδυση του Αστέρα και στο γεγονός ότι εξ’ αιτίας τους τροποποιήθηκε ο αρχικός σχεδιασμός και έγινε φιλικότερος στο περιβάλλον. Επίσης, ενημέρωσε πως ως συνομιλητές σε όλα τα θέματα που αφορούν τον Αστέρα, ο Δήμος είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα μέγιστα αντισταθμιστικά οφέλη για την πόλη.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την πρώτη ενότητα αναφερόμενος στην ολοκλήρωση μεγάλου, διεθνούς διαγωνισμού για την αντικατάσταση του συνολικού δικτύου δημοτικού φωτισμού με αντίστοιχο σύγχρονης τεχνολογίας. Το νέο δίκτυο, με φωτιστικά σώματα LED, θα επιφέρει εξοικονόμηση ενέργειας ύψους 500 000€ περίπου ετησίως, ενώ παράλληλα θα έχει καλύτερης ποιότητας φωτισμό για την πόλη, θα διαθέτει σύστημα με το οποίο θα ενημερώνεται αυτόματα η υπηρεσία αν κάποια λάμπα δεν λειτουργεί και τέλος, επειδή τα φωτιστικά θα έχουν σύνδεση μεταξύ τους και με κεντρικό υπολογιστή στο Δήμο, δίνει τη δυνατότητα αξιοποίησης του για μια σειρά από άλλες εφαρμογές «έξυπνης πόλης».

Ο απολογισμός συνεχίστηκε με αναλυτική αναφορά των τεχνικών έργων ανά Δημοτική Ενότητα. Αναφέρθηκαν τα έργα που έχουν υλοποιηθεί, όσα είναι σε εξέλιξη και σε όσα έχουν φτάσει σε ώριμο στάδιο μελέτης και είναι έτοιμα να εκτελεστούν. Όπως προέκυψε, στη Δημοτική Ενότητα Βάρης έχει διατεθεί περίπου το 85% του τεχνικού προγράμματος των τελευταίων δυόμιση ετών αφού εκεί διατίθενται περίπου 32 εκ. ευρώ, στη Δ.Ε. Βούλας 2,8 εκ. και στη Δ.Ε. Βουλιαγμένης 1,1 εκ. Στην τελευταία προστίθενται όμως και η κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου αξίας 9 εκ. η οποία είναι πολύ κοντά στην χρηματοδότηση.

Επιγραμματικά αναφερόμαστε στα σημαντικότερα έργα που ανέφερε ο Δήμαρχος:

Δ.Ε. Βάρης

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης το Γενικό Πολεοδομικό της πόλης

Είναι έτοιμο για δημοπράτηση έργο 22 εκ. ευρώ για την κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι.

Αναπλάθονται τέσσερις μεγάλες πλατείες, είναι σε εξέλιξη έργο οδοποιίας μέσω του οποίου εντός του 2017 δεν θα υπάρχει, για πρώτη φορά, ούτε ένας χωματόδρομος στη Βάρη και διατίθενται περίπου 150 000  € για την κατασκευή πεζοδρομίων, έργο που θα αλλάξει την εικόνα της Βάρης.

Δ.Ε. Βούλας

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση ανάπλασης της Πλατείας Ιμίων ενώ είναι έτοιμη η μελέτη για τη διάνοιξη της Βας. Παύλου και τη συνολική ανακατασκευή της Πλατείας.

Είναι ώριμη η μελέτη διαμόρφωσης της εισόδου της πόλης στην Κάτω Βούλα που περιλαμβάνει τη ρυμοτόμηση 5,5 στεμμάτων κοινόχρηστης έκτασης, που σήμερα βρίσκεται εντός του χώρου του νοσοκομείου και την απόδοσή τους σε κοινή χρήση.

Είναι έτοιμο να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρεια Αττικής μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο για την περιοχή του Πανοράματος.

Είναι σε εξέλιξη εκτενείς εκσυγχρονισμός του αθλητικού κέντρου Βούλας

Δ.Ε. Βουλιαγμένης

Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην Οδό Απόλλονως στο Λαιμό, η οποία θεραπεύει πλέον οριστικά το πρόβλημα 30 ετών υπερχείλισης λημμάτων μέσα στον όρμο της Βουλιαγμένης, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Είναι σε φάση χρηματοδότησης μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο, ύψους 9 εκ. ευρώ, για το σύνολο της Βουλιαγμένης.

Σύντομα θα δημοπρατηθεί η ανάπλαση της Πλατείας Νυμφών.

Ο Δήμαρχος έκανε αναλυτική αναφορά στις παιδικές χαρές και ενημέρωσε πως ήδη έχουν ανακατασκευαστεί και πιστοποιηθεί οι 23 από το σύνολο των 45 παιδικών χαρών της πόλης. Μέσα στο 2017 θα είναι πιστοποιημένες όλες οι παιδικές χαρές στο Δήμο.

Τέλος, το κεφάλαιο των τεχνικών έργων έκλεισε με αναφορά στην πρόοδο της Δημοτικής Συγκοινωνίας η οποία βρίσκεται στο τελικό στάδιο και σύντομα θα είναι έτοιμη να ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία.

Ο απολογισμός έκλεισε με αναλυτικές αναφορές στην οικονομία, στην κοινωνική μέριμνα, στον αθλητισμό, την παιδεία, στο περιβάλλον, σε παρεμβάσεις για την απασχόληση, στον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Συμβουλίου και στις εφαρμογές τεχνολογίας και πληροφορικής οι οποίες έχουν μετατρέψει τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε πραγματική ψηφιακή πόλη.

Μετά την ομιλία του Δημάρχου, τον λόγο ζήτησαν και πήραν αρκετοί από τους προσκεκλημένους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, κ. Πέτρος Φιλίππου χαρακτήρισε το Δήμο νοικοκυρεμένο και οργανωμένο και εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη σημασία των μελετών που παρουσίασε ο Δήμαρχος, αφού βάσει των μελετών αυτών θα πάρει ο Δήμος χρηματοδοτήσεις για τα μεγάλα έργα. Εξήγησε πόσο σημαντικό είναι να μπορέσουν να παράγουν έργο οι δήμοι μέσα στην κρίση και τόνισε πως ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κάνει πλούσιο έργο, χαραηκτηρίζοντας τον παράδειγμα προς μίμηση και γι’ αυτό μπορεί ο Δήμαρχος να καλεί τους δημότες σε διάλογο και να τους ενημερώνει.

Τέλος ο κ. Φιλίππου άφησε να εννοηθεί πως το αντιπλημμυρικό έργο της Βουλιαγμένης ύψους 9 εκ. ευρώ θα χρηματοδοτηθεί αφού είπε: «Ο Δήμαρχος με τις μελέτες του έχει πάρει 30 εκ. ευρώ για έργα από την Περιφέρεια και ακόμα ζητάει. Την Βουλιαγμένη δεν μπορούμε να την αφήσουμε χωρίς αντιπλημμυρικό».

Ο «Πατριάρχης» της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμαρχος Π. Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης δήλωσε: «Κυρίες και κύριοι επιλέξατε για Δήμαρχο έναν πιλότο, ο οποίος ήταν καλός πιλότος και να είστε σίγουροι πως θα απογειώσει τον Δήμο. Ο Γρηγόρης είναι ένας Δήμαρχος που ακολούθησε συγκεκριμένες αρχές. Είναι σπουδαίο ότι ακούει, φιλτράρει και δημιουργεί. Μου θυμίζει τον εαυτό μου στο ξεκίνημα μου αλλά αυτός είναι ακόμα καλύτερος».

«Ο Γρηγόρης εκτός από Δήμαρχος είναι και άνθρωπος» δήλωσε ο Δήμαρχος Σαρωνικού, κ. Γιώργος Σοφρώνης ενώ χαρακτήρισε άθλο το έργο που παρουσιάστηκε στον απολογισμό. Ο κ. Σοφρώνης έκλεισε ευχαριστώντας των κ. Κωνσταντέλλο για την άριστη συνεργασία που έχουν σε όλα τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που συμμετέχουν.

Ένα μεγάλο μπράβο για το πλούσιο έργο που έχει επιτελέσει η Δημοτική Αρχή είπε Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Γιώργος Παπανικολάου. Εξήρε το έργο του Δημάρχου και των συνεργατών του ειδικά επειδή έχει πραγματοποιηθεί σε μια πολύ δύσκολη εποχή ενώ έκανε ειδική αναφορά στο γεγονός, ότι στον απολογισμό άκουσε σημαντικές αναφορές στην «μεγάλη εικόνα» που συντίθεται από τον γενικό πολεοδομικό σχεδιασμό, τη διαχείριση απορριμμάτων και για τα έργα πνοής που παρουσιάστηκαν. Αναφέρθηκε στη σημαντική συνεργασία που είχαν οι δύο δήμοι στο θέμα της παραλίας και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης για τη βοήθεια του στο θέμα αυτό.

Τα χαρακτηριστικά ενός πολύ καλού Δημάρχου, με πάθος, όραμα, το αίσθημα του προγραμματισμού και του νοικοκυρέματος απέδωσε στον Δήμαρχο ο κ. Δημήτρης Λουκάς, Δήμαρχος Λαυρεωτικής και χαρακτήρισε τους δημότες Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης τυχερούς που τον έχουν Δήμαρχο, συμπληρώνοντας ότι πολλοί είναι οι δήμοι που παρακολουθούν τις ενέργειες και πρωτοβουλίες του Δήμου μας και τις υιοθετούν.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, κ. Γιάννης Κωνσταντάτος χαρακτήρισε τον Δήμαρχο έντιμο και έμπειρο αυτοδιοικητικό που τιμά τον θεσμό του Δημάρχου.

«Ο Δήμος σας βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια» δήλωσε στους παρευρισκόμενους.

Στη συνέχεια πήραν το λόγο οι παρευρισκόμενοι εκπρόσωποι του Ελληνικού Κοινοβουλίου και των κομμάτων οι οποίοι εξήραν με τη σειρά τους το έργο της Δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμαρχος έκλεισε την εκδήλωση αναφερόμενος στου εκλεγμένους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους της παράταξης του λέγοντας: «Μ’ αυτή την εξαιρετική ομάδα πετάξαμε το πρώτο μας ταξίδι των δυόμιση ετών αγέρωχα και λεβέντικα, και δεσμεύομαι για λογαριασμό τους να συνεχίσουμε τα επόμενα δυόμιση χρόνια να πετάμε με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια όρεξη, να παράξουμε πράγματα για την πόλη μας, γιατί εδώ μεγαλώσαμε και εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας».

Ομιλία Δημάρχου κατά την εκδήλωση απολογισμού

Κύριες και κύριοι καλησπέρα σας,

Έχουμε φτάσει στα μισά της θητείας μας, διοικούμε το Δήμο ήδη δυόμιση χρόνια και η παρούσα Δημοτική Αρχη έχει μπροστά της άλλα δυόμιση.

Από την ημέρα που αναλάβαμε την ευθύνη της διοίκησης του Δήμου, έχουμε ξεκινήσει εντατική δουλειά, χωρίς να υιοθετήσουμε την αναχρονιστική ρητορική της παραλαβής “Καμμένης Γης”, χωρίς να κάνουμε εγκαίνια και να κόβουμε κορδέλες σε κάθε έργο που ολοκληρώνεται, χωρίς πυροτεχνήματα και επικοινωνιακά τεχνάσματα που παραπέμπουν στο παρελθόν.

Αναλάβαμε την ευθύνη να διοικήσουμε το Δήμο, θεωρώντας ότι μοναδικοί αντίπαλοι μας είναι ο χρόνος και τα προβλήματα.

Αγαπητοί φίλοι,

Το 2010 ο Καλλικράτης συνένωσε την κηπούπολη της Βούλας, την παραδοσιακή πόλη της Βάρης, με την πλούσια λαογραφία της, και την μοναδική φυσικής ομορφιάς Βουλιαγμένη. Όλα μαζί δημιούργησαν την ομορφότερη πόλη της Ελλάδας.

Χρέος μας είναι να την κάνουμε ομορφότερη. Να διαφυλάξουμε το περιβάλλον μας, να δημιουργήσουμε σύγχρονες υποδομές σε κάθε γωνιά του ενιαίου μας Δήμου, να την οργανώσουμε διοικητικά, να την καταστήσουμε πόλη πρότυπο για όλη τη χώρα.

Από την αρχή κιόλας της θητείας μας, βάλαμε τις βάσεις για τη δημιουργία μιας αυτοδιοικητικής συμμαχίας με την Περιφέρεια Αττικής που στη συνέχεια εδραιώθηκε και έχει καταγράψει πολλά και σημαντικά αποτελέσματα για την πόλη μας.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, δήλωσε στην αρχή της δικής της θητείας ότι, «όποιος δήμος είναι επιμελής, και έχει έτοιμες ώριμες μελέτες έργων, θα χρηματοδοτηθεί».

Κυρίες και κύριοι,

Με τη Ρένα Δούρου προερχόμαστε από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους. Δεν μας ενώνει κανένα πολιτικό ή κομματικό παρελθόν.

Συναντηθήκαμε όμως αυτοδιοικητικά, ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά της, προσκομίσαμε έτοιμες μελέτες και σήμερα, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, έχει πάρει περισσότερες χρηματοδοτήσεις από οποιονδήποτε άλλο Δήμο στην Περιφέρεια.

Ευχαριστούμε την κα Δούρου για τη συνέπεια της αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη, τον φίλο μου, Πέτρο Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται συνεχώς δίπλα μας.
Κυρίες και κύριοι,

Αυτές τις μέρες, γίνεται πραγματικότητα ένα μεγάλο όνειρο των κατοίκων της πόλης μας. Μετά από συντονισμένες προσπάθειες μας, πολλές συναντήσεις με την κεντρική εξουσία, από το Μέγαρο Μαξίμου μέχρι τα γραφεία της ΕΤΑΔ, μόλις χθες υπογράψαμε τη δεύτερη από τις πέντε συμβάσεις μέσω των οποίων θα παραχωρηθούν στο Δήμο μας για διοίκηση, διαχείριση και αξιοποίηση, 500 στρέμματα παραλιακού μετώπου της πόλης μας.

Η διαδικασία των συμβάσεων θα ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες μέρες και θα ανοίξει ο δρόμος να αξιοποιήσουμε, προς όφελος της πόλης μας και των κατοίκων της, το παραλιακό μας μέτωπο.

Φέτος, θα προχωρήσουμε σε καθαρισμό και ευπρεπισμό των παραλιών και μέχρι το καλοκαίρι του 2018, σε εφαρμογή του Master Plan που συντάσσεται από κορυφαίους μελετητές, θα ολοκληρωθεί η αξιοποίηση των παραχωρημένων εκτάσεων με έμφαση στον αθλητισμό, τον πολιτισμό, στις ήπιες χρήσεις αναψυχής, με σεβασμό στο περιβάλλον και την υψηλού επιπέδου ποιότητας ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην ευχαριστήσω, για τη μεγάλη αυτή επιτυχία, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΕΤΑΔ και του Δήμου μας, τη διοίκηση της ΕΤΑΔ και βεβαίως την Περιφέρεια Αττικής για τη σημαντική συμβολή της.

Η επιστημονική προσέγγιση της διαχείρισης των απορριμμάτων μας και η ριζική αλλαγή στον τρόπο που την αντιμετωπίζουμε, αποτελούν μονόδρομο για εμάς.

Θεωρούμε αδιανόητο το 2017 να πληρώνουμε περισσότερα από 100 € / τόνο οικιακών απορριμμάτων, να τα θάβουμε σε χωματερές, καταστρέφοντας έτσι τον αέρα που αναπνέουμε και τον υδροφόρα ορίζοντα στην πόλη μου ζούμε.

Πρέπει επιτέλους να κινηθούμε παράλληλα σε διάφορες κατευθύνσεις για τον εκσυγχρονισμό συνολικά του τρόπου που η πόλη μας διαχειρίζεται τα οικιακά απορρίμματα της. Ήδη, με την πολύτιμη βοήθεια του άρτια καταρτισμένου προσωπικού μας σε συνεργασία με το τμήμα μηχανών εσωτερικής καύσης του ΕΜΠ και το τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Ο Δήμος μας είναι πρωτοπόρος στην παραγωγή οργανικού εδαφοβελτιωτικού υψηλής ποιότητας χρησιμοποιώντας βιομάζα, τα κλαδέματα από τους κήπους μας. Το εδαφοβελτιωτικό του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι στο στάδιο της συσκευασίας, και σε λίγες μέρες αρχίζει η διανομή του στους δημότες μας. Η επόμενη φάση του προγράμματος περιλαμβάνει την τοποθέτηση καφέ κάδων σε διάφορα σημεία της πόλης, για τη συλλογή υπολειμμάτων από τρόφιμα, μειώνοντας περαιτέρω τον όγκο των απορριμμάτων που καταλήγουν στην χωματερή και μετατρέποντας τα σκουπίδια μας σε λίπασμα για τους κήπους μας. Η προμήθεια των καφέ κάδων έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η παράδοσή τους.

Προωθούμε την ανακύκλωση με όλα τα μέσα που μας διατίθενται.

Είναι σε εξέλιξη μια μεγάλη ενημερωτική εκστρατεία, με τίτλο «Καθαρά Μαζί», η οποία έχει στόχο να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει όλους του συμπολίτες μας σε θέματα ανακύκλωσης και σωστής διαχείρισης των απορριμμάτων μας. Ήδη εκδόθηκε αναλυτικός κανονισμός καθαριότητας του Δήμου και σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων. Ο Δήμος μας εφαρμόζει πιλοτικά πρόγραμμα «Δωρεάν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας, ως ανταμοιβή για την ανακύκλωση των δημοτών» . Διανέμονται τα πρώτα πακέτα αποτελούμενα από ειδικές σακούλες με σήμανση. Για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την καθημερινότητα, προμηθευόμαστε και τοποθετούμε συνέχεια νέους κάδους σε όλη την πόλη και παράλληλα αναβαθμίζουμε τον στόλο των οχημάτων της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου.

Τέλος, ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σύντομα θα διαθέτει τα πλέον σύγχρονα μέσα διαχείρισης απορριμμάτων. Έχουμε ξεκινήσει συνομιλίες με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης και με τη διοίκηση της Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να δημιουργηθεί εντός του χώρους της σχολής, (με εναλλακτική πρόταση τη Βιομηχανική Περιοχή Κορωπίου), κάθετη μονάδα που θα περιλαμβάνει αμαξοστάσιο, επισκευαστικό κέντρο, Σταθμό Ανεφοδιασμού, πεδίο κομποστοποίησης, πεδίο τεμαχισμού κλαδεμάτων, σταθμό μεταφόρτωσης. Μέσα στον χώρο αυτόν, σχεδιάζεται η εγκατάσταση μονάδας ολικής διαχείρισης με την ταυτόχρονη παραγωγή ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας καθώς και βιοκαυσίμων. Η τεχνολογία που εξετάζει ο Δήμος μας, με τη συνδρομή και τη συνεργασία του τμήματος ηλεκτρομηχανικής του ΕΜΠ και του τμήματος περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Αιγαίου, αναπτύσσεται από Ελβετούς και Γερμανούς επιστήμονες και σήμερα βρίσκεται στο στάδιο πιστοποίησης από τις αρμόδιες Ευρωπαϊκές Αρχές. Μόλις ολοκληρωθεί η πιστοποίηση θα είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία απόκτησης μιας τέτοιας μονάδας, που θα βελτιώσει σημαντικά τη δυνατότητα μας να συλλέγουμε τα απορρίμματα, θα έχει σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και θα εξοικονομεί πολλά χρήματα από τα ταμεία του Δήμου.
Ξεκινάει συνεργασία διαρκείας του Δήμου με το Ευρωπαϊκό έργο Life Debag για μια ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, με δυναμικές παρεμβάσεις, για τη μείωση χρήσης της πλαστικής σακούλας.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια υλοποιείται η μεγάλη επένδυση στον Αστέρα.
Η θέση της σημερινής Δημοτικής Αρχής ήταν και είναι ξεκάθαρη.

Χαιρετίζουμε οποιαδήποτε επένδυση που φέρνει στην πόλη μας την ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας, αρκεί αυτή να σέβεται το περιβάλλον και να μην επηρεάζει αρνητικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος μας συμμετείχε εξ αρχής στις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν για τον Αστέρα. Προκαλέσαμε τροποποίηση του ΕΣΧΑΔΑ, προκειμένου να συμμορφωθεί με τις ανάγκες του περιβάλλοντος. Το νέο ΕΣΧΑΔΑ, με τα προτεινόμενα σχέδια των επενδυτών, το παρουσιάσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης και για πρώτη φορά, μια επένδυση τέτοιας έκτασης εγκρίθηκε από το κυρίαρχο όργανο της πόλης. Ανοίξαμε το δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης στον Αστέρα, παρακολουθούμε από κοντά, ως ισότιμοι συνομιλητές τις εξελίξεις, και διασφαλίζουμε τα μέγιστα οφέλη για την πόλη μας.

Με γνώση, σχέδιο και επιμονή καταφέραμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φέρουμε σε πέρας τον διαγωνισμό για την προμήθεια λαπτήρων οδοφωτισμού με φωτιστικά σώματα νέας τεχνολογίας (led) για την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ολοκληρώσαμε πρώτοι σε όλη τη χώρα, τη διαδικασία του διαγωνισμού για την αντικατάσταση 6.000 φωτιστικών σωμάτων σε όλη την έκταση του Δήμου.

Σκοπός αυτού του έργου είναι η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος και η ετήσια εξοικονόμηση ενέργειας αξίας πλέον των 600.000 ευρώ ετησίως.

Η υπογραφή της σύμβασης θα είχε συντελεστεί αν δεν υπήρχε δικαστική προσφυγή η οποία καθυστερεί και την έναρξη των εργασιών.

Δηλώνουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μπροστά υλοποιώντας αυτό το κεφαλαιώδους σημασίας έργο για την πόλη μας.
Δ.Ε. Βάρης

Έγινε ΦΕΚ και τέθηκε σε ισχύ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βάρης, μετά από δεκάδες επαφές και πιέσεις της σημερινής Δημοτικής Αρχής στα αρμόδια υπουργεία. Αποτέλεσμα των πιέσεων ήταν, μέχρι να εκδοθεί το ΦΕΚ, να έχει υπογραφεί το ΓΠΣ από τέσσερις διαδοχικές κυβερνήσεις, το οποίο μας ανοίγει το δρόμο να ενταχθούν περιοχές στο σχέδιο πόλεως.

Σήμερα η νομική μας υπηρεσία αντικρούει προσφυγή κατοίκων της περιοχής Φλέμινγκ κατά του ΓΠΣ και με την ολοκλήρωση της δικαστικής διαμάχης επιλύεται οριστικά το θέμα αυτό.

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής και εντάχθηκε στο τεχνικό της πρόγραμμα η χρηματοδότηση ύψους 22 εκ για την κατασκευή του ρέματος στο Κόρμπι. Το μεγαλύτερο έργο που έγινε ποτέ στην περιοχή, σήμερα βρίσκεται σε φάση έκδοσης ΦΕΚ οριοθέτησης και πιστεύουμε, ότι μέχρι το τέλος Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου. Πρόκειται για έργο πνοής που θα λύσει οριστικά τα προβλήματα πρόσβασης στην περιοχή και θα αλλάξει όψη η Βάρη.

Εντός των ημερών θα γίνει ανάρτηση και της Β’ φάσης πράξης εφαρμογής της περιοχής Κόρμπι και πιστεύουμε στον επόμενο χρόνο να έχει ολοκληρωθεί με την έκδοση του σχετικού ΠΔ.

Κυρώθηκε η πράξη εφαρμογής στο υπόλοιπο Ασυρμάτου, που εκκρεμούσε τα τελευταία 16 χρόνια.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη επέκτασης του σχεδίου πόλεως στο υπόλοιπο Λαθούριζας που εκκρεμούσε τα τελευταία 12 χρόνια.

Ξεκίνησε η ανάπλαση του κοινόχρηστου χώρου δίπλα στον Ι.Ν. Πέτρου και Παύλου στο Δίλοφο και σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται. Προϋπολογισμός έργου: 285 000€

Ολοκληρώθηκε μελέτη κόστους 25 000 € κατασκευής ανοιχτού κολυμβητηρίου στην περιοχή της Μηλαδέζας και ξεκινάει η διαδικασία χρηματοδότησης του.

Ολοκληρώθηκε η κηποτεχνική ανάπλαση και η κατασκευή χώρου στάθμευσης στην Πλατείας Ηρώων Πολυτεχνείο στη Βάρη για την οποία δαπανήθηκαν 150 000 €. Το έργο θα ολοκληρωθεί με την κατασκευή της παιδικής χαράς και την εγκατάσταση νέων φωτιστικών.

Ολοκληρώθηκε εργολαβία οδοποιίας ύψους 500 000 €, ξεκίνησε επόμενη ύψους 800 000€ και σε λίγες μέρες δημοπρατείται νέα εργολαβία ύψους 1,5 εκ ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Αττικής.

Με την ολοκλήρωση των τριών εργολαβιών εντός του 2017 θα αλλάξει ριζικά η εικόνα των δρόμων της πόλης μας και δεν θα υπάρχει ούτε ένας χωματόδρομος.

Ολοκληρώθηκε έργο ανακατασκευής πεζοδρομίων ύψους 100 000 € και ξεκινάει νέα εργολαβία στο κέντρο της Βάρης, ύψους 150 000 € που θα αλλάξει την όψη της περιοχής.

Έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες δημοπράτησης ανάπλασης της Πλατεία Βάρκιζας, έργο ύψους 300 000 € και με την εγκατάσταση του εργολάβου έγινε προσφυγή πέντε κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του έργου.

Πιστεύουμε, ότι σύντομα θα έχει αίσιο τέλος αυτή η δικαστική εκκρεμότητα, για να προχωρήσει των έργο.

Πραγματοποιηθήκαν εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης των εγκαταστάσεων του αλιευτικού καταφυγίου στη Βάρκιζα και αμέσως μετά το Πάσχα θα γίνει εκβάθυνση του λιμανιού, έργο συνολικού προϋπολογισμού 180 000€ .

Δημοπρατήθηκε έργο ανάπλασης της Πλατείας Ζησιμοπούλου στη Βάρκιζα και θα ξεκινήσουν οι εργασίες εντός του έτους.
Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 600 000 € και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια.

Ξεκίνησε η κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ομβρίων στην περιοχή της Μηλαδέζας και ολοκληρώνεται σύντομα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 400 000 € και έχει χρηματοδοτηθεί, μετά την υποβολή ώριμης μελέτης από το Δήμο μας, από το τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ολοκληρώθηκε η ολική αντικατάσταση του ηλεκτροφωτισμού του κλειστού γυμναστηρίου της Μηλαδέζας.

Ολοκληρώθηκε μικρό υδραυλικό έργο στην Οδό Αθανασίου Διάκου, στο Ρέμα Μηλαδέζας που ανακούφισε την περιοχή από τις πλημμύρες με κόστος 10 000€.

Δημοπρατήθηκε η στατική ενίσχυση της παλαιάς πτέρυγας του 1ου Δημοτικού σχολείου Βάρης μετά από την εκπόνηση μελέτης στατικής επάρκειας. Προϋπολογισμός του έργου 400 000€

Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η χρηματοδότηση ύψους1 100 000 € για την κατασκευή αντιπλημμυρικού έργου στη Λεωφόρο Βασ. Κωνσταντίνου.

Εγκρίθηκε προγραμματική σύμβαση για τη χρηματοδότηση 2,5 εκ ευρώ για την ανάπλαση της Πλατείας 25ης Μαρτίου στη Μηλαδέζα.

Η υπογειοποίηση καλωδίων της ΔΕΗ στη Βάρκιζα, από την Οδό Δάφνης μέχρι την Λεωφόρο Βας. Κωνσταντίνου, έργο ύψους 272 000 €, έχει εγκριθεί, έχει πληρωθεί και είμαστε σε αναμονή να εγκατασταθεί ο εργολάβος της ΔΕΔΔΗΕ.

Τοποθετήθηκε ο τεχνητός χλοοτάπητας και αντλίες ποτίσματος του Αθλητικού Κέντρου Κωνσταντίνος Μπαγλατζής με νέο 7ης γενιάς και με κόστος 250 000 €. Ο συγκεκριμένος τάπητας έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση της FIFA.

Ανακατασκευάστηκαν δύο ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και ένα γήπεδο ποδοσφαίρου 5×5 στο αθλητικό κέντρο Βάρης Κωνσταντίνος Μπαγλατζής με κόστος 50000€.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη και ξεκίνησε η αναδιοργάνωση και ανάταξη του Δημοτικού Κοιμητηρίου της Βάρης ύψους 240 000€.

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τους νεκρούς μας δείχνει το επίπεδο του πολιτισμού μας.
Το έργο αυτό, παρά τις δυσκολίες και το κοινωνικό κόστος, έπρεπε να μπει σε άμεση προτεραιότητα και θεωρούμε χρέος μας να το ολοκληρώσουμε.

Δημοπρατήθηκε η ανακατασκευή της Οδού Περικλέους (πρώην Μαρώτη), μετά την έγκριση της κυκλοφορίας μελέτης που αφορά την οδική ασφάλεια στην οδού. Το έργο θα στοιχίσει 185 000€.

Εκπονήθηκε μελέτη για την ανάπλαση της Πλατείας Ναυαρίνου στη Μηλαδέζα και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης και είναι σε φάση χρηματοδότησης (45 000 €).

Εκπονήθηκε μελέτη για την κατασκευή υπόσκαφου πολυδύναμου πολιτιστικό κέντρο στην Οδό Αρετής (πλατεία Ψαθά) στην περιοχή Μηλαδέζας έναντι του κλειστού γυμναστηρίου. Εγκρίθηκε η κατασκευή του από το Δημοτικό Συμβούλιο. (50 000 €)

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση πινακίδων ονομασίας οδών σε όλη τη Δημοτική Ενότητα Βάρης ύψους δαπάνης 120 000 €.

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση μελέτης ανάπλασης της πλατείας Ηρώων και της οδού Αναγυρούντος κόστους 45 000 € και είναι έτοιμη να δοθεί σε διαβούλευση.

Εκπονήθηκε μελέτη επέκτασης του 1ου Νηπιαγωγείου Βάρης το οποίο από μονοθέσιο θα γίνει διθέσιο.

Εκπονήθηκε μελέτη πολυδύναμου στεγασμένου αθλητικού κέντρου σε ιδιόκτητη έκταση έξι στρεμμάτων στο Δίλοφο Βάρης ΟΤ 9 και είναι έτοιμη για διαβούλευση.

Δημοπρατείται από την περιφέρεια εκπόνηση μελέτης οριοθέτησης και διευθέτησης του ρέματος της Μηλαδέζας ύψους 660 000 € καθώς και μελέτη ομβρίων υδάτων των περιοχών Μηλαδέζας και Ασυρμάτου.

Εκπονήθηκε η αρχική αρχιτεκτονική μελέτη κατασκευής ανοιχτού θεάτρου στο Νταμάρι, που βρίσκεται στην είσοδο του παιδικού χωριού SOS και προχωράμε στην εκπόνηση μελέτης εφαρμογής.

Ολοκληρώθηκε η εκπόνηση μελέτης, προϋπολογισμού 15 000 €, αεροπορικής ηχορύπανσης, η οποία θα μας επιτρέψει να αντλήσουν σημαντικά κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή και τη μείωση της ηχορύπανσης κυρίως στην περιοχή του Κόρμπι.
Δ.Ε. Βούλας
Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της ανάπλασης της πλατείας Ιμίων με φυτεύσεις, ανακατασκευή του συντριβανιού κόστους 75 000 και την υπογειοποίηση των καλωδίων και των στηλών της ΔΕΗ, έργο ύψους 180 000 €, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η μελέτη διαπλάτυνσης της Λεωφ. Βας. Παύλου και της ανακατασκευής της Πλατείας Ιμίων. Η μελέτη θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και στη συνέχεια, μετά την έγκρισή της από το Δημοτικό Συμβούλιο, θα δημοπρατηθεί το έργο. Ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στα 30 000 €

Είναι σε εξέλιξη εργολαβία ύψους 100 000 € για την ανακατασκευή πεζοδρομίων.

Τοποθέτηση και αντικατάσταση των φωτιστικών με νέας τεχνολογίας σε πολλούς δρόμους και πλατείες της πόλης από το πρόγραμμα εξοικονομώ.

Αντικαταστάθηκαν πόρτες και παράθυρα και έγιναν εργασίες υγρομόνωσης και θερμομόνωσης σε 4 σχολεία της Δ.Ε. Βούλας από το ίδιο πρόγραμμα, με στόχο την μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος τους.

Συνολικά το πρόγραμμα εξοικονομώ χρηματοδότησε στη Δημοτική Ενότητα Βούλας έργα ύψους 660 000€.

Στεγάστηκε το 6ο Νηπιαγωγείο σε αίθουσα του 1ου Δημοτικού σχολείου μετά από τις απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής της, με συνολική δαπάνη 25 000 €, προσωρινά μέχρι την κατασκευή του 6ου νηπιαγωγείου σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανάπλασης και η τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στην είσοδο της πόλης στην περιοχή του Ασκληπιείου.

Η μελέτη περιλαμβάνει ανάπλαση της εισόδου και την ρυμοτόμηση 5,5 στεμμάτων κοινόχρηστης έκτασης, που σήμερα βρίσκεται εντός του χώρου του νοσοκομείου και την απόδοσή τους σε κοινή χρήση. Για τη μελέτη αυτή δαπανήσαμε 45 000 €.

Είναι στην τελική φάση η πολεοδομική μελέτη για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως των δύο εκτός σχεδίου περιοχών με κόστος 35 000 €. Η ένταξη των περιοχών αυτών στο σχέδιο θα αποδώσει στο Δήμο χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση περίπου 14 στρέμματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς, κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους.

Εκπονήθηκε και είναι σε φάση χρηματοδότησης μελέτη νέου πρότυπου βρεφονηπιακού σταθμού, στη συμβολή των οδών Ηρακλειδών και Αλεξάνδρας. Πρόκειται για ένα βιοκλιματικό κτίριο με πλήρη ενεργειακή αυτονομία, μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα και με συστήματα περισυλλογής, φιλτραρίσματος και κατανάλωσης του βρόχινου νερού. Η μελέτη θα συμμετάσχει σε Ευρωπαϊκό Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό.

Ολοκληρώθηκε μελέτη αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Πανοράματος, Η μελέτη στοίχισε 50 000€ και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,8 εκ ευρώ. Το έργο θα ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία της δωρεάς του οικοπέδου στο Ο.Τ. 110, έκτασης περίπου 7 στρεμμάτων, το οποίο προορίζεται για την κατασκευή σχολικής μονάδας. Έχει εγκριθεί από την επιτροπή καταλληλότητας η ανέγερση δύο διδακτηρίων.

Είναι σε εξέλιξη ο εκσυγχρονισμός του αθλητικού κέντρου Βούλας που υλοποιείται σε τρεις φάσεις.

Η πρώτη φάση έχει ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει την ανακατασκευή τριών ανοιχτών προπονητηρίων μπάσκετ, την κατασκευή στεγάστρου εισόδου και την εγκατάσταση κλιματισμού στο κλειστό γήπεδο Γιώργος Γεννηματάς. Οι εργασίες της πρώτης φάσης συγχρηματοδοτήθηκαν από το Δήμο με 100.000 € και τον Πρωτέα Βούλας με το ποσό των 150.000€.

Η δεύτερη φάση, που βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της δημοπράτησης περιλαμβάνει την κατασκευή νέων αποδυτηρίων στο γήπεδο ποδοσφαίρου και ανακατασκευή του γηπέδου 5x 5, συνολικού κόστους ύψους 400 000€

Τέλος, η τρίτη φάση των εργασιών περιλαμβάνει τροποποίηση ρυμοτομικού για την προσαρμογή του μεγέθους του γηπέδου και τη συμμόρφωση στους νέους κανονισμούς, την ανακατασκευή της εξέδρας και δημιουργία εντευκτηρίου και την κατασκευή κλειστού προπονητηρίου μπάσκετ.

Τοποθετήθηκε ο τεχνητός χλοοτάπητας και αντλίες ποτίσματος στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας με νέο 7ης γενιάς 250 000€. Ο συγκεκριμένος τάπητας έχει λάβει την υψηλότερη πιστοποίηση της FIFA

Εγκαθίσταται εργολάβος για εργασίες ανάπλασης και ευπρεπισμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βούλας, έργο ύψους 300.000€, ενώ ολοκληρώθηκε η κατασκευή 156 νέων οστεοθυρίδων κόστους 50 000 € και επίκειται η άμεση διάθεσή τους.

Εκπονήθηκε μελέτη κόστους 35 000 € κατασκευής μερικής υπογειοποίησης και δημιουργία περιπατικής πεζογέφυρας στην Πλατεία Άλσους του Πανοράματος.

Εκπονήθηκε μελέτη κόστους 50 000 € κατασκευής πεζογέφυρας στην παραλιακή λεωφόρο στη συμβολή με την Οδό Νηρέως.

Δ.Ε. Βουλιαγμένης
Ολοκληρώνεται σε λίγες μέρες η κατασκευή αγωγού ακαθάρτων στην Οδό Απόλλονως στο Λαιμό η οποία θεραπεύει πλέον οριστικά το πρόβλημα 30 ετών υπερχείλησης λημμάτων μέσα στον όρμο της Βουλιαγμένης, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανήλθε στο ποσό των 200 000€

Ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο μελέτη διευθέτησης των ομβρίων υδάτων όλης της περιοχής της Βουλιαγμένης. Το συγκεκριμένο έργο ύψους 9 εκ €, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια ενώ το ποσό των 50 000 € για τη μελέτη διατέθηκε από το Δήμο.

Ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή φωτισμού πρανών και σιντριβανιών με συνολικό κόστος 65 000 €.

Εντός του έτους έχει προγραμματιστεί η αντικατάσταση του φυσικού χλοοτάπητα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Βουλιαγμένης, καθώς και η κατασκευή βοηθητικών γηπέδων με τεχνικό χλοοτάπητα. Εγκρίθηκε από την Περιφέρεια για το έργο αυτό προγραμματική σύμβαση ύψους 485 000 €.

Ολοκληρώθηκε η μελέτη ανακατασκευής της Πλατείας Νυμφών και σύντομα θα είναι έτοιμη για δημοπράτηση.
Tο πρώην Δημαρχείο Βουλιαγμένης μετατρέπεται σε κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης μέσω του έργου InnoWEE του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Horizon 2020 με ύψος προϋπολογισμού 95 000€
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την κατασκευή αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης και είναι σε διαδικασία χρηματοδότησης από τον ΟΣΚ. 35 000€

Ολοκληρώθηκε η μελέτη νηπιαγωγείου και παιδικού σταθμού στην Οδό Ιάσονος και Ορφέως. Με την κατασκευή του, θα υπάρξει σύγχρονο νηπιαγωγείο και για πρώτη φορά παιδικός σταθμός στη Βουλιαγμένη.

Εγκαθίσταται εργολάβος για εργασίες ανάπλασης και ευπρεπισμού του Δημοτικού Κοιμητηρίου Βουλιαγμένης. Παράλληλα, ξεκίνησε η διάθεση των 156 οστεοθυρίδων στο Κοιμητήριο της Βουλιαγμένης.

Ανακατασκευάζονται πεζοδρόμια με εργολαβία ύψους 100 000 €, που περιβάλουν τα σχολεία, τις πλατείες και τις παιδικές χαρές.
Ολοκληρώθηκε μελέτη, από το Επιμελητήριο Περιβάλλοντος, για τη Δασοτεχνική αξιολόγηση των αδόμητων πευκοσκεπών περιοχών της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης η οποία αποτελεί ένα σημαντικό εργαλείο για την προστασία τους.
(Γενικά)
Κατατέθηκε η πρώτη φάση κυκλοφοριακής μελέτης του όλου του Δήμου, η οποία θα δοθεί σε διαβούλευση και στη συνέχεια θα εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η μελέτη θα ενώσει κυκλοφοριακά τις τρεις δημοτικές ενότητες και θα λύσει πολλά επιμέρους προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα. Το συνολικό κόστος της μελέτης ανέρχεται στα 100 000€

Παιδικές Χαρές:
Το 2007 ψηφίστηκε νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύει το 2014 μετά από 2 παρατάσεις, που υποχρεώνει όλους τους δήμους να πιστοποιήσουν ή να καταργήσουν όλες τις παιδικές χαρές.
Από την πρώτη μέρα της θητείας μας, ξεκινήσαμε την διαδικασία η οποία στο δικό μας Δήμο είναι δύσκολη και έχει ιδιαίτερα υψηλό κόστος, αφού είμαστε τυχεροί να διαθέτουμε συνολικά 45 παιδικές χαρές.

Η διαδικασία πιστοποίησης περιλαμβάνει, την τοποθέτηση τάπητα ασφαλείας πιστοποιημένης περίφραξης και την τοποθέτηση τουλάχιστον τριών πιστοποιημένων οργάνων σε κάθε παιδική χαρά. Ο δήμος μας έχει δεσμεύσει συνολικά 1 118 000 € για τη διαδικασία αυτή, από τα οποία ήδη έχουν διατεθεί οι 376 000 €.

Συγκεκριμένα:

Στη Δημοτική Ενότητα Βάρης έχουν ολοκληρωθεί και πιστοποιηθεί οι παιδικές χαρές στο Κόρμπι, στη Μηλαδέζα, στη Βάρκιζα στο Δίλοφο, δύο παιδικές χαρές στο Χέρωμα και τέσσερις παιδικές χαρές σε νηπιαγωγεία στη Δ.Ε. Βάρης. Σε λίγες μέρες ολοκληρώνεται και η παιδική χαρά στην περιοχή Αλώνι.
Στη δημοτική ενώτητα Βούλας έχουν ολοκληρωθεί και πιστοποιηθεί οι παιδικές χαρές στο Πάρκο Αγ. Ιωάννη, στην οδό Βουτηρά, στην Πλατεία Αυτοκινητιστών, στην Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, σε έξι συνολικά νηπιαγωγεία.

Τέλος στη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης οι παιδικές χαρές της Πλατείας 24ης Ιουλίου, του Καβουρίου, της Τάσσιανης και του νηπιαγωγείο είναι επίσης ολολκληρωμένες και πιστοποιημένες.
Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχει ολοκληρωθεί η πιστοποίηση του συνόλου των παιδικών χαρών.

Σύντομα θα ξεκινήσει η πιλοτική λειτουργία της δημοτικής συγκοινωνίας. Έχει εκπονηθεί μελέτη από τον συγκοινωνιολόγο κ. Νίκο Βόσκογλου, έχουμε έρθει σε συνεννόηση με τον ΟΑΣΑ για να επεκταθούν κάποιες λεωφορειακές γραμμές για να συνδέονται με τη Δημοτική Συγκοινωνία μας, καθώς και για την προμήθεια οχημάτων και μετά την έγκριση της μελέτης από το δημοτικό συμβούλιο πριν λίγες μέρες, όλα είναι έτοιμα για να αρχίσουν οι διαδικασίες υλοποίησης του έργου και να αρχίσουν να εξυπηρετούνται οι περιοχές που δεν εξυπηρετούνται σήμερα από συγκοινωνία. Η Δημοτική Συγκοινωνία, θα στοιχίζει 250 000 € ετησίως

Εκπονήθηκε μελέτη κόστους 50 000 € αντιστήριξης πρανών του παραλιακού μετώπου από τη Δυτική παραλία της Βάρκιζας μέχρι την Α’ Πλαζ Βούλας.

Εκπονήθηκε μελέτη αστικής πύκνωσης για την οριοθέτηση των δασικών χαρτών.

Στο σημείο αυτό σας ενημερώνω, ότι τη χρηματοδότηση εννέα μελετών, συνολικού κόστους 800 000 €, ανέλαβαν συνδημότες μας, ακολουθώντας βεβαίως όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος. Η δωρεάν αυτή, εκτός από τη σημαντική ελάφρυνση του δημοτικού ταμείου, μας επέτρεψε να επισπεύσουμε σημαντικά και τους χρόνους υλοποίησης των μελετών και κατ επέκταση των έργων. Τους ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας. Οι δωρητές είναι:
κ. Αθανάσιος Μαρτίνος, 4 μελέτες
κ. Γιώργος Προκοπίου 3 μελέτες
κ. Στέλιος Παπαδημητρίου 1 μελέτη
κ. Χρήστος Δαμβέργης 1 μελέτη
Συμπερασματικά,
Έχουν δαπανηθεί ή πρόκειται άμεσα να δαπανηθούν:
Για τη Δ.Ε. Βαρης: 33.000.000€
Για τη Δ.Ε. Βούλας: 2.800.000€
Και για τη Δ.Ε. Βουλιαγμένης: 1.000.000€

Κυρίες και κύριοι,
Για την εύρυθμη λειτουργία μιας πόλης φιλικής προς τους κατοίκους της, που να διασφαλίζει υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες, απαιτείται η ύπαρξη ενός σταθερού πλαισίου κανόνων λειτουργίας της Πόλης.
Ο Δήμος μας, τα τελευταία δυόμιση χρόνια συνέταξε και ενέκρινε κανονισμούς:
Καθαριότητας
Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
Λειτουργίας των δημοτικών κοιμητηρίων
Λειτουργίας Αλιευτικού Καταφυγίου
Λειτουργίας Περιπτέρων
Παραχώρησης της αιγίδας του Δήμου
Απλής χρήσης Κοινοχρήστων Χώρων και Αδειοδότησης και τοποθέτησης διαχωριστικών εξωτερικού χώρου, σε όσους χώρους προβλέπεται η δυνατότητα τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων.
Επανασυστάθηκε η Δημοτική Αστυνομία το 2015, προκειμένου να συμβάλλει σε θέματα ευταξίας της πόλης.
Παρά την πολύ μικρή δύναμή της, έχει ολοκληρώσει περισσότερες από 5.000 καταγεγραμμένες ενέργειες μεταξύ των οποίων οι 3.150 είναι βεβαιώσεις παραβάσεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
Στις 6 Απριλίου, ξεκινάει στις αίθουσες των δικαστηρίων η υπόθεση της Υδρούσσας. Μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Δήμος μας, για τον τρόπο που δόθηκαν εγκρίσεις σχετικές με το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας «Υδρούσσα Αναπτυξιακή ΙΚΕ», ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του πρώην Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Λιακόπουλου, των ιδιοκτητών της Υδρούσσας, αδελφών Αλαμανή, κατά της εταιρείας στην οποία συμμετέχουν οι, Νεκτάριος Νικολόπουλος και Κ. Σελίμης και κατά της Διευθύντριας της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου.
Της υπόθεσης έχει επίσης επιληφθεί ο Εισαγγελέας Διαφθοράς, ενώ ο φάκελος διαβιβάστηκε και στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος προκειμένου, να διενεργηθεί έλεγχος για ενδεχόμενες ποινικές και διοικητικές ευθύνες ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, για την έγκριση εγκατάστασης πλωτών εξεδρών στο νησί.
Στις 15 Μαρτίου, εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφυγή της Δήμου μας που αφορά τη χρήσης γη στη νησίδα.

Το καλοκαίρι που πέρασε, επιχειρήθηκε να λειτουργήσει στην παραλιακή ζώνη της πόλης μας νυχτερινό κέντρο διασκέδασης, εντελώς παράνομα χωρίς καμία προβλεπόμενη άδεια. Μετά από μεγάλο αγώνα, σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές, η επιχείρηση σφραγίστηκε και δεν λειτούργησε.

Μέσα από τις ενέργειες αυτές και πολλές ακόμα, η Δημοτική Αρχή απέδειξε, ότι δεν ενδίδει σε πιέσεις και απειλές προκειμένου να διαφυλάξει τον χαρακτήρα της πόλης και να την προστατέψει από αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Οικονομία:
Η χρηστή οικονομική διαχείριση των τελευταίων ετών απέδωσε θεαματικά αποτελέσματα και έδωσε τη δυνατότητα στη διοίκηση του δήμου να προχωρήσει αποφασιστικά στην υλοποίηση της πολιτικής του υπέρ των πολιτών. Τα υψηλά χρηματικά διαθέσιμα , πλέον των 10εκ €, εξασφαλίζουν την οικονομική σταθερότητα και βιωσιμότητα, συντελώντας στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών και την καλή έξωθεν μαρτυρία με τους συναλλασόμενους πολίτες και επαγγελματίες.
Στο πλαίσιο αυτό , τα δυόμιση αυτά χρόνια, υπεγράφησαν παραπάνω από 300 συμβάσεις προμηθειών και παροχής υπηρεσιών με μέσο χρόνο αποπληρωμής τις 30 ημέρες.

Δόθηκε η δυνατότητα στους πολίτες πληρωμής των υποχρεώσεων τους με την χρήση πιστωτικής και χρεωστικής κάρτας, είτε με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους στο δημοτικό κατάστημα, είτε μέσω web-banking.

Tα δημοτικά τέλη παρέμειναν σταθερά έτσι ώστε να συγκαταλέγεται ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ως ένας από τους δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη σε όλη την Αττική.

Με συστηματική δουλειά, καταφέραμε να ολοκληρώσουμε , με τον πλέον ανοικτό και διάφανο τρόπο 20 δημοπρασίες ακινήτων που βρίσκονται στην ιδιοκτησία του δήμου, ενισχύοντας ετησίως το δημοτικό ταμείο με το ποσό των 705.000€ ετησίως.

Ο δήμος μας λειτουργώντας μέσα σε ένα περιβάλλον ακραίας οικονομικής κρίσης, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να στηρίζει οικονομικά τις δράσεις για την κοινωνική πολιτική, τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, να συντηρεί και να αναβαθμίζει τις υποδομές του, με μοναδικό γνώμονα τις υψηλού επιπέδου παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες.
Κοινωνική Μέριμνα
Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας στέκεται στοργικά αλλά αθόρυβα και διακριτικά δίπλα στους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.
Διανέμεται συσσίτιο σε περισσότερους από 150 άπορους συμπολίτες που καλύπτει τις καθημερινές διατροφικές τους ανάγκες.
Ο Κοινωνικός Ξενώνας του Δήμου φιλοξενεί κατά μέσο όρο 30 άτομα μηνιαίως ενώ στους χώρους του βρίσκουν στέγη σε ακραίες καιρικές συνθήκες όσοι το έχουν ανάγκη.
Συνεχίζεται η λειτουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, του κοινωνικού παντοπωλείου και του κοινωνικού φαρμακείου.
Από την πρώτη στιγμή, η πόλη μας έδειξε το ανθρώπινό της πρόσωπο και συγκέντρωσε σημαντικές ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες που κατέφθασαν στην πρωτεύουσα.
Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας με κινητικές δυσκολίες. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες στην παραλία δίπλα στο Δημαρχείο δίνεται η δυνατότητα στα άτομα αυτά να απολαύσουν το μπάνιο τους με τη χρήση ενός προηγμένου τεχνολογικά συστήματος (sea track), το οποίο με ειδικές ράμπες και διαδρόμους, διευκολύνει την είσοδο τους στο νερό.
Συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα οι εθελοντικές αιμοδοσίες και εμπλουτίζεται η τράπεζα αίματος του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
Διοργανώνονται πολλές και σημαντικές δράσεις που αφορούν την υγεία και περιλαμβάνουν σειρά εξετάσεων, συμβουλευτικών υπηρεσιών και διαλέξεων.
Δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους συμπολίτες μας της 3ης ηλικίας.
Το έργο της κοινωνικής μας υπηρεσίας θα ήταν σημαντικά μικρότερο χωρίς της εθελοντική προσφορά σε είδη και υπηρεσίες από πολλούς συμπολίτες μας.
Τους ευχαριστούμε θερμά για την προσφορά τους.
Πολιτισμός
Ο πολιτισμός αποτελεί βασική μας προτεραιότητα. Το τμήμα πολιτισμού του ΟΑΠΠΑ διοργανώνει πολλές και σημαντικές πολιτιστικές δράσεις, αρκετές από τις οποίες γίνονται σε συνεργασία με τους Πολιτιστικούς συλλόγους που αναπτύσσουν πλούσιο έργο στην πόλη μας, με αποτέλεσμα μόνο μέσα στο 2016 να πραγματοποιηθούν 39 σημαντικές εκδηλώσεις που προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό παρευρισκομένων.
Είναι δύνατον να αναφερθώ σε όλες. Θα μου επιτρέψετε όμως να κάνω ειδική αναφορά στη μεγάλη συναυλία του Γιώργου Νταλάρα που μας συγκίνησε το Σεπτέμβριο του 2016 στο δεύτερο τριήμερο αφιέρωμα στις Aλησμόνητες Πατρίδες που πλέον αποτελεί θεσμό στη Βούλα.
Το καλοκαίρι του 2016, στο λιμάνι της Βάρκιζας, έγινε το 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με τίτλο «Μουσική και Οίνος» στο οποίο συμμετείχαν ονόματα όπως ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης.
Στις αρχές του φετινού καλοκαιριού θα πραγματοποιηθεί το δεύτερο Μεσογειακό Φεστιβάλ του Δήμου μας και στο εξής θα αποτελεί ετήσιο θεσμό στον πολιτιστικό καλεντάρι της πόλης.
Ευχαριστούμε και εδώ την Περιφέρεια Αττικής για τη συμβολή της στη διοργάνωση.
Σε συνεργασία με το Λαογραφικό Όμιλο Σεμέλη, διοργανώθηκε πέρυσι στη Βούλα «Κοζανίτικη Αποκριά». Οι δρόμοι της πόλης πλημμύρισαν με μασκαράδες και κουδουνάτους και ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι στην πλατεία Ιμίων.
Ο Δήμος μας τίμησε τους Ήρωες των Ιμίων επ’ ευκαιρία των 20 χρόνων από τα δραματικά γεγονότα εκείνης της εποχής. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συγκινητική τελετή, στις 30 Ιανουαρίου 2016, στην Κεντρική Πλατεία Ιμίων της Δ.Ε. Βούλας στο ομώνυμο μνημείο που θεμελιώθηκε επί ημερών Δημαρχίας του αείμνηστου Άγγελου Αποστολάτου.
Ο Γιάννης Σπανός, το καλοκαίρι του 2015, πλημμύρισε τη Βάρκιζα με νότες και ρυθμό, χαρίζοντας σε όλους μας μοναδικές στιγμές.
Ο ΟΑΠΠΑ καταβάλει άοκνες προσπάθειες να προάγει τον πολιτισμό στην πόλη μας. Αποτέλεσμα, σήμερα να λειτουργούν 57 προγράμματα εκμάθησης που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων.
Τέλος, η εθελοντική θεατρική ομάδα του Δήμου μας χαρίζει μοναδικές θεατρικές παραστάσεις που προάγουν τον πολιτισμό στην πόλη μας.
Αθλητισμός

Ο αθλητισμός αποτελεί ισχυρή μορφή άμυνας της νεολαίας μας απέναντι σε κάθε μορφή παραβατικότητας. Οι νέοι της πόλης μας βρίσκονται στα γήπεδα, αθλούνται και μας κάνουν υπερήφανους αφού φέρνουν συχνές και σημαντικές διακρίσεις.

Ο ΟΑΠΠΑ στέκεται δίπλα τους, αναβαθμίζοντας τις εγκαταστάσεις της πόλης και διοργανώνοντας πολλές αθλητικές δράσεις για ανθρώπους όλων των ηλικιών. Οι δράσεις είναι πολλές αλλά οφείλω να αναφερθώ ειδικά σε κάποιες που έχουν γίνει ήδη σημείο αναφοράς εντός και εκτός των τειχών όπως:
• Run the Lake
• Το XTERRA Greece Championship 2017, για 2η χρονιά στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
• Η «Ανάβαση Βούλας», ενθουσίασε του φίλους των κλασσικών αυτοκινήτων.
• Street tennis με την πρωταθλήτρια Λένα Δανιηλίδου όπου έπαιξαν τένις τα παιδιά στην πλατεία της Βούλας.
• Διασχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης & Πετοσφαίρισης των δημοτικών σχολείων του Δήμου.
• Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Ακριτικών Νησιών – «ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 2015»
• Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Άθλησης για όλους (50+) θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Παιδεία

Η αποδοτικότερη επένδυσή μας αφορά το χώρο της παιδείας.
Βασική μέριμνα της πολιτικής μας είναι η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός των εγκαταστάσεων των σχολείων. Στα δυόμιση αυτά χρόνια προχωρήσαμε σε εκτεταμένες συντηρήσεις σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.
Έγινε επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου και συνδέθηκαν με το φυσικό αέριο 6 σχολεία.

Πιστοποιήθηκαν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις όλων των σχολείων
Τοποθετούνται μεμβράνες προστασίας υαλοπινάκων σε όλα τα σχολεία της Πόλης μας
Τοποθετούνται συναγερμοί σε όλα τα σχολεία
Ολοκληρώθηκε η μελέτη για την επίστρωση των αύλειων χώρων των σχολείων προϋπολογισμού 300.000€ και αναμένεται η δημοπράτηση του έργου.
Μετά τη λειτουργία του 5ου Παιδικού Σταθμού του Δήμου ικανοποιήθηκαν πλήρως όλες οι αιτήσεις παιδιών για θέσεις.

Ο Δήμος μας υποστηρίζει την εξωστρεφή δράση της σχολικής κοινότητας ενισχύοντας τη συμμετοχή σε διακρατικά προγράμματα όπως :
• Το Περιβαλλοντικό πρόγραμμα ΧΡΥΣΟΠΡΑΣΙΝΟ ΦΥΛΛΟ με σχολεία της Κύπρου
• Το Πρόγραμμα ERASMUS με τη συνεργασία 6 διαφορετικών χωρών
• Οι γέφυρες συνεργασίας με σχολεία από την Αυστραλία όπου μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας στην αρχή και με μετέπειτα επίσκεψη των Αυστραλών μαθητών και μαθητριών στην πόλη ενισχύθηκαν οι σχέσεις συνεργασίας και οι δεσμοί φιλίας.
Διοργανώθηκε ημερίδα Φυσικής στο Δήμο μας με τη συμμετοχή περισσότερων των 500 μαθητών που με την καθοδήγηση των δασκάλων τους μας μύησαν στον μαγικό κόσμο των πειραμάτων της φυσικής.
Καθιερώθηκε η βράβευση των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μαθητών των σχολείων της πόλης.

Περιβάλλον

Η φροντίδα μας για το περιβάλλον αντανακλάται στην πληθώρα των δράσεων και των πρωτοβουλιών που έχουμε αναλάβει προκειμένου η Πόλη μας να διατηρήσει και να αναβαθμίσει το χαρακτήρα μιας πόλης που πραγματικά αξίζει να ζεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις δράσεις αυτές.

Δημιουργήθηκε και λειτουργεί Δημοτικό Φυτώριο στο οποίο παράγονται με χαμηλό κόστος 24,000 καλοκαιρινά και 15.000 χειμερινά ανθόφυτα ανά έτος, τα οποία φυτεύουμε σε κοινόχρηστους χώρους πρασίνου του Δήμου μας.
Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος φύτεψε στα σχολεία της πόλης φυτά που καλλιεργήθηκαν στο δημοτικό φυτώριο.

Εγκαταστάθηκε πιλοτικά σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων σε τρία σημεία της πόλης και έπονται άλλα τέσσερα.

Τοποθετούνται τον επόμενο μήνα υπαίθρια όργανα γυμναστικής, στα οποία θα μπορούν να γυμνάζονται δωρεάν οι δημότες σε τρεις πλατείες της πόλης, μία σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τον ενιαίο αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για την αισθητική αναβάθμιση και την καλή λειτουργία των περιπτέρων της πόλης μας.

Τοποθετήθηκαν 105 ξύλινα παγκάκια και 195 κάδοι σε πλατείες, κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, παραλίες και παιδικές χαρές και τοποθετούνται ήδη άλλα 69 παγκάκια, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των κυριότερων χώρων και των σχολείων του Δήμου.

Τοποθετήθηκαν 10 ξύλινες καμπίνες στις ελεύθερες παραλίες του Δήμου, για την εξυπηρέτηση των λουομένων.
Πραγματοποιήθηκε μεγάλης έκτασης δεντροφύτευσης στο Πευκωτό.

Εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η συμμετοχή του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο έργο PRODESA του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Ορίζοντας 2020», μέσω του οποίου θα χρηματοδοτηθούν έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους.
Επιχειρήσεις – Απασχόληση
Ο Δήμος μας σύναψε συμμαχίες για την καταπολέμηση της ανεργίας με θεσμικούς φορείς, την ιδιωτική πρωτοβουλία και την τοπική επιχειρηματικότητα, υλοποιώντας σειρά προγραμμάτων και συνεργασιών προς την κατεύθυνση αυτή.
Δημοτικό Συμβούλιο:
Στην ψηφιακή εποχή, οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προβάλλονται ζωντανά μέσω του διαδικτύου.
Καθιερώθηκε η ηλεκτρονική πρόσκληση για τις συνεδριάσεις όλων των συλλογικών πολιτικών οργάνων. Εκτιμάται ότι εξοικονομούνται περίπου 140 000 φύλλα χαρτιού ετησίως.
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο διεκπεραιώνει πλέον μόνο τρέχουσες υποθέσεις αφού, ήδη από τον πρώτο χρόνο της θητείας της παρούσας Δημοτικής Αρχής, συζήτησε και έλαβε αποφάσεις για περισσότερα από 200 θέματα που εκκρεμούσαν από παρελθόντα έτη.
Ψηφιακός Δήμος
Με βάση την πληρότητα των ψηφιακών δεδομένων, τις άρτια λειτουργούσες web και mobile εφαρμογές, τις υπάρχουσες λοιπές μηχανογραφικές υποδομές και τις νέες σχεδιαζόμενες υπηρεσίες, ο δήμος μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε, εντός του 2017 να ανακηρυχθεί κορυφαίος ψηφιακός δήμος της χώρας.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.