Ο Λε-Πα λέει ναι στις ορθοπεταλιές (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Το νέο σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης είναι γεγονός και για να ξεκινήσει η λειτουργία του η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε την Τρίτη 3 Ιανουαρίου, ποδηλατική βόλτα με στόχο την επίδειξη του νέου συστήματος. Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να προωθήσει τις μετακινήσεις χωρίς μηχανοκίνητα μέσα και για το λόγο αυτό εγκατέστησε τους πρώτους τρεις σταθμούς κοινοχρήστων ποδηλάτων ενώ θα ακολουθήσει η εγκατάσταση άλλων τεσσάρων.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Easybike, Δημήτρης Δημητριάδης, εξήγησε στους παρόντες τη διαδικασία ενοικίασης των ποδηλάτων και ακολούθησε επίδειξη απελευθέρωσης του ποδηλάτου από τη θέση στάθμευσης και της επιστροφής του σ’ αυτήν.

Παράλληλα, ο φιλανθρωπικός οργανισμός Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) πλαισίωσε την εκδήλωση με τη διάθεση «Αγιοβασιλιάτικων Σκούφων» έναντι συμβολικού τιμήματος (5,00€) για όσους το επιθυμούσαν, προσθέτοντας χρώμα στη βόλτα που ακολούθησε. Τη δράση του Make-A-Wish, τη στήριξαν οι εταιρείες «Εποχιακά Είδη Λιανός» με την χορηγία των σκούφων, η Κάβα Vegera και το Star Sports Club που προμηθεύτηκαν σκούφους στα πλαίσια της δράσης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Dimitris Maltezos- Το Forum των 3Β

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Η δράση ολοκληρώθηκε με την ποδηλατική βόλτα, πρωτοστατούντος του Δημάρχου, η οποία ακολούθησε διαδρομή μήκους περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων με μία στάση στην κεντρική πλατεία της Βούλας όπου οι ποδηλάτες φωτογραφήθηκαν κάτω από το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο.

Το σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από συνδρομητές – κατόχους προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας όσο και από περιστασιακούς χρήστες – κατόχους πιστωτικής κάρτας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χρήση του συστήματος είναι η εγγραφή στην υπηρεσία, συμπληρώνοντας μια απλή φόρμα εγγραφής η οποία θα βρίσκεται στο Δημαρχείο και στα ΚΕΠ του Δήμου, κατά την διάρκεια της πιλοτικής λειτουργίας των 60 ημερών.

Στην συνέχεια η χρήση του είναι απλή και σύντομη.

Η παραλαβή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, γίνεται με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ακολουθώντας τα ακόλουθα 3 βήματα:

  1. Επιλέγεις το ποδήλατο που επιθυμείς και πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά που βρίσκεται το ποδήλατο. Με τη διαδικασία αυτή, ενεργοποιείται η ηλεκτρονική οθόνη που βρίσκεται πάνω στη βάση πρόσδεσης των κοινόχρηστων ποδηλάτων.
  2. Εφόσον είσαι συνδρομητής – κάτοχος προσωπικής ηλεκτρονικής κάρτας, πλησιάζεις την προσωπική ηλεκτρονική κάρτα χρήσης στον αναγνώστη ακριβώς κάτω από την οθόνη.
  3. Μόλις αναγνωριστεί η κάρτα, η κλειδαριά ανοίγει και το κοινόχρηστο ποδήλατο μπορεί να παραληφθεί και να χρησιμοποιηθεί.

Για οποιαδήποτε βοήθεια στην χρήση του συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης μπορείτε να επικοινωνείτε με το κέντρο υποστήριξης της υπηρεσίας, στο τηλέφωνο 210 3004441.

Η επιστροφή ενός κοινόχρηστου ποδηλάτου, γίνεται με ακόμη πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο :

  1. Επιλέγεις μια κενή θέση στις βάσεις πρόσδεσης.
  2. Πιέζεις το πλήκτρο που αντιστοιχεί στην κλειδαριά της θέσης πρόσδεσης που επέλεξες και τοποθετείς το ποδήλατο στην κλειδαριά. Η ταυτότητα του κοινόχρηστου ποδηλάτου αναγνωρίζεται αυτόματα και η κλειδαριά ασφαλίζει, εκπέμποντας χαρακτηριστικό ήχο.
  3. Επιλέγοντας το κατάλληλο πλήκτρο (YES/ΝΑΙ – NO/ΟΧΙ) δηλώνεις αν το κοινόχρηστο ποδήλατο που επέστρεψες είναι σε καλή κατάσταση.

Κατά την πιλοτική περίοδο λειτουργίας, η χρήση των ποδηλάτων θα είναι δωρεάν ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει μια χρέωση που θα ανέρχεται σε 1€ / ώρα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X