Κονδύλης: Δεν διεκδικούμε την αλλαγή των ορίων μας με το Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης”
Την απάντησή του στις αναφορές οι οποίες έγιναν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελληνικού -Αργυρούπολης ότι δήθεν ο Δήμος Αλίμου διεκδικεί να αλλάξουν τα διοικητικά του όρια με το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης έδωσε στο airetos.gr ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης.
Από την απάντηση του Δημάρχου προκύπτει ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο καταχώρισε στους χάρτες του εν μέρει εσφαλμένα τα διοικητικά όρια του Δήμου.
Μάλιστα συμφωνεί με την πρόθεση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού για προσφυγή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Διαβάστε την απάντηση του Δημάρχου

Αγαπητέ ΑΙΡΕΤΕ,

Διάβασα με προσοχή τη δημοσίευσή σας στις 26/1/2017, σχετικά με την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αργυρούπολης και τις αναφορές που έγιναν ότι δήθεν ο Δήμος Αλίμου διεκδικεί να αλλάξουν τα διοικητικά του όρια με τον Δήμο Ελληνικού.
Σε σχέση με το δημοσίευμα αυτό, και για την πληρέστερη ενημέρωση δική σας και των αναγνωστών σας, επιτρέψτε μου να θέσω σε γνώση σας τα ακόλουθα:
Τα όρια Δήμων Αλίμου – Ελληνικού έχουν καθοριστεί με την Απόφαση 56/1939 του Διοικητικού Δικαστηρίου Ορίων. Έκτοτε τα όρια αυτά δεν έχουν αλλάξει, ούτε έχουν αμφισβητηθεί ποτέ, ούτε από τον Άλιμο, ούτε από το Ελληνικό.
Στα διοικητικά όρια του Δήμου Αλίμου, όπως αυτά καθορίζονται με την παραπάνω Απόφαση, περιλαμβάνεται ο Άγιος Κοσμάς (Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά), καθώς και τμήμα του πρώην Αεροδρομίου.
Το Εθνικό Κτηματολόγιο καταχώρισε στους χάρτες του εν μέρει εσφαλμένα τα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε αιτηθεί τη διόρθωσή τους. Αυτό που ζητάμε, δηλαδή, από το Κτηματολόγιο είναι να απεικονίσει ορθά τα υφιστάμενα και αδιαμφισβήτητα νόμιμα όριά μας και όχι να τα τροποποιήσει.

Κλείνοντας, επισημαίνω ότι ο Δήμος μας θεωρεί ορθή την πρόθεση του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού για προσφυγή στο Υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να αρθεί κάθε παρεξήγηση, αμφισβήτηση ή σφάλμα σχετικά με τα διοικητικά όρια των δύο πόλεων.

Εξυπακούεται, τέλος, ότι το ζήτημα της επένδυσης στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού – Αγ. Κοσμά (πρώην Αεροδρόμιο) αφορά άμεσα τόσο τους 3 Δήμους, μέσα στα όρια των οποίων βρίσκεται ο χώρος (Άλιμος, Αργυρούπολη-Ελληνικό, Γλυφάδα), όσο και την Περιφέρεια Αττικής, το Ελληνικό Δημόσιο και τον Επενδυτή.
Απαιτείται συνεργασία και συνεννόηση ανάμεσα σε όλους για πολλά και σοβαρά ζητήματα που εξακολουθούν να εκκρεμούν.

Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία,

Ανδρέας Κονδύλης
Δήμαρχος Αλίμου

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.