Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου: Ένταση για την κατεδάφιση της κατειλημμένης καφετέριας στον Ασύρματο (VIDEO)
Πενήντα περίπου άτομα της “Ανοιχτής συνέλευσης κατοίκων Μπραχαμίου” και μέλη  από συλλογικότητες των γύρω περιοχών, που αντιδρούν στην κατεδάφιση της κατειλημμένης καφετέριας στο πάρκο του Ασυρμάτου, παρενέβησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ζητώντας να συζητηθεί το θέμα και να τοποθετηθούν  οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ακολούθησε ένταση και αποφασίστηκε να γίνει ψηφοφορία. Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε να μη συζητηθεί το θέμα της καφετέριας. Η απόφαση αυτή εξαγρίωσε τους συγκεντρωμένους που άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Notia.grΚάνε like για να μαθαίνεις αμέσως ότι συμβαίνει δίπλα σου. Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.

(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

 ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΑΝ 
Παρέμβαση στο δημοτικό συμβούλιο για την κατεδάφιση της κατειλημμένης καφετέριας στον Ασύρματο

Την Τετάρτη 25/1 παρεμβήκαμε στην έναρξη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αγίου Δημητρίου γύρω στα 50 άτομα για το θέμα της κατεδάφισης της κατειλημμένης καφετέριας στο πάρκο του Ασυρμάτου. Ζητήσαμε να μπει πριν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, να τοποθετηθούν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και βγάλουν ψήφισμα ότι είναι αντίθετοι στην κατεδάφιση.

Συνοπτικά, να σημειώσουμε ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2017 έχει εγκριθεί κονδύλι 74.000 ευρώ για την κατεδάφιση της καφετέριας. Τα άλλα έργα που έχει αποφασίσει να κάνει φέτος η δημοτική αρχή στον Ασύρματο, μέχρι να βρει λεφτά για να υλοποιήσει τη μελέτη ανάπλασης που διαθέτει, είναι μια παιδική χαρά και ένα πάρκο εκτόνωσης σκύλων. Κανένα από τα δύο δεν προβλέπεται να γίνει στη θέση που βρίσκεται σήμερα η κατειλημμένη καφετέρια.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δασόπουλος Νίκος και η δήμαρχος Μαρία Ανδρούτσου, με μια προμελετημένη κίνηση, όπως φάνηκε, μας χαρακτήρισαν κατευθείαν μπράβους και τρομοκράτες και διέκοψαν το δημοτικό συμβούλιο. Ύστερα από αντιδράσεις, δικές μας αλλά και δημοτικών συμβούλων, αποφάσισαν τελικά να γίνει ψηφοφορία για το αν θα συζητηθεί το θέμα της κατεδάφισης. Στην ψηφοφορία, ο συρφετός των τέως πασόκων και νυν ανεξαρτητοσυριζαίων δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να συζητηθεί το θέμα και να πουν την γνώμη τους.

Ύστερα από αυτό, ματαιώσαμε το δημοτικό συμβούλιο. Οι δράσεις ενάντια στην κατεδάφιση της κατειλημμένης καφετέριας θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα.

Ανοιχτή συνέλευση κατοίκων Μπραχαμίου, συλλογικότητες και αλληλέγγυοι/ες
από τις γύρω περιοχές

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.