Πανιώνιος- Ολυμπιακός: Σοβαρά επεισόδια με τραυματίες στη Νέα Σμύρνη




epeinea

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν πριν από τον αγώνα μπάσκετ γυναικών ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, στο κλειστό γήπεδο της Νέας Σμύρνης.

Περίπου 100 οπαδοί της ομάδας του Πειραιά θέλησαν να μπουν στο γήπεδο της οδού Αρτάκης. Τα κατάφεραν περνώντας από μια ανοιχτή πόρτα και αφού συνεπλάκησαν με οπαδούς του Πανιωνίου κάθισαν σε μια πλευρά της εξέδρας. Στη συνέχεια αποφάσισαν να βγουν έξω και τότε ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν και τραυματίες, καθώς αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι είδα κάποιους με αίματα στο κεφάλι τους.

Τα επεισόδια ήταν εκτεταμένα και συνεχίστηκαν και έξω από το γήπεδο. Ο αγώνας επρόκειτο να αρχίσει στις 12:30. Όταν διαλύθηκαν οι οπαδοί και σταμάτησαν τα επεισόδια κρίθηκε ότι δεν υπήρχε φόβος να αρχίσει ο αγώνας.

Οι διαιτητές σε συνεννόηση με την Αστυνομία, ζήτησαν να εκκενωθεί το γήπεδο (από τους οπαδούς και των δύο ομάδων) και να διεξαχθεί κανονικά η αναμέτρηση χωρίς φιλάθλους. Το παιχνίδι άρχισε με καθυστέρηση μιας ώρας.

Αμέσως με το που έγιναν γνωστά τα όσα θλιβερά διαδραματίστηκαν στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, με τα επεισόδια εντός και εκτός γηπέδου, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα μπάσκετ γυναικών μεταξύ του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ζήτησε να ενημερωθεί εκτενώς και αναλυτικά.
Ο κ. Γιώργος Βασιλειάδης επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές και βρίσκεται σε διαρκή επαφή, ώστε να έχει απόλυτη εικόνα για το τι έχει συμβεί και ποια είναι η εξέλιξη.

Από το περιβάλλον του υφυπουργού επανέλαβαν ότι τέτοια περιστατικά βίας δεν αρμόζουν στο πνεύμα του αθλητισμού και τόνισαν με σαφή τρόπο πως η Κυβέρνηση έχει εκφράσει πολλάκις, μέσω της Αθλητικής ηγεσίας της χώρας, την κατηγορηματική πρόθεσή της να πατάξει τις πηγές από τις οποίες εκπορεύεται αυτή η βία.

Ο κ. Βασιλειάδης θα ζητήσει τις εκθέσεις της Αστυνομίας, καθώς και όλων των αρμοδίων φορέων για τη διεξαγωγή του αγώνα, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η νομιμότητα με απόλυτη αυστηρότητα προς πάσα κατεύθυνση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.