Ο Τροβαδούρος του Giuseppe Verdi στην Ηλιούπολη
iltrova

(IL TROVATORE του Giuseppe Verdi από την ομάδα OperAttack,
στο Θέατρο του Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης, την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 8 μ.μ.) H ομάδα OperAttack σκηνοθετεί την όπερα Il Trovatore (Ο Τροβαδούρος) του Giuseppe Verdi σε κείμενα του Salvatore Cammarano και του Leone Emanuele Bardare. Επιθυμία της ομάδας αποτελεί πρωταρχικά να εισακουστεί το λιμπρέτο της όπερας, αλλά και να παρουσιαστούν οι σκηνές μέσα από ένα αισθητικό και εικαστικό αποτέλεσμα που βασίζεται στην σωματικότητα των ερμηνευτών, τονίζοντας την τραγικότητα της ιστορίας.

Η πλοκή του έργου διαδραματίζεται στην παράσταση στη σημερινή εποχή, στην εμπόλεμη Μέση Ανατολή, όπου η έξαρση πόνου, πόθου και εκδίκησης που διακατέχουν τους ήρωες, τους ωθούν σε έντονες καταστάσεις. Ο Κόμης ντι Λούνα (Il Conte di Luna) είναι ερωτευμένος με την Λεονόρα (Leonora). Θα ήθελε να απαλλαγεί από το αντίπαλο δέος, τόσο στον πόλεμο όσο και στον έρωτα, τον τροβαδούρο Μανρίκο (Manrico) που υμνεί τον έρωτα και κυριαρχεί στην καρδιά της Λεονόρας. Το ζευγάρι συνδράμουν και οι πιστοί τους σύντροφοι Ruiz (Ρουίζ) και Ines (Ινές). Ο κόμης, όμως, δεν γνωρίζει ότι ο Μανρίκο είναι στην πραγματικότητα ο αδελφός του, που όλοι θεωρούν νεκρό και που είχε άλλοτε απαχθεί από την τσιγγάνα Ατζουτσένα (Azucena), προκειμένου να εκδικηθεί τον άδικο θάνατο της μητέρας της που καταδικάστηκε σε θάνατο στην πυρά. Η Ατζουτσένα μεγάλωσε τον τροβαδούρο σαν γιο της. Αυτή και μόνο γνωρίζει τη σχέση που ενώνει τους δύο άνδρες.

Η αλήθεια θα αποκαλυφθεί την ύστατη στιγμή, όπου ο Κόμης ντι Λούνα θα οδηγήσει τον Μανρίκο στον θάνατο.

Ερμηνευτές:
Leonora: Μαρία Μακαρώνη
Azucena: Φωτεινή Αθανασάκη
Manrico: Αντώνης Μπατσάκης
Conte di Luna: Θάνος Καρακάσης
Ines: Μαρία Ρουμάνη
Ruiz: Παναγιώτης Παντούλιας

Σκηνοθεσία: Αντωνία Βασιλάκου
Μουσική προετοιμασία-πιάνο: Δημήτρης Βεζύρογλου
Σκηνογραφία: Μαρία Καραθάνου
Σχεδιασμός φωτισμού: Αλέξανδρος Πολιτάκης
Οργάνωση παραγωγής: Μαρία Μακαρώνη

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016
Ώρα έναρξης: 8 μ.μ.
Θέατρο Δημαρχιακού Μεγάρου Ηλιούπολης
(Σοφ. Βενιζέλου & Κουντουριώτου)

Είσοδος ελεύθερη

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.