Ο δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει στη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων




Στο 10ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα συμμετείχε ο Δήμος Ηλιούπολης,

δηλώνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον του για μια εθνική υπόθεση υπερηφάνειας, αξιοπρέπειας και αποκατάστασης του διεθνούς δικαίου.

Τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο εκπροσώπησε η υπεύθυνη του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης της Ηλιούπολης κα Ελένη Κατωμελίτη.

Η υπόθεση της διεκδίκησης των Επανορθώσεων που εκκρεμεί ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία αφορά στις επανορθώσεις λόγω του πολέμου και της κατοχής που οφείλει η Γερμανία στην Ελληνική Πολιτεία, στην αποζημίωση των θυμάτων, στην απόδοση του αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου και τέλος στην επιστροφή των Αρχαιολογικών Θησαυρών.

Ο συνεχής και αδιάκοπος αγώνας κατέληξε στην απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης του 2012, η οποία ναι μεν δέχθηκε την κρατική ασυλία της Γερμανίας, αναγνώρισε όμως πανηγυρικά το απαράγραπτο δικαίωμα των θυμάτων για αποζημίωση με ευθύνη των κρατών.

Η δικαστική διαμάχη επί Ιταλικού εδάφους συνεχίζει να παράγει μέχρι και σήμερα θετικά αποτελέσματα. Μέσα από τις ιταλικές αποφάσεις (με μια πρόσφατη θετική απόφαση του Ιταλικού Συνταγματικού Δικαστηρίου το 2014 αμφισβητείται η ασυλία της Γερμανίας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας) αναδιαμορφώνεται το Διεθνές Δίκαιο των Ενόπλων Συρράξεων και ιδιαίτερα ο κλάδος του Ανθρωπιστικού Δικαίου.

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχει ενεργά και παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις με μια στάση τιμής και συνέπειας για την προάσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων και των εθνικών συμφερόντων της Ελλάδας.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.