Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του αγώνα δρόμου «Run The Lake 2016»
Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου  «Run The Lake 2016», την Κυριακή 18/12/2016,  (08:30 – 12.30), θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις κατωτέρω οδούς και λεωφόρους περιοχής Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης:

Λ. Αθηνάς – Λ. Ποσειδώνος – Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Δήμητρας και Βασ. Κων/νου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Απόλλωνος, καθ’ όλο το μήκος της.
Λητούς, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Απόλλωνος και Καβουρίου.
Λ. Καβουρίου, καθ’ όλο το μήκος της.
Ακτής, καθ’ όλο το μήκος της.
Δημ. Λαμπράκη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Καβουρίου και Κρόνου και στα δύο (2) ρεύματα κυκλοφορίας.
Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στον παραπάνω οδικό άξονα και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Για 5η συνεχή χρονιά το Run the Lake, ο αγώνας θεσμός, «τρέχει» στη μαγευτική Λίμνη Βουλιαγμένης την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 09.00 το πρωί.

Το Run the Lake, δεν είναι απλά άλλος ένας αγώνας δρόμου, αποτελεί μια προσπάθεια ανάπτυξης και διάδοσης του τρεξίματος ως μέσου άθλησης, υγιεινού τρόπου ζωής, εκτόνωσης και ψυχαγωγίας.

Αυτή τη χρονιά ο αγώνας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αφού τα έσοδά του θα διατεθούν αποκλειστικά για την κάλυψη μέρους των νοσηλίων του Πρωταθλητή Μαραθωνίου Δρόμου και βασικού συντελεστή  του Runthe Lake, Κυριάκου Λαζαρίδη, ο οποίος νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης μετά από καρδιακό επεισόδιο που υπέστη τον Ιούνιο του 2016.

Οι συμμετέχοντες δρομείς αρχάριοι αλλά και έμπειροι, θα αγωνιστούν στο τρέξιμο 10.000m δίπλα στη θάλασσα, σε μια καταπράσινη διαδρομή από τη Λίμνη έως το Λαιμό της Βουλιαγμένης δίπλα στην θάλασσα. Σε αυτή την πανέμορφη διαδρομή οι αθλητές αντιμετωπίζουν διακυμάνσεις στην κλίση του εδάφους καθώς και αρκετές στροφές γεγονός που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για έναν αγώνα εξίσου ενδιαφέροντα όσο και απαιτητικό. Ιδιαίτερης σημασίας είναι και ο παιδικός αγώνας 2.000 μ. που συγκεντρώνει πάντα πολυάριθμες συμμετοχές, αλλά και το πιο ένθερμο χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους. Οι μικροί αθλητές μαθαίνουν στην πράξη τις αξίες της ευγενούς άμιλλας και του ευ αγωνίζεσθαι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι υλοποιώντας το νόημα του μηνύματος «Τρέχω… και προσφέρω», βασικού συνθήματος του Run the Lake, από τα έσοδα του περυσινού αγώνα χρηματοδοτήθηκαν και ολοκληρώθηκαν εργασίες ανακαίνισης στο Κέντρο Υγείας Βάρης, καθώς και η αγορά μηχανισμού ψύξης – θέρμανσης. Το συνολικό ποσό που δόθηκε για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας Βάρης ανήλθε στα 1750 ευρώ. Στο ίδιο πλαίσιο, καλύφθηκαν ανάγκες για την αγορά τροφίμων από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Βάρκιζας, συνδράμοντας στη σίτιση 30 οικογενειών για ένα χρόνο, συνολικής αξίας 1700 ευρώ. 

Με στόχο πάντα όχι μόνο τη διάδοση του αθλητισμού και την ανάδειξη της μοναδικής φυσικής ομορφιάς της περιοχής, αλλά κυρίως την στήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, τα έσοδα του αγώνα Run The Lake προσφέρουν κάθε χρόνο βοήθεια όπου αυτή κρίνεται απαραίτητη.

Η συνδιοργάνωση του αγώνα πραγματοποιείται από τον Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής (ΟΑΠΠΑ) του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, τη Λίμνη Βουλιαγμένης και το Σύλλογο Δρομέων Νοτίων Προαστίων Αττικής «ΕΥΚΛΗΣ».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.