“Εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων”
tastanisoasa

(Aνακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ) “Άγνωστοι” κουκουλοφόροι την Κυριακή 4-12-2016 επιτέθηκαν και βανδάλισαν το αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) και μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής (ΝΕ) Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Ταστάνη.

Ο Τάσος Ταστάνης ως ενεργός πολίτης αγωνίζεται επί πολλά χρόνια για τον χώρο του Ελληνικού, για τον Υμηττό, για τα Αστέρια Γλυφάδας, για την φιλοξενία των προσφύγων ενάντια σε ρατσιστικά φαινόμενα και πάνω απ΄ όλα ανέλαβε το καθήκον ως πρόεδρος του ΟΑΣΑ να εργαστεί για δημόσιες αστικές συγκοινωνίες στην υπηρεσία του πολίτη.

Η ενέργεια αυτή είναι συνέχεια και άλλων βίαιων ενεργειών, που συμβαίνουν στη Νότια Αθήνα, που ο χρόνος εκδήλωσής τους αφήνει πολλά ερωτηματικά ως προς τα κίνητρα των δραστών.

Όποτε η ΝΕ αναλάμβανε πρωτοβουλία για παρέμβαση στις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του Ελληνικού, για κοινόχρηστο Μητροπολιτικό Πάρκο, γινότανε επίθεση στα γραφεία της Οργάνωσης Μελών (ΟΜ) Γλυφάδας του ΣΥΡΙΖΑ (δυο φορές).

Μετά την παραχώρηση του Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο από την Κυβέρνηση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση προς κοινόχρηστη χρήση από τους πολίτες, οι “’άγνωστοι” έσπασαν με πέτρες τα τζάμια στα γραφεία ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Δημητρίου.

Δεν είχε προλάβει να γίνει καλά – καλά γνωστή η ψήφιση του νόμου για παραχώρηση της παραλίας του Φαληρικού Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής το καλοκαίρι 2016 και οι “άγνωστοι” έσπασαν τις τζαμαρίες των ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ της περιοχής (Καλλιθέας και Ταύρου την ίδια μέρα).

Πριν λίγες ημέρες βγήκε στο φως το σκάνδαλο με τα χιλιάδες πλαστά εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών Αθήνας και οι “άγνωστοι” επιτέθηκαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του προέδρου του Οργανισμού.

Πριν μια εβδομάδα επιτροπή ενεργών πολιτών, μεταξύ των οποίων και ο Τάσος Ταστάνης, συναντήθηκαν με τις γενικές γραμματείς του Υπουργείου Περιβάλλοντος και διαβεβαίωσαν ότι ο Υμηττός δεν θα μείνει χωρίς προστασία, παρά τις προσφυγές και οι “άγνωστοι” επιτέθηκαν στο σπίτι του.

Η πολιτική διαφωνία και αντιπαράθεση είναι καλοδεχούμενη. Το σύνθημα «χτυπήστε τον Ταστάνη», που γράφτηκε στον τοίχο του σπιτιού δεν είναι πολιτικό. Η χρονική αλληλουχία και οι “συμπτώσεις” είναι αμείλικτες.

Οι πράξεις αυτές, που θυμίζουν ενέργειες εκφοβισμού μαφίας, είναι υπέρ των συμφερόντων που θέλουν να επενδύσουν άνευ όρων στο Ελληνικό, να εκμεταλλευτούν το βουνό του Υμηττού, να ιδιωτικοποιήσουν τις αστικές συγκοινωνίες και να οικειοποιηθούν τον δημόσιο χώρο.

Είναι εκτέλεση συμβολαίων υπέρ των οικονομικών συμφερόντων, ενάντια στα συμφέροντα των πολλών, ενάντια στο ταξικό συμφέρον των αδυνάτων.

Τέτοιες ενέργειες δεν θα μας κάνουν να αναστείλουμε τους αγώνες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.