Δημοπρατούνται οι πεζογέφυρες σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο




Στην κατασκευή έξι πεζογεφυρών σε βασικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου Αττικής που θα θωρακίσουν την ασφαλή διέλευση των πεζών προχωρά το υπουργείο Υποδομών.

Με απόφαση του ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, έδωσε εντολή για την άμεση δημοπράτηση του έργου, υπογράφοντας την έγκριση δέσμευσης ποσού 13 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για σημαντικά έργα υποδομών, που θα συμβάλλουν πρωταρχικώς στην ασφάλεια, τη βελτίωση και βεβαίως στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

«Οι διαδικασίες δημοπράτησης για την ταχύτατη ανάθεση της κατασκευής των έξι πεζογεφυρών ξεκινούν άμεσα και εντάσσονται στο πλαίσιο ορθών πολιτικών που προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, για την οδική ασφάλεια των πολιτών, με συγκεκριμένα έργα υποδομών. Έργα, τα οποία ανέκαθεν ήταν στο περιθώριο και σήμερα η κατασκευή τους θα δώσει λύσεις και θα ικανοποιήσει χρόνια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υποδομών.

Επιπλέον με εντολή του υπουργού Υποδομών η αρμόδια διεύθυνση Ασφαλείας Οδικών Υποδομών, συλλέγει στοιχεία για τις θέσεις υψηλής επικινδυνότητας στους οδικούς άξονες όλης της επικράτειας. Στόχος είναι να δρομολογηθούν κατασκευαστικές παρεμβάσεις, οι οποίες θα άρουν την επικινδυνότητα αυτή και θα εξασφαλίσουν την ασφαλή διέλευση των πολιτών.
Οι θέσεις που θα κατασκευαστούν οι έξι πεζογέφυρες είναι:
– Λεωφόρος Ποσειδώνος και Λεωφόρος Καλαμακίου, Άλιμος.
– Λεωφόρος Κηφισίας και Πανόρμου, Αθήνα.
– Λεωφόρος Μεσογείων και ΙΚΑ Αγίας Παρασκευής, Αγία Παρασκευή.
– Λεωφόρος Αθηνών-Σχολές Προβατά, Χαϊδάρι.
– Λεωφόρος Ποσειδώνος και Αφροδίτης-Παλαιό Φάληρο.
– Λεωφόρος Αθηνών-Παλατάκι, Χαϊδάρι.

protothema.gr

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.