Δικαίωση για Βαρβιτσιώτη
Αν και έχουν μεσολαβήσει έξι χρόνια, το Τριμελές Πρωτοδικείο Αθηνών «ανέδειξε» ως νικητή των δημοτικών εκλογών της Γλυφάδας το 2010 τον πρώην υποψήφιο και νυν βουλευτή της Ν.Δ., Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, δίνοντας τέλος σε μια πολύκροτη υπόθεση.

Με ποινή φυλάκισης 18μηνών, στέρηση του πολιτικού αξιώματος του δημοτικού σύμβουλου και χρηματική ποινή, το Πρωτοδικείο καταδίκασε τους πρώην δημάρχους Γλυφάδας Κώστα Κόκκορη και Στέλιο Λανδράκη, για «δωροδοκία για εκλογή» για τον πρώτον και «δωροληψία για εκλογή» για τον δεύτερο, δικαιώνοντας τον τότε υποψήφιο δήμαρχο Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Οι 52 ψήφοι που έκριναν το δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010 και αρκετές δεκάδες ακόμη, εκλέγοντας για δήμαρχο τον Κώστα Κόκκορη, όπως έκρινε η Δικαιοσύνη, προήλθαν εξαιτίας της αδιαφανούς συνδιαλλαγής που φέρεται να έκαναν οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Κόκκορης-Παπαδόπουλος (ο οποίος απεβίωσε) -Λανδράκης που επιχείρησαν στο δεύτερο γύρω να συνασπιστούν εναντίον του πρώην υπουργού Ναυτιλίας και σημερινού βουλευτή της Ν.Δ.

Ανάμεσα στις δύο Κυριακές των εκλογών του Νοεμβρίου του 2010, οι τρεις επικεφαλής φαίνεται πως υπέγραψαν ένα «Συμφωνητικό Συνδιοίκησης» με υποσχέσεις για να συνασπιστούν εναντίον του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος είχε περάσει πρώτος στο δεύτερο γύρο με ποσοστό 29,6% έναντι του Κώστα Κόκκορη με ποσοστό 26,84%.

Με τον τρόπο αυτό φαίνεται πως διασφαλιζόταν όχι μόνο η υπόσχεση εκ μέρους του Κ. Κόκκορη εκχώρησης διοικητικών θέσεων στο Δήμο προς τους κυρίους Λανδράκη και Παπαδόπουλο, αλλά και η εκχώρηση σημαντικού χρηματικού ποσού, σύμφωνα πάντα με τις μαρτυρίες, προκειμένου να στηρίξουν τον κ. Κόκκορη στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών του 2010. Ο κ. Λανδράκης φέρεται να είχε προτείνει αντίστοιχης μορφής παράτυπη συμφωνία και στον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο οποίος, όμως, την είχε απορρίψει κατηγορηματικά.

Τελικά, στις επαναληπτικές εκλογές ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχασε τη δημαρχία με διαφορά λίγων ψήφων. Ελαβε 11.206 ψήφους έναντι του «μετώπου» που είχαν συγκροτήσει οι αντίπαλοί του, το οποίο και έλαβε 11.258 ψήφους. Συνολικά στις εκλογές του 2010 υποψήφιοι για τη δημαρχία της Γλυφάδας ήταν οι Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κώστας Κόκκορης, Στέλιος Λανδράκης, Οδυσσέας Παπαδόπουλος, Αθηνά Λυγνού, Σταύρος Τάσσος και Φώτης Αθανάσιος. Στη συνεδρίαση του δικαστηρίου την περασμένη Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου, οι δύο κατηγορούμενοι πρώην δήμαρχοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έκαστος, ενώ επεβλήθη η στέρηση του αξιώματος του δημοτικού συμβούλου για ένα χρόνο στον Κώστα Κόκκορη, καθώς και πρόσθετη χρηματική ποινή και στους δύο.

Αναστασία Βαμβακά-eleftherostypos.gr
[email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.