Χωρίς πόρτες οι τουαλέτες στο 1ο δημοτικό Βούλας




Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους γονείς και μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου Βούλας το γεγονός πως οι τουαλέτες του σχολείου δεν έχουν πόρτες με αποτέλεσμα τα παιδιά που τις χρησιμοποιούν να είναι σε κοινή θέα με τα υπόλοιπα.

Σε επικοινωνία που είχε γονιός με το notiareport.gr εξέφρασε τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και αρκετό καιρό.

«Έχω το παιδί μου στο 1ο δημοτικό Βούλας. Από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι δυο τουαλέτες δεν έχουν πόρτα. Η μια είναι πάντα κλειδωμένη γιατί είναι χαλασμένη. Η διευθύντρια έχει κάνει αίτηση στον δήμο αλλά δεν έχει ασχοληθεί κάνεις με το θέμα ,με αποτέλεσμα 2-3 παιδάκια μέχρι στιγμής, να έχουν έρθει σε θέση να είναι στην τουαλέτα με “θεατές” τους υπόλοιπους μαθητές, γιατί δεν υπήρχε άλλη διαθέσιμη με πόρτα».

Σε πιο «επιθετικό» ύφος, άλλος γονιός ανέφερε. «Tα παιδιά στο 1ο δημοτικό Βούλας δεν έχουν πόρτες στις τουαλέτες τους και κάνουν την ανάγκη τους σε δημόσια θέα. Έχει ζητήσει το σχολείο 5 πορτίτσες από τον δήμο εδώ και μήνες και τελικά έκαναν χριστουγεννιάτικο μπαζάαρ για να της βάλουν μόνοι τους. Έχουνε ρημάξει τον κόσμο γυρνάμε και βάζουν πρόστιμα ακόμα και σε γκαράζ σπιτιών για να έχουν έσοδα.

Πληρώσαμε ένα σκασμό λεφτά αυτές τις μπούρδες τα αγάλματα και όταν έπεσε ένα ανάμεσα σε παιδιά ήταν άφαντοι μέρες σαν δήμος όπως τότε με την ομπρέλα στην τράπεζα. Κλείσανε τις παιδικές χαρές από τον Απρίλιο και ακόμα τις έχουν παρατημένες και κλειστές, έχουν καταντήσει σκουπιδότοποι. Κατά τ άλλα ότι αφορά ηλεκτρολογικά, λάμπες, λαμπάκια, σιδηροκατασκευές, αστεράκια, πέργκολες υπάρχει πυρετός εργασιών».

Τι απαντά ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Σε επικοινωνία που είχε το notiareport.gr με την αρμόδια υπηρεσία, μας ανέφερε πως το πρόβλημα υπάρχει γιατί έχει σπάσει η κάσα. Οι πόρτες θα επισκευαστούν εντός δέκα ημερών και θα πληρωθούν από την σχολική επιτροπή και όχι από το bazzar.

ΠΗΓΗ:notiareport.gr 

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Χωρίς πόρτες οι τουαλέτες στο 1ο δημοτικό Βούλας

  • 01/05/2017 at 5:30 μμ
    Permalink

    ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΤΟΥΑΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.
    1. Καταστροφές , κλοπές: Κλείδωμα μετά τις 8μ.μ. Διακοπή παροχής νερού. Ίσως δημιουργία λουτρών σε άλλη θέση για την καθαριότητα κάποιων, πχ αστέγων, ναρκομανών κλπ.
    2. Το χαρτί «υγείας». Το κλέβουν, γεμίζουν οι κάδοι και ο χώρος γύρω με χρησιμοποιημένα κομμάτια, βουλώνουν οι αποχετεύσεις:
    ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του. H νέα ελληνική εφεύρεση στο πεδίο των μπιντέ, το ΚΟ BIDET (www.mpinteamea.gr) δίνει αυτή τη δυνατότητα. 100% αποτελεσματικό. Ακριβής στόχευση και έτσι λίγο το νερό που διοχετεύεται προς το σώμα του χρήση. Πειράματα έδειξαν ότι το σκούπισμα στη συνέχεια για το καθαρό νερό με χαρτί δεν είναι απαραίτητο. Έτσι δεν υπάρχει κίνδυνος να ακουμπήσουν τα ρούχα στο πάτωμα. Επί πλέον καθώς, για τις γυναίκες ιδίως, δε χρειάζεται να σηκωθούν για να «σκουπιστούν», δε γίνονται θέαμα για ηδονοβλεψίες. Επίσης: παρ όλο που δε χρειάζεται, για τους σχολαστικούς υπάρχει δυνατότητα, ρίχνοντας 1-2 σταγ. Ιωδιούχου διαλύματος πάνω στο στόμιο του σωλήνα πίδακα, εξασφαλίζουν πλήρη αντισηψία.
    3. Μερικοί ανεβαίνουν πάνω στη λεκάνη, καταστρέφοντας το καπάκι: Αυτό μπορεί να εμποδιστεί με την στέρεη τοποθέτηση μεταλλικών μπαρών πάνω απ τη λεκάνη, σε ορισμένο ύψος, ώστε να εμποδίζεται
    το ανέβασμα πάνω στη λεκάνη, χωρίς βέβαια να εμποδίζεται το κάθισμα σ αυτό.
    4. Για να μην κλέβουν το ΚΟ BIDET, δυνατόν αυτό να αφαιρείται κάθε βράδυ, αν δεν κλειδώνεται η τουαλέτα. Η αφαίρεση και επανατοποθέτηση του είναι πολύ εύκολη υπόθεση 2-3 λεπτών. Ακόμα ένα νέο ΚΟ ΒΙDΕΤ δεν κοστίζει πάνω από 20 ευρώ στη λιανική.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.