2.600.000 ευρώ για τη δημιουργία Πολυχώρου, στο Ελληνικό
polyxorosargy

Aίθουσα πολλαπλών χρήσεων, περίπου 2.000 τ.μ.  αξίας 2.6,εκ ευρώ, θα αποκτήσει το Ελληνικό,  στην Λ. Ιασωνίδου στο 1ο Δημοτικό  Σχολείο.

Ικανοποιείται έτσι ένα πάγιο αίτημα του λαού της πόλης για έναν πολυχώρο αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στις 29 Νοεμβρίου ψηφίστηκε από την Περιφέρεια Αττικής η οποία και θα χρηματοδοτήσει εξ ολοκλήρου το έργο, η έγκριση των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης για την κατασκευή πολυχώρου εκδηλώσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού (Ιασωνίδου 52 & Χρυσ. Τραπεζούντος) στο Ελληνικό.

Ο πολυχώρος αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση σε περίπου 2 χρόνια. Θα αποτελείται από υπόγειο χώρο, ισόγειο, πρώτο όροφο και πατάρι συνολικού εμβαδού 2.000τ.μ. περίπου. Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα υλοποιηθεί από τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης.

Ο Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:

Είναι μία ιστορική ημέρα για το Ελληνικό. Άλλη μία προεκλογική μας δέσμευση υλοποιείται μετά την έγκριση του σχεδίου από την Περιφέρεια Αττικής. Σε λίγο καιρό το Ελληνικό θα αποκτήσει τον πρώτο ιδιόκτητο υπερ-σύγχρονο πολυχώρο στον οποίο φορείς και σύλλογοι της πόλης θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν για τις εκδηλώσεις τους αλλά και οι μαθητές για τις ανάγκες του σχολείου τους και τις αθλητικές τους δραστηριότητες. Το επόμενο διάστημα θα δημοπρατηθεί το έργο ώστε ο εργολάβος να εγκατασταθεί το συντομότερο δυνατόν.

Την μελέτη του έργου ξεκίνησε ο πρ. Δήμαρχος Ελληνικού Νάκης Εφραιμίδης ενώ επί δημαρχίας Χρήστου Κορτζίδη παρά τις προσπάθειες που έγιναν δεν κατέστη δυνατόν να υλοποιηθεί. Δώδεκα χρόνια μετά το έργο ξεκινά με την δική μας διοίκηση αφού έγιναν πολλές αλλαγές στην αρχική μελέτη η οποία επικαιροποιήθηκε και βελτιώθηκε σύμφωνα με το νέο νομοθετικό πλαίσιο

Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την Περιφερειάρχη κ. Δουρού, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καπάταη αλλά και την τεχνική υπηρεσία της Περιφέρειας και του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που συντέλεσαν ώστε αυτή η μελέτη που τόσα χρόνια είχε κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας να προχωρήσει και να υλοποιηθεί προς όφελος των πολιτών του Ελληνικού και των παιδιών μας. Η αναγέννηση του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
(ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.