Ξεκίνησε σήμερα το λιομάζωμα στον Άλιμο (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)
 liomaalimos

Εργαζόμενοι στο τμήμα Περιβάλλοντος με τη συνδρομή εθελοντών, άρχισαν από το πρωί να μαζεύουν τις ελιές με τον παραδοσιακό τρόπο, από τους δρόμους και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Το λάδι  θα διανεμηθεί σε φτωχές και άπορες οικογένειες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Συνολικά το λάδι που είχε βγει πέρυσι, από όλες της ελιές, είχε ξεπεράσει τους δύο τόνους. Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος  Καθαριότητας, Περιβάλλοντος & Οικολογίας, Aρτέμης Καραμολέγκος, οι αναλύσεις έδειξαν ότι επρόκειτο για εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με οξύτητα 0,42%. Αξίζει να σημειωθεί ότι το λάδι που έβγαλε η Γλυφάδα, είχε οξύτητα 0,7%.

stigmiotipo-plirous-othonis-8112016-122823-mm-bmp

“Όλος αυτός ο καρπός ή μαζευόταν από αλλοδαπούς ή πήγαινε χαμένος στο πεζοδρόμιο” είπε ο εθελοντής Κώστας Κόλλιας.

“Τώρα με το μάζεμα βοηθάμε τους συνδημότες μας που έχουν ανάγκη. Είναι λίγο επίπονη δουλειά, αλλά εμείς έχουμε μάθει από τα χωριά μας. Σημαντικό ρόλο παίζουν οι κηπουροί του δήμου με τα αλυσοπρίονα που κλαδεύουν τις ελιές γιατί το κλάδεμα της ελιάς είναι τέχνη…”

stigmiotipo-plirous-othonis-8112016-123123-mm-bmp

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

stigmiotipo-plirous-othonis-8112016-123324-mm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-8112016-123027-mm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-8112016-122937-mm-bmp

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.