Σεμινάρια στον Άλιμο για μικρούς και μεγάλους




 

mesakhpos

Αναγνωρίζω τα αισθήματά μου, τα εκφράζω και μεγαλώνω με τις Μάρω Μάνθου και Παυλίνα Μάρβιν.
Ένα ταξίδι στην αυτοαποδοχή και την έκφραση των συναισθημάτων με τη βοήθεια των παραμυθιών και της τεχνικής του σωματικού θεάτρου. Η ανάπτυξη της Συναισθητικής Νοημοσύνης σηµαίνει ανάπτυξη δεξιοτήτων: ικανότητα αντίληψης, αναγνώρισης και κατανόησης των συναισθημάτων, δημιουργία του εσωτερικού συμβολικού χώρου για την ανάπτυξη και αποδοχή των συναισθημάτων, προσωπική υπευθυνότητα, εκπλήρωση υποχρεώσεων, αυτοεπίγνωση αυτοαποδοχή, σεβασµό στη διαφορετικότητα, εξάσκηση στην εύρεση τρόπων επίλυσης συγκρούσεων και προβλημάτων, συνεργασία.
Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη της πιο θεμελιώδους ανθρώπινης ικανότητας: της ενσυναίσθησης, δηλαδή της ικανότητας που αποκτά κανείς να «μπαίνει» στη θέση του άλλου, να τον συναισθάνεται, να αναγνωρίζει, να κατανοεί και να αποδέχεται τα συναισθήµατά και τη διαφορετικότητά του.

mesakhpos1

Κατανοώ, αποδέχομαι, αγαπώ
με τις Μάρω Μάνθου και Παυλίνα Μάρβιν
Μέσα από το παιχνίδι, το θέατρο και τον λόγο θα διερευνήσουμε τους τρόπους με τους οποίους η κατανόηση και η αποδοχή μας βοηθούν να αγαπήσουμε και να μοιραστούμε βαθιά. Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης είναι απαραίτητη για την καλλιέργεια της πιο θεμελιώδους ανθρώπινης ικανότητας: της ενσυναίσθησης∙ της δυνατότητας, δηλαδή, που ενυπάρχει στον καθένα μας, ώστε να «μπαίνει» στη θέση του άλλου, να τον συναισθάνεται, να αναγνωρίζει, να κατανοεί και να αποδέχεται τα συναισθήµατά και τη διαφορετικότητά του. Δημιουργώντας, ατομικά και συλλογικά, θα αποκτήσουμε, όχι μόνο ανεκτίμητους τρόπους έκφρασης, αλλά και χρήσιμα εργαλεία αυτογνωσίας για μία πιο ουσιαστική σχέση με τον εαυτό μας, τους αγαπημένους μας και τον κόσμο.

Μάρω Μάνθου  Παυλίνα Μάρβιν

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.