Ποια συμπεριφορά θα πρέπει να έχουν τα παιδιά απέναντι στα ζώα




stigmiotipo-plirous-othonis-16112016-30558-mm-bmp

Πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 16-11-2018 η δεύτερη Φιλοζωική εκπαίδευση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο σχολείο του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με την εθελοντική ομάδα Ζω.ΕΣ (Ζωοφιλικές Εκπαιδεύσεις Σχολείων).

Οι εθελόντριες της ομάδας επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί το σχολείο και μίλησαν στα παιδιά της Α’ και της Β’ τάξης για τα θέματα των δεσποζόμενων και των αδέσποτων ζώων.

Στην παρουσίασή τους δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουν τα παιδιά απέναντι στα ζώα. Πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους σε περίπτωση που συναντήσουν κάποιο αδέσποτο ζώο και παράλληλα πώς να προστατεύουν, να φροντίζουν και να αγαπάνε τα ζώα.
Με δημιουργικό τρόπο και βίντεο, τα παιδιά ενημερώθηκαν πως η εγκατάλειψη των δεσποζόμενων ζώων από τους ιδιοκτήτες τους είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται καινούργια αδέσποτα. Κυρίως όμως, ενημερώθηκαν για όλες τις ευθύνες και υποχρεώσεις που απορρέουν από την υιοθεσία ενός ζώου.

Είναι πολύ σημαντικό μέσω των δράσεων αυτών να καλλιεργείται η φιλοζωική συνείδηση των παιδιών και να εντυπώνεται στην ψυχοσύνθεσή τους ο σεβασμός προς τα ζώα ως νομοτέλεια και όχι ως χρέος.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

stigmiotipo-plirous-othonis-16112016-30615-mm-bmp

stigmiotipo-plirous-othonis-16112016-30644-mm-bmp

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.