Παιδί και Κινηματογράφος: «Από το χαρτί… στην οθόνη!»
xartiothoni

Το τμήμα ζωγραφικής και εικαστικής έκφρασης του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.) με υπεύθυνη την εικαστικό & video artist Χρυσάνθη Σιέμπου, συμμετέχει στον πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό κινηματογράφου:

Παιδί και Κινηματογράφος, «Από το χαρτί… στην οθόνη!»Σημαντική παρέμβαση Κονδύλη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Οι Αποκεντρωμένες είναι η ντροπή της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης

Με στόχο την ενίσχυση της δημιουργικότητας των παιδιών, τη βιωματική εκπαίδευση, τη μύηση των παιδιών στον πολιτισμό και ειδικότερα στον κινηματογράφο, διεξάγεται ο πανελλήνιος αυτός διαγωνισμός.
Στον κινηματογράφο λέξεις, εικόνες, κίνηση, ήρωες, εμπλέκονται αρμονικά και μας παρασύρουν στον κόσμο τους.

Οι λέξεις απαιτούν σενάριο, οι εικόνες χρειάζονται φωτογραφίες ή σκίτσα, η κίνηση και ο ήχος απαιτούν την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών. Μια ομάδα παιδιών υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού τους συνεργάζεται για να γίνει μία ταινία.

Η διαδικασία γραφής σεναρίου, είτε αυτό είναι βασισμένο στην πλοκή μιας λογοτεχνικής ιστορίας, είτε αποτελεί καρπό επέκτασης της λογοτεχνικής ιστορίας εισάγει τα παιδιά στη δημιουργική γραφή με τον πιο συναρπαστικό τρόπο.

Η ζωγραφική των σκίτσων ή η λήψη των κατάλληλων φωτογραφιών που συνοδεύουν το κείμενο απελευθερώνει τη φαντασία και ωθεί το παιδί στην έκφραση του καλλιτεχνικού του ταλέντου και στη θέαση του κόσμου μέσα από τη δική του ματιά, μέσα από το δικό του φακό. Παράλληλα, το παιδί καλείται να ασκήσει την κριτική του σκέψη συνδυάζοντας το κείμενο με την κατάλληλη εικόνα που είτε θα ζωγραφίσει είτε θα φωτογραφίσει.

Η οργάνωση πραγματοποιείται  υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων με συνδιοργανωτές το:

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, EΜΣΤ

Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ

Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών

ΜΑΖΙ για την ΕΦΗΒΙΚΗ υγεία

OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού

Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ

Στο διαγωνισμό θα δοθούν βραβεία τριών κατηγοριών (3)

Βραβείο Σεναρίου, Βραβείο Εικόνας,  Βραβείο Σκηνοθεσίας.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016, ΩΡΑ 18:00-20:00, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης ΤέχνηςΕΜΣΤ, Λεωφ. Καλλιρρόης & Αμβρ. Φραντζή (πρώην εργοστάσιο Φιξ), Αθήνα.

Τέλος οι μικροί πρωταγωνιστές του του τμήματος ζωγραφικής και εικαστικής έκφρασης που λαμβάνουν μέρος κάνοντας μια σπουδαία προσπάθεια συντονισμού και παραγωγικότητας είναι οι:

Λεβάκος Κωνσταντίνος

Νεοφώτιστου Ευαγγελία

Μπελεκούκιας Παναγιώτης

Σοιλεμεζή Κυβέλη

Λεμονάκη Κατερίνα

Δελατόλα Μαριλίνα

Προμπονάς Μιχλάλης

Αγγελής Μάριος

Παπακωσταντίνου Βάλια

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X