Ο πρέσβης της Αυστραλίας στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας
stigmiotipo-plirous-othonis-7112016-20648-mm-bmp

 Η Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2016 ήταν μια ξεχωριστή μέρα για το 1ο Γυμνάσιο Βούλας. Ο πρέσβης της Αυστραλίας κ. John Griffin τίμησε το σχολείο με την επίσκεψή του, κηρύσσοντας την έναρξη του 2ου κύκλου του Πολιτιστικού Προγράμματος «Βούλα – Μελβούρνη: χτίζοντας γέφυρες ανάμεσα σε δύο ηπείρους». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης του 1ου Γυμνασίου Βούλας με το ομογενειακό κολλέγιο Alphington Grammar School της Μελβούρνης.

Ο πρέσβης κ. John Griffin τόνισε την ευκαιρία που έχουν οι μαθητές από διαφορετικά μέρη του κόσμου να δουλέψουν μαζί, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, τις ελπίδες τους, να δημιουργήσουν διεθνείς φιλίες μέσω του προγράμματος αυτού. Στη συνέχεια απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με την Αυστραλία. Μαθητές, εκπαιδευτικοί και παραβρισκόμενοι απόλαυσαν τη συζήτηση, που διεξήχθηκε σε ιδιαίτερα θερμό και φιλικό κλίμα.

stigmiotipo-plirous-othonis-7112016-20711-mm-bmpΣημαντική παρέμβαση Κονδύλη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: Οι Αποκεντρωμένες είναι η ντροπή της Ελληνικής δημόσιας διοίκησης

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόρης Κωσταντέλλος, ο κ. Νίκος Βάσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, η κ. Δώρα Τριάντη, Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, η κ. Χριστίνα Δεσποτέρη, Μέλος της Ελληνικής Κοινότητας της Μελβούρνης και ο άνθρωπος που έφερε κοντά τα δύο σχολεία. Στην εκδήλωση συμμετείχε μέσω skype από την Μελβούρνη η κ. Τούλα Τερεζάκη, Υπεύθυνη του Προγράμματος στο Alphington Grammar School. Υπεύθυνες του προγράμματος στο 1ο Γυμνάσιο Βούλας είναι η Δρ. Μαρία Κασκαντάμη, Διευθύντρια του σχολείου, η κ. Γαρδίκη Ιωάννα, Υποδιευθύντρια και η κ. Μεθοδίου Αγγελική, καθηγήτρια Αγγλικών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο blog του προγράμματος http://blogs.sch.gr/voulamelbourne

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X