Η θεραπευτική δύναμη της μουσικής




stigmiotipo-plirous-othonis-8112016-123832-mm-bmp

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 19.00 σας περιμένουμε όλους στην «Εκδήλωση για τη Μουσικοθεραπεία» που διεξάγεται με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας 2016, σε διοργάνωση του Δήμου Αλίμου και του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου (Θ.Ο.Π.Α.Α.), στο Δημοτικό Θέατρο Αλίμου «Κάρολος Κουν», Υψηλάντου και Θησείου, Άλιμος. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία της μουσικοθεραπεύτριας Πελίνας Ευαγγέλου με θέμα: «Η συμβολή της Μουσικοθεραπείας στην ψυχική υγεία και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής ατόμων με ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες». Στη διάρκεια της ομιλίας θα προβληθούν βιντεοσκοπημένα αποσπάσματα από ατομικές συνεδρίες μουσικοθεραπείας.

Επιπλέον, θα γίνει παρουσίαση του νέου Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, υπεύθυνη του οποίου είναι η κ.Ευαγγέλου.

Ο Τομέας Μουσικοθεραπείας του ΘΟΠΑΑ υποδέχεται παιδιά και ενήλικεςμε ήπιες ή σοβαρότερες δυσκολίες και αναπηρίες, δημότες Αλίμου και ετεροδημότες.
Θα ακολουθήσει η προβολή του βραβευμένου στο Φεστιβάλ Δράμας ντοκιμαντέρ «Όταν αρχίζει το τραγούδι» (διάρκεια: 8’), σε σκηνοθεσία Γιάννη Πόθου. Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του μουσικού σχήματος «Ονειρέματα». Το μουσικό πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια των Μ. Χατζηδάκι, Δ.Σαββόπουλου, Π. Ευαγγέλου κ.α..

Info:
Κύρια μέλη του μουσικού σχήματος «Ονειρέματα» είναι η Μαρία, η Μαριαλένα και η Καλλιώ, τρία νέα κορίτσια με υπέροχες φωνές, εκπαιδευόμενες στο Κέντρο Ημέρας του Πανελληνίου Συλλόγου Γονέων και Φίλων Aτόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Aμυμώνη». Τα “Ονειρέματα” δημιουργήθηκαν το 2009 από τη μουσικοθεραπεύτρια Πελίνα Ευαγγέλου στο Κέντρο Ημέρας της Αμυμώνης, ως έργο Κοινωνικής Μουσικοθεραπείας, με κύριο στόχο την κοινωνική ένταξη ευπαθών ομάδων και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής τους. Το μουσικό σχήμα πλαισιώνουν αφιλοκερδώς εξαιρετικοί επαγγελματίες μουσικοί.

Περισσότερες πληροφορίες στο Link: http://www.thopaa.gr/ekdilosi-gia-tin-evropaiki-imera-mousikotherapeias/

Περισσότερες πληροφορίες για τον Τομέα Μουσικοθεραπείας του Θουκιδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου στο Link: http://www.thopaa.gr/tmimata-politismou/tomeas-mousikotherapeias/

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση μας και για όλες τις άλλες εκδηλώσεις που θα γίνουν σε Ελλάδα, Αγγλία, Γερμανία, Δανία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικοθεραπείας στο link: www.europeanmusictherapyday.com

Το βιογραφικό της Πελίνας Ευαγγέλου στο link: http://www.thopaa.gr/people/pelina-evangelou/
Επισυνάπτουμε την αφίσα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης καθώς και την αφίσα της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Μουσικοθεραπείας (EMTC).

Ευχαριστούμε θερμά,

Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.