“Για τη λύση του προβλήματος το λόγο πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες”
stigmiotipo-plirous-othonis-21112016-92301-mm-bmp

(Aνακοίνωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης) Αδικαιολόγητα και τελείως λαθεμένα, η δημοτική αρχή προωθεί την κατασκευή σταθμού διαχείρισης των απορριμμάτων του δήμου μας και των όμορων δήμων, στο χώρο των δημοτικών γηπέδων ποδοσφαίρου που επί δεκαετίες χρησιμοποιεί ο Αθλητικός Σύλλογος Σουρμένων.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Η επιλογή αυτή βλάπτει το συμφέρον του δήμου, των κατοίκων και του περιβάλλοντος, υποβαθμίζει και προσβάλλει το Ελληνικό.

Μέχρι τώρα οι τρεις δήμοι και με τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και με τις σημερινές, μαζί με την περιφέρεια, υποστήριζαν τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης των απορριμμάτων μέσα στο χώρο του πρώην αεροδρομίου, λύση που μπορεί και πρέπει να ενταχθεί στο νέο εθνικό και περιφερειακό σχεδιασμό που ενισχύει την πρόληψη, ανακύκλωση, κομποστοποίηση, επανάχρηση των υλικών.
Η θέση αυτή είναι απολύτως λογική και εφικτή, με μεγάλο περιβαλλοντικό και οικονομικό όφελος για το δήμο μας.

Η δημοτική αρχή όμως την εγκαταλείπει και προτιμά να καταστραφούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου και η έδρα ενός ιστορικού συλλόγου της πόλης μας, για να κάνει σταθμό διαχείρισης απορριμμάτων δίπλα σε κατοικίες, σε σχολεία, σε ρέμα. Χωρίς προηγούμενη ενημέρωση και ουσιαστική συζήτηση, όχι μόνο με τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης αλλά ούτε με το τοπικό και το δημοτικό συμβούλιο!

Υποστηρίζουμε ότι οι αθλητικές εγκαταστάσεις όχι μόνο δεν πρέπει να χαλάσουν, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να βελτιωθούν και να συμπληρωθούν με κλειστό γήπεδο μπάσκετ ή/και κολυμβητήριο.

Η δημοτική αρχή ισχυρίζεται ότι διεκδικεί πολλά και διάφορα από την κυβέρνηση και τον Λάτση στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του πρώην αεροδρομίου και της παραλίας του Ελληνικού.

Γιατί δεν διεκδικεί τη βελτίωση των υπαρχουσών δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία σταθμού διαχείρισης απορριμμάτων σε τμήμα της έκτασης των 6.200 στρ. που καταλαμβάνουν το πρώην αεροδρόμιο και η παραλία;

Γιατί υποτάσσει το συμφέρον του δήμου στους σχεδιασμούς του Λάτση και σε προσωπικές, καιροσκοπικές επιδιώξεις;

Η παράταξή μας θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της για να γίνει αυτό που είναι συμφέρον και δίκαιο για την πόλη και τους κατοίκους και να ακυρωθεί η απαράδεκτη επιλογή της δημοτικής αρχής. Σε κάθε περίπτωση για τη λύση αυτού του σημαντικού προβλήματος το λόγο πρέπει να έχουν οι ίδιοι οι πολίτες.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.