Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το δήμο Αλίμου




aiorakolaz

Με αφορμή τα βότσαλα, τα ξύλα και οτιδήποτε έβγαλε το κύμα του Αιγαίου στη στεριά, αφού το σμίλεψε η Φύση και ο Χρόνος, τα παιδιά παίρνουν μέρος σ΄ ένα «παιχνίδι ανακάλυψης», σε μια ελεύθερη «εξερεύνηση», που αναπτύσσει τη φαντασία, τα συναισθήματα και τις δεξιότητες.
Ο Δήμος Αλίμου, η Δρ. Υρώ Φιλολία με τη συλλογή της «Απίστευτα του Αιγαίου» και η ομάδα εκπαιδευτών του προγράμματος «Αιώρα» προσφέρουν δωρεάν αυτή την ευκαιρία παιχνιδιού για μικρούς αλλά και για μεγάλους, από το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016 μέχρι και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οδό Φαν Βάικ και Λεωφόρο Ποσειδώνος.
(Καθημερινές από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9:30 – 14:30 Σάββατο και Κυριακή από 9:30 – 19:30 / Διάρκεια παιχνιδιού: 2 ώρες).
Για συμμετοχές και περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 210. 9802799.

Βιωματική Εκπαίδευση με Όραμα from Αιώρα on Vimeo.

Τι μπορεί όμως να δημιουργήσουν τα θαλασσινά κύματα, τι μπορεί να ξεβράσει το Αιγαίο και τι τελικά μπορεί να αναγνωρίσει το «μάτι» του καθενός, που να είναι τόσο σημαντικό και αξιοπρόσεχτο; Μικρές γοργόνες και προσκυνητές, μουσικά όργανα, κοσμήματα και ξωκλήσια, ή μήπως θαλάσσια τέρατα και τρομακτικά φαντάσματα; Μέσα από την τέχνη της Φύσης και τα «πέτρινα έργα» από τα βότσαλα αυτής της θάλασσας, του Αιγαίου μας, με τα ξύλα και τα σκουπίδια, που ο ανθρώπινος νους ανασύρει και αναγνωρίζει – ανασύροντας σχήματα και χρώματα των βιωματικών καταγραφών της γνώσης του – δημιουργεί αυτόματα, νέες γνωσιακές ικανότητες.

aiora1

Στους μικρούς μας φίλους, δίνεται η ευκαιρία να «εξερευνήσουν» ελεύθερα τα μοναδικά αυτά εκθέματα της μεγάλης δημιουργού, της Θάλασσας, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα πλήθος ικανοτήτων και συναισθημάτων. Τα παιδιά μπορούν να βιώσουν συναισθήματα χαράς για την ανακάλυψη, χωρίς το φόβο του λάθους, αφού σωστό είναι το τι αναγνωρίζει ο καθένας σε κάθε πέτρινο έργο, να ενισχύσουν την ικανότητα συγκέντρωσης, την ικανότητα συλλογικότητας και ομαδικού πνεύματος, την αυτοπειθαρχία και την υπακοή τους σε κανόνες, αφού θα αποτελούν μέλη της ομάδας των Αι-ωραίων ερευνητών. Στο τέλος, φυσικά, επιβραβεύονται με την απονομή αναμνηστικών.

Η Δρ Υρώ Φιλολία και τα «Απίστευτα του Αιγαίου», με απεριόριστο σεβασμό στον μοναδικό αυτό καλλιτέχνη, το Αιγαίο Πέλαγος δίνει την ευκαιρία και στους ενήλικες, να αφήσουν για λίγο ελεύθερο το παιδί που κρύβουν μέσα τους, να ταξιδέψουν σε διαδρομές που μπορεί να οδηγήσουν σε γαλήνιους και λυτρωτικούς προορισμούς. Εκεί όπου δεν υπάρχουν όρια, ορθές και λανθασμένες οπτικές, εκεί όπου μόνον η δύναμη του νου μπορεί να φτάσει και η πραγματικότητα δεν περιορίζεται μόνο σε αυτό που φαίνεται ή είναι, με μονόπλευρη ερμηνεία. Αλλά λειτουργεί ολικά, δημιουργώντας μια ευχάριστη δύνη στο νοητικό επεξεργαστή μας, παράγοντας θετικά συναισθήματα και αυτό, τόσο συνειδητά. Ολικά, σφαιρικά, τρισδιάστατα, για κάθε πτυχή της ζωής και της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε κάθε κοινωνικό, διοικητικό σύστημα, όπως χρόνια διδάσκει, επιμένοντας, η αξιότιμη «δασκάλα μας» Υρώ Φιλολία, για να ζούμε τα «μικρά θαύματα» που παρουσιάζονται καθημερινά δίπλα μας αλλά και μέσα μας.

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΙΤΣΙΝΗ

Yπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων
Msc Διοίκησης Πολιτισμικών Μονάδων

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

aiora2

aiora3

aiora4

aiora5

Διαβάστε Επίσης

�χόλια στο “Ένα πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το δήμο Αλίμου

  • 03/11/2016 at 12:34 μμ
    Permalink

    Είναι πολυ σημαντικο στην εποχη που ζουμε να υπαρχουν ανθρωποι με ευαισθησιες και αυτο να αποδεικνυεται και στην δουλεια τους!Συγχαρητηρια στην Κ.Φιλολία και στην ομαδα της για αυτα που δημιουργουν και προσφερουν σε μεγαλους και παιδια!

    Απαντήστε
  • 03/11/2016 at 1:04 μμ
    Permalink

    Ειναι μια μοναδικη ευκαιρια να ανακαλυψουμε, με τη βοηθεια των ΘΑΥΜΑΤΩΝ που δημιουργησε
    και δημιουργει το ΑΙΓΑΙΟ ΜΑΣ, τις ομορφες
    προσεγγισεις στην ικανοτητα του ΕΛΛΗΝΑ
    να μετουσιωνετε σε ποιητη αντικρυζοντας το
    ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ.
    Συγχαρητηρια στην ΓΕΙΤΟΝΙΑΜΟΥ για την
    ΠΡΟΣΦΟΡΑ στην Τοπικη κοινωνια

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.