Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου: Να μην μπει φανάρι στη διασταύρωση Αγίου Γεωργίου και Κυβέλης (VIDEO)




stigmiotipo-plirous-othonis-24112016-95908-pm-bmp

Ομόφωνα όχι στην τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη, στη συμβολή των οδών Αγίου Γεωργίου και Κυβέλης (σύνορα Αλίμου με Αργυρούπολη), ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου.

Τόσο ο δήμαρχος, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι, στις τοποθετήσεις τους είπαν ότι το φανάρι δεν θα λύσει το πρόβλημα αλλά θα δημιουργήσει κυκλοφοριακή συμφόρηση στην πόλη. Η λύση είπαν, είναι ή η αλλαγή κατεύθυνσης της κυκλοφορίας στην Αγίου Γεωργίου, ή η επαναφορά της σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης, με νησίδα στη μέση, για να μπει “φρένο” στις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσουν οι οδηγοί.

Δείτε την εισήγηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τις τοποθετήσεις του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων:

Στις 16/11/2016 διαβιβάστηκε στο Δήμο μας το με αρ. πρωτ. 9352/14-11-2016 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής, Γενικής Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & Υποδομών της Διεύθυνσης Κατασκευής Έργων Συντήρησης Οδοποιίας με το οποίο μας ενημερώνει ότι πρόκειται να τοποθετηθεί άμεσα φωτεινή σηματοδότηση στον κόμβο Αγ. Γεωργίου – Μυρτιδιωτίσσης – Κυβέλης.

Ο Δήμος μας από το 2014 μέχρι και σήμερα με μια σειρά εγγράφων, έχει αναφέρει τη ρητή αντίθεσή του για την τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης στον συγκεκριμένο κόμβο. Επιπλέον, έχει παρουσιαστεί διεξοδικά και τεκμηριωμένα ότι η εν λόγω εγκατάσταση δεν πρόκειται να επιλύσει το πρόβλημα που παρουσιάζεται στο σημείο και έχει προτείνει πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη του τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

1. Ο Δήμος Αλίμου δεν επιτρέπει να τοποθετηθεί φωτεινή σηματοδότηση στον εν λόγω κόμβο. Κάθε επέμβαση στο Δήμο μας πρέπει να γίνεται μόνο έπειτα από τη συμφωνία του.

Δεδομένου ότι πρόκειται για σημείο όπου συνορεύει ο Άλιμος με την Αργυρούπολη, απαιτείται η συνεργασία με το Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης για να εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που παρατηρείται στο συγκεκριμένο σημείο.

Δεδομένου ότι το πρόβλημα ξεκίνησε με τη μονοδρόμηση της Αγ. Γεωργίου έπειτα από μονομερή απόφαση του όμορου Δήμου, πρέπει να εξεταστεί η επαναφορά της Αγ. Γεωργίου σε δρόμο διπλής κυκλοφορίας, καθόσον ουσιαστικά η Αγ. Γεωργίου αποτελεί προέκταση της οδού Μυρτιδιωτίσσης (διπλής κυκλοφορίας).

Η τοποθέτηση φωτεινής σηματοδότησης ουσιαστικά επικυρώνει, επιτείνει και μονιμοποιεί την κακή, μονομερή ρύθμιση που έκανε κατά το παρελθόν ο Δήμος Αργυρούπολης, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων.

2. Να εξεταστεί η δυνατότητα η φωτεινή σηματοδότηση να τοποθετηθεί στη συμβολή της οδού
Μυρτιδιωτίσσης με τη Λεωφόρο Κυθηρίων και όχι της Μυρτιδιωτίσσης με την Κυβέλης, που είναι παντελώς περιττή και προβληματική.

3. Να επιληφθεί η Νομική Υπηρεσία για κάθε ενέργεια, ώστε να αποτραπεί η τοποθέτηση των φωτεινών σηματοδοτών εντός του Δήμου μας, παρά τη ρητή αντίθεσή μας.

4. Εξουσιοδοτεί το Δήμαρχος για κάθε περαιτέρω νόμιμη ενέργεια

Ανδρέας Κονδύλης-Δήμαρχος Αλίμου:

Το φανάρι είναι λάθος, δεν λύνει το πρόβλημα, έχει γίνει ένα λάθος με την Αγίου Γεωργίου όταν έγινε μονόδρομος, αντί να το διορθώσουμε και να την ξανακάνουμε διπλής κατεύθυνσης, επιβεβαιώνουμε το λάθος και βάζουμε φανάρι και την κάνουμε και επίσημα λεωφόρο.

Βάζουμε φανάρι και μέσα στην πόλη σε στενά της πόλης του Αλίμου. Ναι μεν μπαίνει στην Αγίου Γεωργίου αλλά το φανάρι είναι και στις 4 γωνίες. Δηλαδή θέλει κάποιος να στρίψει από τη Μυρτιδιωτίσσης στην Κυβέλης και πρέπει να περιμένει δύο φανάρια.

Καλό είναι να έχουμε και μια απόφαση ομόφωνη για να δείξουμε ότι δεν δεχόμαστε στην πόλης μας να κάνουν κάποιοι άλλοι ότι θέλουν. Χρειάζεται συνεννόηση, ένα λάθος δεν το διορθώνεις με άλλο λάθος. Η λύση είναι να ξαναγίνει διπλής κυκλοφορίας με νησίδα. Είναι και ζήτημα θεσμικού σεβασμού ανάμεσα στους δύο δήμους.

 Νίκος Τσαμπαρλής – “ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”:

Πράγματι χρειάζεται να μπει φανάρι λόγω των τροχαίων αλλά αυτό προκύπτει από την στρεβλή επιλογή της μονοδρόμησης της Αγίου Γεωργίου που φέρνει την Κυβέλης να είναι η κατάληξη μια τεράστιας ευθείας, όπου ξεκινώντας από την Αλίμου έχεις αναπτύξει ταχύτητα. Αν η μονοδρόμηση ήταν αντίθετη, δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Δεν είναι το φανάρι που μας ενοχλεί αλλά η όλη φιλοσοφία με τη συγκεκριμένη μονοδρόμηση και είναι κάτι που πρέπει να επιλυθεί.

 Θάνος Ορφανός -“Αλιμος εδώ ζούμε”

Εκεί έχουν γίνει διαδηλώσεις από τους κατοίκους της περιοχής. Έχουν σκοτωθεί άνθρωποι γίνονται συνεχώς ατυχήματα, και όλα αυτά γιατί ο γειτονικός δήμος δεν ήθελε να αλλάξει την κατεύθυνση του δρόμου.

Είναι ένα επικίνδυνο σημείο που πρέπει να λυθεί και θα πρέπει να υπάρχει έστω και την τελευταία στιγμή συναίνεση και από τους δύο δήμους

Κυριακή Καμαρινού-Λαϊκή Συσπείρωση Αλίμου

Μένω σε αυτή την περιοχή και διασχίζω το δρόμο με την ψυχή μου να τρέμει. Στην περιοχή υπάρχει σχολείο και δεν μπορούσα να τα πάω τα παιδιά μου και τα έφερα σε σχολείο του Αλίμου στο σχολείο. Υπάρχει κόσμος που ταλαιπωρείται.

 Νίκος Αλεξόπουλος – “ΑΛΙΜΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ”:

Το θέμα είναι οι όποιες αλλαγές στα όρια του δήμου μας να  αποφασίζονται πάντα σε συνεννόηση με εμάς και σε συμφωνία με την κυκλοφοριακή μελέτη του δήμου μας

Τα ίδια προβλήματα είχαμε με τον Άγιο Δημήτριο που μονοδρόμησε κάποιος δρόμους και δημιούργησε σε εμάς πρόβλημα. Όσοι είναι δίπλα μας συμπεριφέρονται με ένα τρόπο τουλάχιστον ασεβή. Θα πρότεινα να οξυνθεί λίγο η στάση μας απέναντι και στο δήμο Ελληνικού- Αργυρούπολης, που συμπεριφέρεται για μια ακόμη φορά μονομερώς, όπως και σε άλλα θέματα πολύ πιο σημαντικά, αλλά αυτό δεν είναι της παρούσης.

 Η απάντηση του δήμου μας να είναι προς κάθε κατεύθυνση και όχι μόνο προς τις κρατικές υπηρεσίες που έχουν αναλάβει την διεκπεραίωση του έργου.

Δημήτρης Δημάκης-αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επειδή περνάω συχνά από εκεί είναι όντως καρμανιόλα, τρέμει η ψυχή μου. Λύση είναι η αλλαγή κατεύθυνσης . Σίγουρα είναι θέμα χρόνου να συμβεί κάτι κακό ξανά.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.