Πρώτοι οι Ελληνες στην κατανάλωση αντιβιοτικών στην Ε.Ε




antiviokolaz

«Τα αντιβιοτικά είναι πολύ σημαντικά για την υγεία μας, καθώς σώζουν εκατομμύρια ζωές από τις λοιμώξεις που προκαλούν τα μικρόβια, αλλά η υπερκατανάλωση τους είναι πολύ καταστροφική, καθώς αυτή οδηγεί σε ανάπτυξη αντοχής των μικροβίων στα αντιβιοτικά, με συνέπεια όταν θα τα χρειαζόμαστε πραγματικά να μην μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, γιατί δεν θα είναι πλέον δραστικά»: Αυτά τόνισε ο Άγγελος Πεφάνης, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Συντονιστής Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΣΩΤΗΡΙΑ», στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016, με θέμα «Μύθοι & Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αλίμου.

stigmiotipo-plirous-othonis-14102016-53923-mm-bmp

Η Εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ενημερωτικής Εκστρατείας για την Ορθή Χρήση των Αντιβιοτικών και των Εμβολίων που διοργανώνει το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ), η Ελληνική Εταιρεία Λοιμώξεων, η Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), υπό την Αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

stigmiotipo-plirous-othonis-14102016-53945-mm-bmp

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου Δημήτρης Δημάκης, ενώ συντονίστρια της συζήτησης ήταν η Ουρανία Ζαχαροπούλου, Διευθύντρια Κοινωνικής Αντίληψης του Δήμου Αλίμου, Ειδική Παθολόγος με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

stigmiotipo-plirous-othonis-14102016-54002-mm-bmp

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.