Ηλιούπολη: Χειροπέδες σε απατεώνα “γιατρό”
apateonasgiatros

Ένας 76χρονος ο οποίος ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, ενώ τον είχε διαγράψει ο Ιατρικός Σύλλογος, από το 1998, συνελήφθη την περασμένη Δευτέρα στην Ηλιούπολη. Ο γιατρός «μαϊμού», χορηγούσε πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν και έναν 41χρονο, ο οποίος ασκούσε καθήκοντα γραμματέας και βοηθού, στο “ιατρείο” του απατεώνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Συνελήφθησαν, την περασμένη Δευτέρα στην Ηλιούπολη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ηλιούπολης, δύο Έλληνες ηλικίας 41 και 76 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης της συνέργειας σε απάτη καθώς και της παράνομης άσκησης ιατρικού επαγγέλματος.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 76χρονος ασκούσε το επάγγελμα του ιατρού, ενώ είχε διαγραφεί από τον Ιατρικό Σύλλογο από το 1998 και χορηγούσε ιατρικά πιστοποιητικά για την έκδοση αδειών κατοχής κυνηγετικών πυροβόλων όπλων καθώς και όπλων για σκοπευτική χρήση.

Επιπλέον, ο 41χρονος συνεργός του ασκούσε καθήκοντα γραμματέα και βοηθού, εκδίδοντας ηλεκτρονικά εντολές συνταγογράφησης, καθ’ υπόδειξη του.

Ύστερα από έρευνα στον χώρο του ιατρείου, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ (8) σφραγίδες, τρία (3) συνταγολόγια και πληθώρα μπλοκ συνταγογράφησης φαρμάκων και αποδείξεων παροχής υπηρεσιών χωρίς την προβλεπόμενη διάτρηση.

Υπολογίζεται ότι από το έτος 2011 μέχρι σήμερα, το χρηματικό όφελος που αποκόμισε ο προαναφερόμενος, από την παράνομη δραστηριότητα του, υπερβαίνει τις -63.000- ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.