“Η αποκέντρωση απαραίτητος όρος για να προοδεύσει η χώρα”




potavalaso44

(ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ) «Η αποκέντρωση των ευθυνών, των χρημάτων και των εξουσιών είναι ο απαραίτητος όρος για να υπάρξει και να συνεχίσει αυτή η χώρα να προοδεύει» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση του με τον δήμαρχο Ηλιούπολης Βασίλη Βαλασόπουλο.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που στο πλαίσιο της ενίσχυσης του κομματικού κράτους δεν τολμάει να δώσει τις απαραίτητες αυτοδιοικητικές εξουσίες στους Δήμους της χώρας, ενώ εξήρε τις τολμηρές αποφάσεις που παίρνει ο Δήμος Ηλιούπολης. Από την πλευρά του ο κ. Βαλασόπουλος ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Ποταμιού για το ενδιαφέρον που δείχνει και την συνεργασία του, αποκαλώντας τον παράλληλα άνθρωπο που αγωνίζεται για την πατρίδα και για την τοπική αυτοδιοίκηση

Τον επικεφαλής του Ποταμιού συνόδευσαν οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός καθώς και η Ολυμπία Αναστασοπούλου υπεύθυνη τομέα του τομέα πολιτικής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Κινήματος και ο Μιχάλης Χρηστάκης.

potavalaso3

Αναλυτικά η δήλωση του Σταύρου Θεοδωράκη:

«Ήρθαμε στο Δήμο Ηλιούπολης μαζί με το Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά, και με στελέχη του Ποταμιού για να πούμε στο Δήμαρχο ότι οι προσπάθειές του είναι και δικές μας. Συζητήσαμε διεξοδικά για τα προβλήματα της περιοχής. Υπάρχουν λύσεις και είναι καλό ότι αυτές οι λύσεις έχουν σχεδιαστεί από το Δήμο. Ο Δήμος δε βγάζει την ουρά του απ΄ έξω, παίρνει τολμηρές αποφάσεις και αυτές οι αποφάσεις έχουν το χειροκρότημα του μεγαλύτερου μέρους του λαού της περιοχής. Τονίσαμε δε και την πάγια θέση του Κινήματος ότι η αποκέντρωση των ευθυνών, των χρημάτων και των εξουσιών είναι ο απαραίτητος όρος για να υπάρξει και να συνεχίσει αυτή η χώρα να προοδεύει. Πρέπει η αυτοδιοίκηση να ενισχυθεί. Δυστυχώς όμως διακρίνουμε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει να απομακρυνθεί από τη λογική του κομματικού κράτους. Εχθρεύεται τους Δήμους, δε δίνει δικαιώματα και δε δίνει περιθώρια πολιτικής. Νομίζω ότι την πίεση που ασκούμε εμείς αλλά και οι Δήμαρχοι θα πρέπει να την αντιληφθούν στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί αλλιώς δε θα μπορέσουν να προσφέρουν τίποτα θετικό στη χώρα».

potavalaso1

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δήλωσε:

«Υποδεχτήκαμε σήμερα με μεγάλη χαρά στο Δήμο Ηλιούπολης, τον επικεφαλής του Ποταμιού κ. Σταύρο Θεοδωράκη. Θέλω να τον ευχαριστήσω γιατί από την ανάλυση των θεμάτων που μας απασχολούνε μας στηρίζει με την προσπάθειά του, με τις προτάσεις του και το σημαντικότερο απ΄ όλα με την κοινοβουλευτική του υποστήριξη. Θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για την πατρίδα, για την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και συνολικότερα για το μέλλον του ευρύτερου κοινοβουλευτικού χώρου και θέλω από καρδιάς να του ευχηθώ καλή επιτυχία σ΄ αυτό που κάνει».

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

potavalaso2

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.