Εγκαινιάστηκε το ΚΕΠ Υγείας Ηλιούπολης (ΕΙΚΟΝΕΣ)
egekepkolaz

Με την παρουσία πλήθους κόσμου εγκαινιάστηκε και ξεκίνησε να λειτουργεί το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηλιούπολης από τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασόπουλο, τον Πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και τον εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Χρήστο Γιαννάκη.Ο Δήμος Αλίμου κέρδισε συνολικά τέσσερα βραβεία στα Best City Awards

Ο Δήμαρχος Βασίλης Βαλασόπουλος στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι το κέντρο αυτό συμπληρώνει με απόλυτο τρόπο το δίκτυο Κοινωνικής Προστασίας και τις Δομές Υγείας που έχει ήδη απλώσει ο Δήμος, που στέκεται δίπλα στους δημότες, σε ένα ακόμη ευαίσθητο κοινωνικό τομέα που είναι ή προαγωγή της υγείας ιδιαίτερα στις ημέρες της κρίσης.

egekep1

egekep4

egekep3

Ο Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ και της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου στο χαιρετισμό που απηύθυνε, μίλησε για το ρόλο των ΚΕΠ Υγείας και τη σημασία που έχουν οι δράσεις κοινωνικής πρόνοιας των Δήμων: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αναλαμβάνει την ευθύνη του θεσμικού της ρόλου για την πρόληψη της Υγείας των πολιτών με ενημέρωση και συμβουλευτική για επτά θανάσιμα νοσήματα.

Δημιουργώντας ο Δήμος ΚΕΠ Υγείας προσφέρει στους δημότες του τη δυνατότητα να προλάβουν αυτά τα νοσήματα πριν να χρειαστούν ιατρική αντιμετώπιση σε επίπεδο θεραπείας. Αυτή είναι άλλωστε και η αξία της πρόληψης».

egekep2

Στη συνέχεια ο επιστημονικός υπεύθυνος του ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ηλιούπολης Χρήστος Γιαννάκης Ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος Ηλιούπολης, Πολιτικός Εκπρόσωπος για το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, αναφέρθηκε στα διαγνωστικά πρωτόκολλα των ΚΕΠ Υγείας σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

O Φώτης Πατσουράκος Καρδιολόγος μίλησε για τη σημασία των προληπτικών εξετάσεων για το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής. Πάνω στο ίδιο θέμα ενημέρωσε τους δημότες και ο ακτινολόγος ιατρός Γιώργος Ανυφαντάκης. Τέλος, σε ό,τι αφορά στις προληπτικές εξετάσεις των καρωτίδων αναφέρθηκε η Μαρία Κουρή, ιατρός ακτινολόγος.

egekep6

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, συλλόγων και φορέων αλλά και κάτοικοι της περιοχής.

Βασικό μέλημα του ΚΕΠ Υγείας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας, όλων των πολιτών ανεξαρτήτου ασφαλιστικής ικανότητας, με έμφαση στα συνηθέστερα νοσήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες υγείας στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι:

Πρόληψη ανευρύσματος κοιλιακής αορτής

Πρόληψη καρκίνου του παχέος εντέρου

Πρόληψη καρκίνου του μαστού

Πρόληψη καρκίνου του προστάτη

Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας

Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων

Πρόληψη μελανώματος

Ο ενδιαφερόμενος για προληπτικό έλεγχο πολίτης επικοινωνεί με το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου μας στο τηλ. 210 996 8868 από Δευτέρα έως Παρασκευή από 9:00 έως 12:00 ή επισκέπτεται τα γραφεία του ΚΕΠ Υγείας στην οδό Μαρίνου Αντύπα 81 και ενημερώνεται για τα θέματα προληπτικού έλεγχου υγείας καθώς και για τα Πρωτόκολλα Προληπτικών Εξετάσεων.

Παράλληλα το ΚΕΠ Υγείας αναλαμβάνει :

– δημιουργία ιατρικού φακέλου με προληπτικές εξετάσεις

– την προμήθεια του δημότη με λίστα από παρόχους Ιατρούς, τα Ιατρικά Κέντρα και Διαγνωστικά

– εργαστήρια για προληπτικό έλεγχο

– δημιουργεί δίκτυο παραπομπών σε εξειδικευμένα νοσοκομειακά κέντρα, για τα εργαστηριακά αποτελέσματα, που χρειάζονται περαιτέρω διερεύνηση

– οι πάροχοι Ιατροί αλλά και ο ίδιος ο Δημότης μπορεί να ενημερώνει τον ιατρικό του φάκελο μέσου του ΚΕΠ Υγείας.

Με την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Υγείας θα ξεκινήσει και το πρόγραμμα για τον προληπτικό έλεγχο:

1. ο υπερηχογραφικός έλεγχος του ανευρύσματος της κοιλιακής αορτής, αφορά άνδρες και γυναίκες 65-75 ετών.

2. ο υπερηχογραφικός έλεγχος των καρωτίδων, αφορά άνδρες και γυναίκες 55-75 ετών.

3. Η επόμενη δράση του ΚΕΠ Υγείας θα είναι ο προληπτικός έλεγχος του καρκίνου του μαστού με ομιλίες και διενέργεια προληπτικών εξετάσεων, που θα ανακοινωθούν άμεσα.

Μένουμε Νότια – έλα στο ελεύθερο και ανεξάρτητο group των Νοτίων Προαστίων για να μοιραστούμε ότι συμβαίνει δίπλα μας.

Ειδήσεις, σχόλια, εθελοντισμός, αγορά, έξοδος, καλή ζωή, νεολαία, διασκέδαση, πολιτισμός, περιβάλλον, αθλητισμός, ανθρώπινες ιστορίες.
( ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΑΛΙΜΟΣ – ΒΑΡΗ – ΒΟΥΛΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΓΛΥΦΑΔΑ -ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ – ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.